Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
The Elder Scrolls IV : Oblivion
Autor Wiadomość
Kolos 
Graczuspospolitus

Piwa: 5/6
Wysłany: 2008-08-05, 21:17   

Kocham tą grę. Co rusz ją przechodzę. Moim ulubionym momentem fabuły jest walka Martina z Mehrenusem Dagonem. Wątek fabularny jest troszkę przy krótkawy (jak dla mnie :P ), ale gildie i questy mi to wynagradzają :P . Dawniej (w wieku 11 lat) grałem w to wyłącznie na kodach, ostatnio zacząłem grać bez cheatów i szczerze mówiąc jest to bardziej ekscytujące niż bieganie z GodMode i zabijanie wszystkiego w około :P (od tamtej pory nie używam cheatów w ogóle :) ). Moja ogólna ocena to 9/10 ;)

Postaw piwo autorowi tego posta

Necros 

Wysłany: 2008-09-16, 20:24   

Ja Obliviona przeszdłem na kilka sposobów byłem magiem,wojownikiem,asasynem i złodziejem mnie osobiście gra zachwyciła wspaniałą ścieżką dźwiękową(nie to co Gothic ale też niezła ;) ) świetna oprawa graficzna(niektóre widoki naprawdę przykuwają uwagę,szczególnie na najwyższych detalach).Nie najgorsza fabuła i klimat jest dobrze dopracowana nie mniej jednak zdarzają się różnego rodzaju bugi.
Ogólnie Oblivion to prawdziwa klasyka gier z gatunku Role - playing ale...Oblivion nie ma tego czegoś co sprawia że gra daje do myślenia o niej nie ma tego klimatu,nie zachwyca tak jak powinna zachwycać z tą grafiką i fabułą nie wciąga tak bardzo jak Gothic :)

EnTaro 
Vipex 4000

Piwa: 4/13
Wysłany: 2008-10-23, 13:17   

Pozwole sobie mieć inne zdanie przede wszystkim postacie w gothicub (te niezwiązane

z głównymi questami i pobocznymi) wogóle nei słyszały co zrobiłes dobrego/złego
na odwrót zas w obilvionie naprzykąłd po zamknięciu Bramy w Kvatch wróc sie do obozwiska a wszyscy bedą ci dziękować za uratowanie

albo gdy na końcu gry zostaniesz mianowany czempionem to przeważnie kazdy żołnierz w Cyrodill będzie ci salutował zaś każdy cywil z poza miasta będzie ci mówil na temat Walki Martina z Maehrunesem zaś w gothicu częśc psotaci neichce z tobą nawet rozmawiac(przynajmniej w trojce)zas każda postac w oblivionie(nie liczyć strażników) mają coś ciekawego do powiedzenia acha i w Gothicu psotacie kursują w stym samym miejscu ząs w Oblivionie nie można przewidzieć gdzie bedą(ja tak miałem jak szukałem Baurusa miał być karczmie a był w drodze do niej...)

Ostatnio zmieniony przez EnTaro 2008-10-24, 13:07, w całości zmieniany 1 raz  

Kolos 
Graczuspospolitus

Piwa: 5/6
Wysłany: 2008-10-23, 19:07   

Cytat:
w Gothicu postacie kursują w tym samym miejscu zaś w Oblivionie nie można przewidzieć gdzie będą(ja tak miałem jak szukałem Baurusa miał być karczmie a był drodze do niej...
I za to właśnie kochamy Obliviona nigdy nie wiadomo co się stanie, może to i jakiś bug ale przynajmniej urozmaicający grę. Ja bardzo lubię przystanąć gdzieś w karczmie i posłuchać co ludzie ciekawego mówią, każdy NPC żyje własnym życiem (widziałem nawet jak gostek okrada drugiego) :)
PS. EnTaro proszę cię pisz wolniej (niektóre twoje błędy w cytowaniu poprawiłem ale uważaj na literówki :P )

Skimmer 
wielki

Piwa: 25/9
Wysłany: 2008-10-25, 23:30   

Kolos napisał/a:
każdy NPC żyje własnym życiem
Necros napisał/a:
blivion nie ma tego czegoś co sprawia że gra daje do myślenia o niej nie ma tego klimatu,nie zachwyca tak jak powinna zachwycać z tą grafiką i fabułą nie wciąga tak bardzo jak Gothic :)

zgodzę się gothic to gothic, oblivion to oblivion jakoś te eldery scrolle zawsze mnie nie przykuwały na tak długo do kompa jak gothic. Gothic RLZ :mrgreen:

EnTaro napisał/a:
nawet rozmawiac(przynajmniej w trojce)zas każda postac w oblivionie(nie liczyć strażników) mają coś ciekawego do powiedzenia

mi po jakimś czasie strażnicy mówili to samo, dziwne co ? ;p

EnTaro 
Vipex 4000

Piwa: 4/13
Wysłany: 2008-10-26, 08:42   

mówiłem właśnie że strażnicy nic ci przewaznie ciekawego nie powiedzą....jedną z poważniejszych wad gry ejst walka w grupie łątwo rabnąć w towarzyszya a co do nich samych tylko Savilan Matius i Burd walcza jakoś tak lepiej...ale zato wygląd NPC jest wypaaaaaaaas ;]

Skimmer 
wielki

Wysłany: 2008-10-26, 12:49   

EnTaro napisał/a:
NPC jest wypaaaaaaaas ;]

To zależy też kto, niektórzy wyglądają fajnie w zbroi, a elfy w ubraniu wyglądają moim skromnym zdaniem trochę brzydko

W gothicu mi się bardziej podobał wygląd postaci, ale za to miecze są ładniejsze w obku bynajmniej mi się tak wydaje.

MaXiu 

Piwa: 16/2
Wysłany: 2008-10-26, 19:40   

Cytat:
W gothicu mi się bardziej podobał wygląd postaci, ale za to miecze są ładniejsze w obku bynajmniej mi się tak wydaje.

Oblivion ma ogromną zaletę - można wrzucić do niego mody, więc z dobrymi modami ( Qarl's Texture Pack III - polecam (2GB :P )) zbroje, wygląd postaci, wygląd ogólny całego świata i inne pierdołki wyglądają o niebo lepiej niż w Gothicu :]

Skimmer 
wielki

Wysłany: 2008-10-26, 20:29   

MaXiu napisał/a:
Oblivion ma ogromną zaletę - można wrzucić do niego mody, więc z dobrymi modami ( Qarl's Texture Pack III - polecam (2GB :P )) zbroje, wygląd postaci, wygląd ogólny całego świata i inne pierdołki wyglądają o niebo lepiej niż w Gothicu :]

Tutaj gothic 3 leży, przyznam ze mody to ogromny plus obliviona, a ci idioci z Jawood nie dali narzędzi do modowania gothica. :/

kolejny plus obka to to ze narzedzia (cs constructor) czy jak tam to się nazywało, jest dość prosty w obsłudze.

Ale i tak Gothic RLZ ;p

Obek jest fajny ale nie wciągną mnie tak jak gothici.

MaXiu 

Piwa: 16/2
Wysłany: 2008-10-27, 13:39   

Skimmer napisał/a:
Obek jest fajny
no i oto mi chodziło ;)

Skimmer 
wielki

Wysłany: 2008-10-27, 21:18   

MaXiu napisał/a:
Skimmer napisał/a:
Obek jest fajny

Nigdy nie powiedziałem ze go nie lubię, a to ze przed tym postem tej gry nie określiłem jako fajna to nie moja wina :P

Odpowiedz do tematu