Ostatnio zakupiłem sobie kontynuacje gry którą dobrze wspominałem, zwłaszcza z dobrego trybu mp. Jednak ta część mnie lekko zaskoczyła, trochę na plus, trochę na minus. Najgorszą rzeczą w tej grze która mnie totalnie wkurza jest grafika - kolorowa, cukierkowa i w ogóle nie trzyma klimatu który był bardzo obecny w poprzedniej części. Grafika jest jaka jest, można przez nią przebrnąć. Jednak następnym minusem jest 3D, tak mnie to denerwowało że po paru godzinach miałem dosyć cały czas samo obracającej się kamery że odłożyłem tą grę na później. Oczywiście jak to przy produkcjach Ascoranu bez bugów się nie obeszło - gra się często przycina, postacie się czasami blokują, a niekiedy SI potworów <0. Ale do tego wszystkiego można się przyzwyczaić, a gdy już zdejmiemy tą powierzchowną (zabugowaną) warstwę, zobaczymy, że Sacred2 jest bardzo dobrą grą i zaspokoi (...zboczeńce... -,-) wszystkich fanów h'n's przed premierą nowego Diablo. Tryb MP jest bardzo ciekawy i dużo lepiej skonstruowany niż w jedynce. Fabułą nie porywa (oczywiste nic nie czytałem ), ale sieka się całkiem przyjemnie i gdyby nie to że klasy w tej grze mi się totalnie nie podobają (Serafia, Inkwizytor (Wampirzyca), Driada (Leśna Elfka), Wysoka Elfka (Mag Bitewny), Wojownik Cienia (Gladiator), Strażnik Świątyni ( takie nie wiadomo co)) - i właśnie to jest najgorsze, że zabrakło mojego kochanego Mrocznego Elfa, z którego zawsze można było łatwo zrobić maszynę do zabijania w 0,01s (smoków oczywiście ), a oto właśnie w tej grze chodziło. Co do MP trochę się pozmieniało, poprzednio czym więcej ludzi na serwerze tym lepszy exp, ale i trudniejsze potworki tym razem im więcej ludzi (o ile takich znajdziemy - o tym za chwile) tym mniejszy exp i silniejsze potworki (i gdzie tu równowaga ??). Druga rzecz która mnie denerwuje to ilość graczy ... max widziałem jakieś 4 (/16) osoby na serwerze !!..... lol. A teraz trochę o plusach naszego nowego trybu "multiplajowego" - wyspa startowa jest bardzo fajna, a funkcje nie ograniczają się tylko do nowych skryptów, na closed można spokojnie przejść kampanie, a teleportery na wyspie startowej ułatwiają poruszanie się po wielkim (chociaż nie tak wielkim jak w przypadku jedyneczki) świecie. Wszelakie dźwięki są ładnie zrobione, a muzyka porywa i jest bardzo klimatyczna. Pisać o bugach, niedoróbkach i innych minusach można było by jeszcze bardzo długo, ale po co - i tak dojdą nowe patch'e które to wszystko naprawią (miejmy nadzieje) jak na razie polecam tylko wytrwałym którzy jakoś wytrwają te wszystkie nieudogodnienia. No i jeszcze kwestia edycji kolekcjonerskiej (pochwale się - mam ją ^^) która jest bardzo bogata w różnorakie fanty i inne takie zgoła nie potrzebne rzeczy - no i "Tekstury Elitarne" które trochę umilają oku grę. Na grę więcej miejsca i mojego braku weny chyba nie trzeba poświęcać, bo to nie jest tak spory (:P) hit. Ocenka jaka jest każdy widzi i może kiedyś się poprawi.
Grywalność: 85/100
Oprawa audiowizualna: 70/100
+ Grywalność
+ Dźwięk i Muzyka
+ Bardzo dobra gra...
- ... choć nie doskonała
- Grafika
- Bugi (choć małe denerwujące)
- Niedoróbki
Pograłabym sobie w Sacred 2, ale nie mam na nią kasy, z tego co przeczytałam to na pewno grafika jest ochydna, bo jak już pisze się, że coś jest cukierkowe to odrazu źle mi się to kojarzy, a cukierkowa grafika nie pasuje do tego typu gier. Chyba ciekawi mnie najbardziej wybór po między postaciami złymi i dobrymi. Przycianie z pewnością mnie wkurzy, bo jak grałam w jedynke to po dłuższym graniu strasznie się cieła i nie można było grac dalej przez to, mam nadzieję, że w dwójce, aż tak źle nie jest.
Ja mam tę grę i mnie się bardzo podoba lecz brak w tej grze większego świata, poza tym grafika nie powinna nikomu przeszkadzać. I tak jest bardzo dobra jak na taką grę.
_________________ Piłka jest jedna, a bramki są dwie ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum