postanowiłem założyć temat o grze legendzie jaką jest Diablo gra została wyprodukowana w 1996r. i jest mocnym atutem blizzarda który miał z niej bardzo duże zyski.
Gra chociaż stara ale się trzyma i warto do niej powracać i w nią grać szczególnie w sieci LAN. ;):P
Grałem tylko w Diablo 2 które bardzo mi sie podobało :-D jest to jeden z tych RPG'ów który mi sie spodobał ;-) Więc do Diablo 1 nic nie mam ale podstawowy minus starych gier to oczywiście grafika.
Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 11 Sty 2008 Posty: 40 Postawił 1 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-12, 19:44
Panowie, jak zakładacie temat warto pomyśleć o (nawet krótkiej) recenzji ;-)
Opis gry Diablo II
Diablo II to już druga część gry komputerowej Diablo, typu RPG. Elementem, który przeważył o dużej popularności tej gry jest możliwość zabawy dla wielu graczy za pomocą internetu. Diablo II jest znacznie większe niż Diablo - rozległy świat gry złożony jest z czterech "aktów". Ilość dostępnych klas postaci została powiększona z trzech do pięciu, a także dodano nowe rodzaje przedmiotów - rzadkie oraz zestawy. Silnik gry pozwala na znacznie większe zróżnicowanie wyglądu postaci w zależności od noszonych przedmiotów, wygodny klawisz umożliwiający podgląd przedmiotów leżących na ziemi, dodano także zdolność biegania, skrzynie w której gracz przechowuje swoje przedmioty i wiele więcej.
Również wszystkim bardzo serdecznie polecam :-) Grafika nie jest zbyt wygórowana, ale tego typu gry po prostu takiej grafiki nie potrzebują. Liczy się klimat, a ten Diablo II zdecydowanie posiada.
No ale jak ktoś jest bardzo podekscytowany a ma słaby pęcherz to leje, a co ja będę teraz gadał o szczegółach anatomicznych i psychologicznych, dobra niech będzie. Ale nie wiem czy jakbyś w czasach 1970-1990 to byś niewytrzymał. Takiej technologii nie było, to jak tam to tylko gadać przez woki-toki i gnój ubijać na polach
_________________ Gracz jest jak ćpun, gdy zacznie, nie może się uwolnić od wirtualnego świata do reala
tej vip13 lol tu sie tyskutuje o diablo a nie o 1970-1990 roku (to co wzeszło już nie wróci stracony czas żałujesz nie musicz ...) lol a diablo jest git wiedz nie mów że ma słaba grafe zal mi ciebie lol
Tej słuchaj, a czy ja napisałem, że ma słabą grafikę?? Napisałem, że w tamtych czasach (robienia Diablo" nie było tyle możliwości co teraz, chodziło mi o to, że jak na tamte czasy grafa jest w sam raz. Jeśli mnie źle zrozumiałeś to już twój problem, ale nie chce mi się z tobą kłócić
_________________ Gracz jest jak ćpun, gdy zacznie, nie może się uwolnić od wirtualnego świata do reala
Najpierw wszczynasz kłótnie a potem się tłumaczysz, po co to? Jak nie wiesz po co jest forum, to lepiej idź na mecz Lecha z Legią i tam se możesz robić burdel.
Edit Piżol
Za obrazę usera ostrzeżenie
Generalnie zaliczanie Diablo do gier RPG to lekkie nadużycie Sam poświęciłem dość dużo czasu drugiej części i z tego choćby powodu trudno mi ją porównać do wspomnianej tutaj jedyneczki, w która grałem jedynie raz W każdym razie w tamtych czasach jeszcze nie zaliczałem się do grona graczy, więc może stąd ten brak sentymentu
Panowie, jak zakładacie temat warto pomyśleć o (nawet krótkiej) recenzji ;-)
Opis gry Diablo II
Diablo II to już druga część gry komputerowej Diablo, typu RPG. Elementem, który przeważył o dużej popularności tej gry jest możliwość zabawy dla wielu graczy za pomocą internetu. Diablo II jest znacznie większe niż Diablo - rozległy świat gry złożony jest z czterech "aktów". Ilość dostępnych klas postaci została powiększona z trzech do pięciu, a także dodano nowe rodzaje przedmiotów - rzadkie oraz zestawy. Silnik gry pozwala na znacznie większe zróżnicowanie wyglądu postaci w zależności od noszonych przedmiotów, wygodny klawisz umożliwiający podgląd przedmiotów leżących na ziemi, dodano także zdolność biegania, skrzynie w której gracz przechowuje swoje przedmioty i wiele więcej.
Również wszystkim bardzo serdecznie polecam :-) Grafika nie jest zbyt wygórowana, ale tego typu gry po prostu takiej grafiki nie potrzebują. Liczy się klimat, a ten Diablo II zdecydowanie posiada.
Pozdrawiam
Panie, jak się chce pisać (nawet krótką) recenzję, to się piszę recenzję a nie opis gry
No to niedługo pogramy w najnowszą odsłonę tej gry tzn. Diablo 3. Zapowiada się na przełom w grach RPG. Trailery powalają na kolana. Blizzard znów stworzył kultową grę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum