Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 
Uruchomiliśmy czat gadu gadu pod numerem 5037777. Zapraszamy do rozmowy! Szczegóły tutaj. Aktualny status czatuGadu-Gadu

Poprzedni temat «» Następny temat
Tomb Raider : Underworld
Autor Wiadomość
Ocieks 

Piwa: 65/21
Wysłany: 2008-02-27, 18:23   Tomb Raider : Underworld

Tomb Raider : Underworld

Premiera na swiecie : 2008
Premiera w Polsce : narazie cicho

Recenzja :

Tomb Raider : Underworld to juz 8 czesc znanej przygodówki z piekna pania Archeolog w roli glownej Tomb Raidera. Podobnie jak dwie ostatnie czesci Anniversary i Legend gra zostala stworzona przez Crystal Dynamic.

W kazdej czesci zmienione jest otoczenie gry. Tym razem zajmiemy sie tajemnicom Majów. Kraj ktory zwiedzimy na poczatku to Meksyk. Potem zejdziemy na dol by zbadac Xibalba. Jak w kazdej czesci biegamy, skaczemy, zabijamy i walczymy z wrogrami, lecz w kazdej czesci jest cos dodawane a w Underworld dodano kilka nowych trikow.
W tej czesci mozemy strzelac do wrogow trzymajac sie krawedzi lub kolumny jednoczesnie, to naprawde ulatwi nam rozrywke.

Nielionowa rozrywka tez zacheca do gry, np. spotkamy dwoch wrogow, mozemy poczekac i dobic przeciwnika na koniec lub walczyc z przeciwnikami naraz. A skoro jestesmy juz przy ataku to warto wspomniec o kilku rzeczach. Nowoscia jest inteligencja przeciwnika, moga nas zachodzic od tylu i obmyslac taktyke jak pozbawic Lare zycia, a za to my mozemy uzyc elementow otoczenia jako broni, kamienie, tyczki to wszystko moze okazac sie pomocne podczas gdy nie mamy zadnej innej broni. Najczesciej jednak bedziemy walczyc z dzikimi zwierzetami, pomoc uzyskamy znanych juz z Tomb Raider : Legend Zip'a oraz Alister'a.

Grafika zostala znacznie poprawiona (czego nie bylo widac w Legend i Anniversary). Nie tylko fizyka bohatera ale i otoczenia, deszcz, bloto wszystkie elementy wygladaja teraz bardziej efektownie,

A tutaj kilka screenów :

Postaw piwo autorowi tego posta

Damiano 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-02-28, 11:35   

Wow, ale grafika ;-) Czytałem Twoją recenzję Legend i tam też pisałeś, że grafika dobra, ale tutaj jest wyczesana!

Ocieks 

Wysłany: 2008-02-28, 14:38   

W tej recenzji jest wzmianka o poprawieniu fizyki Lary, otoczenia i poprawienia grafiki :-) Jest to pierwsza rzecz która rozni sie od Anniversary i Legend ;-)

Mateusze13 

Wysłany: 2008-08-06, 17:26   

Też tak myślę!

Edit: Na przyszłość staraj pisać się dłuższe wypowiedzi i mówie to do wszystkich bo często są spotykane wypowiedzi typu to ok lub super a to mnie wkurza

Gucio777 
Gatsuga xD

Zaproszone osoby: 1
Piwa: 58/56
Wysłany: 2008-08-06, 17:32   

hmm, nowy tomb raider ? Wydaję mi się, że za szybko robią te serie gier, wydaje się jakby 2 tygodnie temu wyszedł aniverssary, a grafika wygląda podobnie jak w poprzednich częściach, czy mógłbyś podać wymagania do tej gry, o ile je znasz ? ;)

Ocieks 

Wysłany: 2008-08-06, 20:50   

Gucio777 napisał/a:
Wydaję mi się, że za szybko robią te serie gier, wydaje się jakby 2 tygodnie temu wyszedł aniverssary,

A u mnie odwrotnie, czekam czekam i się chyba nie doczekam ;) Ale już pod koniec roku na pewno znajdzie się w mojej kolekcji

Gucio777, Pytałeś o wymagania ? mniej więcej takie

procesor - 2,4 GHz 1-rdzeniowiec (zalecane Celeron Dual Core)
RAM - 1 GB (zalecane 1,5 GB)
karta graficzna - 128 MB (zalecane 256 MB)

Odpowiedz do tematu