Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 582 Piwa: 65/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-02-12, 18:06 Tomb Raider : The Angel of Darkness
Tomb Raider: The Angel of Darkness
Recenzja :
Tomb Raider: The Angel of Darkness to już szósta odsłona gry z znanej każdemu serii Tomb Raider. I znowu mamy przyjemność poprowadzić piękną panią archeolog do celu.
Tomb Raider: The Angel of Darkness uznawany jest przez twórców grą nowej generacji z racji zmiany charakteru gry oraz samej rozrywki.
Akcja Tomb Raider: The Angel of Darkness rozgrywa sie po Tomb Raider : The last revelation. Otóż Von Croy dzwoni do Lary mówiąc że ma problem. Lara przyjeżdza do swojego przyjaciela a on mówi jej że pewien człowiek kazał mu zebrać pięć obrazów Obscura Paiting, owy czlowiek chce wskrzecic rase Nelphim i potrzebuje do tego wlasnie tyhc piec obrazów, Von Croy jednak przeczuwa ze cos moze mu sie stac i prosi Lare odnalezienie kolejnych obrazów, podczas rozmowy ktoś zabija Von Croya a Lara zostaje oskarżona o morderstwo. Teraz Lara zamiast odważną bohaterką stała sie ukrywającym przestępcą. Lara postanawia dowiedzieć sie kto zabił jej przyjaciela podczas tamtej rozmowy oraz oczyścić swoje imie. I to jest własnie jedna ze zmian w grze. Zaczynamy przemierzać Paryż a potem nawet i Prage podczas czego napotykamy różnych ludzi od których uzyskujemy informacje i nie tylko.
Oprócz zmiany mienia Lary zmieniły sie także umiejętności pani archeolog. Z czasem Lara potrafi szybciej sie poruszać a nawet biegać sprintem, oraz staje sie coraz silniejsza.
Z biegiem czasu w grze poznajemy Kurtisa którym potem będziemy mieli przyjemność sterować przez dwa poziomy. Nie zdradze wam co stanie sie potem ;-)
Wspomnić o grafice nie zaszkodzi a grafika jest w pełni dopracowana i o niebo lepsza niż w innych częściach.
A tu kilka Screenów :
Ostatnio zmieniony przez Ocieks 2008-03-28, 20:05, w całości zmieniany 1 raz
Nie miałem przyjemności zagrac Teraz zbytnio czasu brak nawet na forum od niedawna żadziuteńko wchodze .Może kiedyś sobie zagram jak czas na to pozwoli Bo gra wygląda po screenach na dośc ciekawą jak dla mnie oczywiście pozdrawiam
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 582 Piwa: 65/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-02-12, 20:50
Grałem w tą gre długi czas i bardzo mi sie spodobała ^^ Na torrentach i warezach znajdziesz napewno jak chcesz to moge nawet tobie znaleść jak masz mało czasu ^^
nawet Trudna jest ;-) Ale ułatwieniem jest że możesz sobie zapisać grę w dowolnym momencie gry :-P
Damiano
Wiek: 23 Dołączył: 30 Gru 2007 Posty: 29 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-13, 17:48
Zastanawiam się, czy sobie nie zassać. Zawsze gry z serii Tomb Raider trochę mnie fascynowały. Nareszcie podrasowali trochę grafika, no i ze wsi przenieśliśmy się do miasta.
Wiecie, jestem stałym czytelnikiem CD-Action i w pewnym momencie przeczytałem recenzję Tomb Raider: Anniversity i zawsze prosili o biały podkoszulek dla Lary gdy jest w wodzie. Na początek nie kapowałem, lecz później zrozumiałem, że im chodzi o to, że w wodzie będzie widać jej piersi, lecz to nie prawda. Bo to nie real
_________________ Gracz jest jak ćpun, gdy zacznie, nie może się uwolnić od wirtualnego świata do reala
Większośc kobiet przeszła by koło Angeliny obojętnie..
Ale proszę Was nie offtopujcie... szkoda nabijać licznik postów... Wiadomo, offtop być musi, ale nie tyle... i nie chodzi mi tylko o ten topic- tak ogólnie mówię.. więcej na temat proszę:) Zawsze możecie założyc temat na OT o Angelinie Jolie:)
A jak już chcecie offtopować to przecież można napisać coś w tym offtoperskim poście na temat:PP
Krzychunio - sorry, z mojej strony ostatni post, ale musze dodać, że laska z lost planet jest owiele ładniejsza. Nie ma co gadać, ale jest piękna, nie żebym się na nią "napalał" ale jest godna podziwu. Wszyscy jakby ją zobaczyli w grze, to by powiedzieli "a mówiono, że lara jest piękna i ma okrągłości"
_________________ Gracz jest jak ćpun, gdy zacznie, nie może się uwolnić od wirtualnego świata do reala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum