Tomb Raider: Anniversary to kolejna już część znanej wszystkim gry, w której główną bohaterkę jest Lara Croft. Czy najnowszy Tomb Raider będzie polegał jedynie na oglądaniu sugestywnie kręcącej biodrami laseczki w akcji? Choć jest to przyjemna perspektywa, developer zadbał o to, abyśmy poczuli klimat starej, dobrej gry sprzed 11 lat i sami zapragnęli eksplorowania pradawnych ruin. Od samego początku czujemy się jak prawdziwy poszukiwacz skarbów eksplorując coraz to nowe miejsca na mapce. Za każdym zaułkiem czai się nowa niespodzianka, każda następna lokacja przyćmiewa swoim wyglądem poprzednią. A jeżeli dodamy do tego przeciwników, którzy stali się bardziej wymagający niż w pierwowzorze, otrzymamy receptę na sukces.
Na pewno fani gier przygodowych będą z nowej Lary zadowoleni. Zabawa towarzysząca przygodom Lary Croft jest najwyższych lotów. Uśmiechnięta kobieta z dopiero co rozwiązanej zagadki to coś niepowtarzalnego Koniecznie trzeba przetestować nową Larę... a konkretnie nową wersje starych i znanych przygód, inaczej stracicie coś bardzo cennego – świetną grę, których ostatnio robi się już niewiele...
Zarabany Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sty 2008 Posty: 8 Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-01-08, 11:36
Chyba rzeczywiście przekonałeś mnie do tego, aby na Allegro porozglądać się za Larą :-) Dawno w to nie grałem, a czytając Twoją recenzję coraz większe mi się oczy robiły.
Grałem w Tomb Raider 4, Tomb Raider 5, Tomb Raider 6 i każda z tych części mi sie podobała ;-) Szczególnie The Angel of Darkness A Anniversary podoba mi sie równie jak inne częsci :-D Grafika bardzo ładna, dzwięk niczego sobie :-P
Recka odemnie :
Tomb Raider Anniversary to juz osma czesc slynnej gry z Lara Croft w roli glownej. Tomb Raider Anniversary to naprawde swietna gra dla fana Tomb Raidera, dlaczego ? Otoz jest to remake pierwszej czesci. Fabula jest taka sama a lokacje upiekszone graficzne tak samo jak Lara, poprostu przez samo czytanie Fan TR poleci do sklepu i kupi te gre. Ale dla niewtajemniczonych : Lara zostala wynajeta przez organizacje ktora zajmuje sie odnalezieniem mitycznego artefaktu Lara wiec rusza w niebiezpieczna przygode w poszukiwaniu owego artefaktu lecz okazuje sie ze Lara byla tylko pionkiem, organizacja zajmuje sie wieksza intryga . Ale Lara nie zamierza zrezygnowac i na wlasna reke probuje zdobyc artefakt.
Na poczatek znajdujemy sie w Peru gdzie znajduje sie pierwsza czesc w grobowcu Qualopeca Po przygodzie w Peru wyruszamy do Grecji gdzie jeden "archeologiczny konkurent" lary odkryl miejsce w ktorym znajduje sie druga czesc artefaktu. Przybywamy do Grecji i przemierzamy znane miejsca jak Koloseum i lokacje bogów greckcich. Zdobywamy druga czesc artefaktu w grobowcu Tihocana. Pokonujemy centaury w Grecji i wyruszamy po kolejne czesci tym razem do Egiptu. Zdobywamy najwazniejsza czesc lecz Natla i jej straznicy chca nas powstrzymac z czym zabieraja wszystkie czesci. Wczesniej dotarlismy do mitycznej prawdy i okazuje sie ze Natla byla obecna podczas mitycznych wydarzen. Ostatecznie trafiamy na zaginiona wyspe gdzie pokonujemy Natle i odkrywamy prawde o przeszlosci.
Jak mozna sie domyslec odwiedzamy 4 rozne Kraje (lokacje) a w kazdej z niej mamy dostepnych 4 poziomy. Oprocz zwyklego przejscia fabuly glownej na kazdym poziomie kryja sie male artefakty i relikwie. Jezeli odnajdziemy takie artefakty i relikwie na jednym z poziomów odblokowywujemy rozne rzeczy jak np. Obrazki, muzyke, nowe stroje dla Lary i inne. A wiec po przejsciu fabuly nie bedziemy sie nudzili. A do tego mozemy odwiedzic rezydencje Croftów w ktorej rowniez poukrywane sa artefakty za ktore rowniez odblokowywujemy rozne rzeczy.
Lara zostala takze usprawniona fizycznie, moze skakac wyzej, przeskakiwac na wyrwy i poruszac sie po niej wolno i szybko, skakac z wyrwy na wyrwe, skakac na inne rzeczy aby przedostac sie w rozne miejsca. Jezeli miales kiedys doczynienia z Tomb Raiderem chociazby z angel of Darkness lub Legend (nie koniecznie 1) to gra dostarczy ci wiele emocji.
Pomógł: 6 razy Wiek: 13 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 341 Piwa: 48/46 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-08-11, 18:30
Grałem w Demo tej gry, moim zdaniem te wszystkie części są do siebie podobne, jak nie Legends to Anniversary, chociarz i tak mi się podobają te gry, w pełną wersję to grałem jedynie w Legends
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum