Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 
Uruchomiliśmy czat gadu gadu pod numerem 5037777. Zapraszamy do rozmowy! Szczegóły tutaj. Aktualny status czatuGadu-Gadu

Poprzedni temat «» Następny temat
Medal of Honor: Airborne
Autor Wiadomość
Krzychuno 

Piwa: 68/79
Wysłany: 2008-01-29, 11:25   Medal of Honor: Airborne

Hmm, no to może zacznę od wymagań sprzętowych gry:

Jeśli chcesz pograć na rozsądnych detalach:
Pentium 4 3 GHz lub odpowiednik Athlon 64
1 GB RAM, karta grafiki 128MB (GeForce 6600GT lub lepsza),
9 GB HDD, Windows XP SP2/Vista.

Na 512mb ramu też da się grać, alczkolwiek gra się potrafi doczytywać co objawia się poprzez przychaczanie, niezależnie od procesora i karty(!)...

Krótko o grze::

W najnowszej odsłonie kultowej już serii Medal of Honor wcielimy się w Boyda Taversa, żołnierza 82. Dywizji Powietrznodesantowej. W grze jest 7 kampanii(po wgraniu dość sporego patcha dostajemy dwie dodatkowe misje) rozgrywające się na terenie Europy- począwszy od Sycylii, przez Holandię aż do Niemiec, gdzie zdobywamy Berlin:). Ciekawym i dość innowacyjnym pomysłem jest rozpoczynanie KAŻDEJ misji skokiem spadochronowym; możemy wylądować gdzie chcemy, a w każdej z kampanii jest 5 "ukrytych" stref zrzutu, są to zwykle jakieś wieżyczki czy wyrwy w ścianach, które znakomicie nadają się do zaatakowania z góry lub z zaskoczenia.
Kolejnym rozwiązaniem, które bardzo przypadło mi do gustu jest tuning broni. Każdy pistolet, karabin, granat a nawet panzershreck może zostać ulepszony trzykrotnie!! Aby zainstalować udoskonalenie musimy po prostu daną bronią zlikwidować określoną liczbę nazistów. Na przykład do pistoletu Colt 0.45 dostajemy polerowany mechanizm spustowy oraz amunicje magnum. Do wielu karabinów dostajemy celowniki optyczne, np bardzo dobrym karabinem a zarazem snajperką jest Gewehr44. Jeśli w krótkim czasie zabijemy z danej broni 3 lub 5 przeciwników- wzrasta doświadczenie, a co za tym idzie celność. Prawidłowo rozwiązano sprawę ze stacjonarnymi karabinami maszynowymi- mają one magazynek 100 naboi a nie że strzelamy sobie do jutra:D

Grafika i oprawa dźwiękowa:

Grafika jest co najmniej ładna, wiernie oddaje klimat zniszczeń drugiej wojny światowej. Świetnie dopracowane efekty, szczegółowe tekstry stanowią ładną całość już na średnich detalach. Grafikę naśrednich prezentuja screeny poniżej. Co do dźwięku: jest tak, jak powinno być. Niemcy drą się w niebogłosy jak "dostaja ostatnia kulkę", cdźwięk z oddali brzmi całkiem inaczej, gdy szkop strzela do ciebie ze 100 metrów słychać tylko wystrzał, gdy stori poł metra przed tobą- słychać także mechanizmy broni. I tak powino być!

Dane nam jest podziwiać zniszczone wojną mista:

Karabin szturmowy 44 po tuningu i nikt nam nie podskoczy:)

Z shotguna też można postrzelać:)

Można go tez ciutke ulepszyc, by strzelac skuteczniej.

W tym miejscu chyba dostałem kule w klate.A co tam) dopuki pasek życia nie zmniejszy sie o 1/4 odrodzi się:)

Ciekawostka::
W grze wprowadzono podział nazistów ze względu na ich umiejętności i wytrzymałość.
Ostatni poziom, 10, to elitarny szturmowiec, który jedna seria potrafi położyć cały twój oddział, a żeby go połozyć- albo dwie serie z thopsona albo metoda na Polaka: wparować tam z Shotgunem i w głowe... dwa, trzy razy :mrgreen:

Podsumowanie::

Ogólnie gra bardzo fajna, mi osobiście przypadła do gustu. Wartka akcja, zawsze coś sie dzieje, czasem warto pomyśleć, a wszystko to oprawione ładna grafiką oraz "powiewem świeżosci"(tuning broni oraz spadochroniarstwo).
Przedstawię moje zestawienie:

Grafika: 8.5/10
Oprawa dżwiękowa:9/10
Grywalność:9/10

ogólem powiem tak: Polecam. Udana gra.

Chcesz kupic gre??

Sprawdź tu!!

By Krzychuno© chcesz skopiować na swoje forum?? Spytaj na Pw/gadu lub maila!
Postaw piwo autorowi tego posta

Tomek 

Piwa: 6/1
Wysłany: 2008-01-29, 11:54   

Powiem krótko - oby tak dalej :-)

Chyba zdecyduje się na zakup, z wymagań, które podałeś, wynika, że spokojnie mogę w Medal of Honor: Airborne pograć!

Krzychuno 

Wysłany: 2008-01-29, 12:07   

Powiem tak:
grałem na tych detalach co sa pokazane na screenach, nie podbijałem ich do tej recenzji, a moja konfiguracja to:
-AMD athlon 64 3000+ kręcony na athlona 3200(podkręcony na 2.0Ghz);
-giga ram ddr2 667 cl5 w dual chanell;
-radek x1300hm nie krecony

Nie jest to jakis wygórowany superkomp ale gra chodzi, czasem potrafi zamulić, normalka, ale fps raczej mi nie spada poniżej magicznej granicy 25 klatek. Podaj swoją konfiguracje to ja Ci wycenie:) Zapomniałem dodać, ze gra nie jest specjalnie długa... 7 misji bodajze no i ten patch 1.22 giga co zajmuje dodaje jeszcze 2 misje, w sumie 9 kampani. mogli dać więcej.

Tomek napisał/a:
Powiem krótko - oby tak dalej

no myślę że coś tam jeszcze napisze. od razu zaznaczam że recki pisane przezemnie ląduja na gracze.org oraz na forum, które wczoraj zakładalismy z moimi kumplami, bo jest tam mały dzialik "gry komputerowe" ;-) Ale myślę, że to nie będzie nikomu przeszkadzało.

No i powiem jeszcze jedno- gry nie ma co nawet ściągać z neta. Obraz ma bodajże 6 giga:) No chyba że kogos rajcują RIPy...

Tomek 

Piwa: 6/1
Wysłany: 2008-01-29, 13:57   

Fakt, obraz gry, która na dysku zajmuje 9 GB musi trochę zajmować :-)

Ale ja już ściągałem Call of Duty 4. Wszystko zależy od prędkości Twojego łącza.

Krzychuno 

Wysłany: 2008-01-29, 14:38   

Dobra nie będziemy tu gadać o sciąganiu gier z sieci. Chyba kazdy kto ma łącze szybsze od 2kb/s coś wiekszego niz 300mb zasysał:)

według mnie gierka jest świetna i warto było kupić te dwa puste dvd zeby ja wypróbować:D
musze popracować troche nad humorystycznym podchodzeniem do pewnych rzeczy w grach zeby te recenzje moje przyszłe "wiały profeska" ;-)

Pare wskazówek dla przyszłych młodych spadochroniarzy:
-starajcie sie lądować po ludzku; dajesz "w" + "spacje" chwilę przed lądowaniem;
-lądowanie na dachach jest dobre, pod warunkiem, że jest tam jakaś osłona i nie ma Niemców dookoła;
-wciskając "F" można zasadzic kopa podczas lotu- można strącić snajpera! tyle że trzeba do niego dolecieć:);
-w pierwszej misji od razu zmieńie poczatkowy karabin na cokolwiek innego... kar98k nie będzie dalej pozyteczny ani uzywany, po co marnować na niego naszego skilla?
-wychulanie zza rogów, chwilka przycelowania i strzał w głowę- ponizej hełmu daje nam w efekcie jednego SSmana mniej;
-granaty trzonkowe sa duzo lepsze od normalnych odłamkowych granatów alianckich. Nie wyrzucaj granata poprzez klikniecie myszką, tylko poprzez wcisnięcie przycisku rzytu na muyszcze i przytrzymanie go. Lepiej, jeśli przeciwnicy nie maja czasu na ucieczke:);
-granty gammon(dosteopne później) są dobre nie tylko na czołgi;
-przy "zielonych strefach" są pojemniki z amunicja, apteczkami i granatami! warto o tym pamiętać!

I takie sugestie ode mnie:
-wg mnie najlepszym karabinem jest garnad. ewentualnie zamiast niego g43;
-warto mieć full stuningowaną mp40=>bardzo dobry i powszechny pistolet maszynowy;
-najlepszym automatem dla mnie było stg44;
-shotgun dobry w pomieszczeniach i okopach. krętych okopach. Logiczne:)
-Thompsona nie warto nawet nosić. Ma za duzy odrzut i jest mało amunicji do niego.
-przy walce wręcz uderzaj w głowe.

Marian33

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-01-31, 12:32   

1. Świetna recenzja ;-)
2. Zapowiada się równie świetna gra.

Dzięki za info!

Krzychuno 

Wysłany: 2008-01-31, 19:44   

Marian33 napisał/a:
1. Świetna recenzja

Dzięki. Przypomne sobie infernala i napisze recke też.

Cytat:
2. Zapowiada się równie świetna gra.

To jest świetna gra:)

Dodam dla grających w Moh:A, ze aby chodzić z bronią podczas korzystania z muszki i szczerbinki/lunety wystarczy wcisnąć Shifta i W:)

Odpowiedz do tematu