Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 118 Piwa: 7/1 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-01-04, 22:15 Counter-Strike
Czas chyba porozmawiać i o tej grze - najpopularniejszej strzelance na świecie!
Counter-Strike (znany jako CS) to najpopularniejszy dodatek (mod) do gry Half-Life. Counter-Strike został wymyślony wyłącznie do gry w sieci. Z czasem, gdy jego popularność wzrosła, zostały opublikowane dodatki imitujące graczy (tzw. boty) umożliwiające grę w CS-a przez osoby nieposiadające dostępu do Internetu. Po prawie pięciu latach Valve opublikowało oddzielną grę, Counter-Strike: Condition Zero, z zestawem misji dla pojedynczego gracza. W CS-ie można wcielić się w terrorystów lub antyterrorystów. W zależności od tego, kogo wybierzemy, taką misję mamy do spełnienia (cała drużyna, nie pojedynczy gracz). (Oparte na wikipedia.pl)
Dodam od siebie , ze CS polega na obronie i ataku, boombiste'u , badz zakładników. Niby sie wydaje, ze taka prosta gra.... Zobacz, zabij. Jednak w CSie chodzi o umiejetnosci, a także myslenie, bardzo czesto zdarza sie tak, ze znajomosc mapy i przypuszczanie skad wybiegnie rywal , decyduje o zwyciestwie.
Jest takze mało znany tryb gry, zwany Assassination (zamach). Polega on na tym, ze jedna osoba jest tzw. VIPem i musi dobiec do helikoptera, a terrorysci maja przeszkadzać.
W Counter Strike jest masa broni, takich samych jak w naszym normalnym świecie Mozna je kupic za pieniadze za zwyciestwo, badz zabitych rywali.
Gracie w Countera? Jesteście w jakichś klanach? Wasze ulubione bronie? Wolicie Terrorystów czy Antyterrorystów?
Piszcie, oceniajcie :-) Jeżeli wątek będzie cieszył się dużą popularnością - zostanie przyklejony.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 11 Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-01-05, 11:47
counter strike source ale to czasami. Jak się jakiś buc do mnie nie przyczepi to jest fajnie ale zazwyczaj każdy ma o coś wonty co mnie (Ładnie się wyrażam) niemiłosiernie. Wrzuce jakiś krótki filmik niedługo! Buahahaha
_________________ jestem raper jeżdże rower joł (Ładnie się wyrażam) (Ładnie się wyrażam) mi skqadaqa.
Michał
Wysłany: 2008-01-05, 15:41
Sam grałem w CS 1.6 i to nie ten klimat jaki bym chciał, przed CSem grałem, nadal gram w Tacticala, może dlatego że jestem do niego przyzwyczajony CS mnie nie kręci. W aocie, jest wymierająca społeczność, wiekszość osób się tu zna, panuje tu kultura, w CS jest trochę inaczej, tam wchodząc na Polski serwer w 10 minut można zostać zprzeklinany o nic. Zostaję przy Aocie, i w sumie, chciałbym sprzedać tego CSa bo mnie nie kręci. Jednak przypuszczam że jesli nie grałbym w AoTa i nie miałbym już przyzwyczajeń, jeśli najpierw sięgnałbym po CSa to pewnie w niego bym grał.
Sam grałem w CS 1.6 i to nie ten klimat jaki bym chciał, CS mnie nie kręci.
Jak to?! CS jest megaklawy. Gram po 6 albo 7 godzin dzienie i sie mnie fcale nie nódzi. moze po prostó jestes jakims n00bem i grac nie umiesz
Michał
Wysłany: 2008-01-05, 17:13
Nie o to chodzi, lubię strzelanki, ale przed CSem grałem w Tacticala, a tam zupełnie inaczej się chodzi, porusza, totalnie inaczej, nie mówie że jest zły, ale wole Tacticala bo wole klimat tam panujący.
Darkevil Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sty 2008 Posty: 40 Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-01-07, 19:58
Counter-Strike zrzesza miliony fanów na całym świecie. I moim zdaniem nie bez powodu :-) Gra ma niesamowity klimat!
Polecam wszystkim, którzy są jeszcze niezdecydowani. Tym bardziej, że na Allegro dostanie się Antologię (CS + Condition Zero) za niecałe 40 zł!
Marian33
Wysłany: 2008-01-07, 22:40
Nie ma co się tym CS-em tak rajcować :-) Nie ogarniam ludzi, którzy po 2 lata siedzą i grają w CS. Ciągle te same plansze, zero nowości. Po kilku miesiącach gra się nudzi!
CS nie robi na mnie wrażenia. Swego czasu trochę pogrywałem w cs, ale po kilku tygodniach gry znudził mi się. W grze szczegulnie doskwiera słaba fizyka! Można strzelac skacząc i nie ma to żadnego wpływu na celnośc.Na no steamie pełno cheaterów i słaby poziom, na steamie jest dobrze ale trzeba kupic oryginała. Krótko mówiąc nuda, ciągle to samo i cheaterzy, to cały urok CS'a
Fajna gra,ale jest to co mi się nie podoba.Osoby z czitami,to jest naprawde żal ...Takie noobki się rodzą,co nie umią grać i lecą z czitami.
Grałem z jednym graczem,który miał czity.Widział przez ściane,walił same hedy.Nawet nie umiał celnąć porządnie w gościa,wszystko na nic.I po co takiemu nobowi czity ?Niech on z początku najlepiej się nauczy grać ;/
Osobiście gram w CS-a,nie mam klanu,mam dobre rekordy,nie kampie i nie raszuje,nie gram z czitami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum