Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 11 Sty 2008 Posty: 40 Postawił 1 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-01-11, 13:05 Call of duty 4
Szczerze mówiąc wyczekiwałem tego tytułu niesamowicie :-) A to dlatego, że Call of Duty i Call of Duty 2 zachwyciły mnie!
Call of Duty 4 w trybie dla jednego gracza zapewnia strzelanie w 17 misjach (+ jedna treningowa i bonus), których zróżnicowanie i wyjątkowy, iście filmowy scenariusz stanowią o sile tej gry :-) Historia jest naprawdę wiarygodna, dobrze opowiedziana i ukazana zostaje z perspektywy dwóch żołnierzy - członka oddziału US Marine i brytyjskiego SAS. W czasie rozgrywki przyjdzie nam m.in. przekradać się niezauważenie przez opuszczone miasto Prypeć, eskortować czołg M1A Abrams przez ciasne uliczki bliskowschodniego miasteczka, szturmować podziemną bazę, czy też odbić z rąk terrorystów naszego informatora. Wszystko to podane zostało wraz z wspaniałą muzyką, fantastyczną grafiką z pięknymi efektami oświetlenia i warunków meteorologicznych, doskonałą animacją postaci i świetnymi modelami broni. Oprawa jest naprawdę powalająca :-D
Tryb multi to przede wszystkim beznadziejna jakość połączeń sieciowych, niemożność przyłączenia się do rozgrywki, wyrzucanie z lobby, wcześniejsze kończenie gry. Duży minus. Podobno łatka mająca to naprawić jest już przygotowywana - jeśli w najbliższym czasie się nie pojawi, to gra powędruje na półkę :-/
Reasumując, Call of Duty 4 dostarcza niesamowicie intensywnej i zróżnicowanej rozgrywki . Do tego świetny scenariusz i rewelacyjna oprawa wizualna i dźwiękowa. Mimo minusa, jakim jest gra w trybie Multi - śmiało mogę przyznać, że to ta część na pewno się spodoba fanom strzelanek :-)
No gierca wygląda suuper. Taki cod 2 tyle ze nowszy i dzisiejsze czasy:)
Wszystko byłoby super gdyby nie żenująco niska długośc single playera... Fakt faktem, ze gra nawet udana, fabuła tez fajna. POlecam gre:)
Hmm...ciekawie napisana recenzja , Nie grałem w tą grę, ale czytałem wiele recenzji w cd-action i uważam, że ta gra jest warta uwagi, przypomina z resztą troszeczkę medal of honor: Air Borne, polecam i sam chyba skusze się na kupienie tego tytułu.
_________________ Gracz jest jak ćpun, gdy zacznie, nie może się uwolnić od wirtualnego świata do reala
Gierka jest świetna. Jedna z lepszych strzelanek jakie ostatnio wyszły. Nawet dobrze że akcja rozgrywa się w naszych czasach bo II Wojna Światowa to już trochę sie znudziła. Grafika powalająca, tak jak i dźwięk i grywalność. Jedyny minus no to długość kampani. W jeden dzień by się przeszło jakby się uprzeć
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-02-20, 17:28
Osobiscie nie gralem w COD4 na swoim kompie ale gralem u kolegi :-) Grafika BOMBA Fabula BOMBA Gra BOMBA poprostu Supcio te bronie te misje i wogole gra jest swietna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum