MaTT889
Wysłany: 2008-08-24, 14:43 Ścinające sie gry!
Witam!
Mam pewien problem, mianowicie jeżeli gram w jakieś gry z bardzo dobrą grafiką typu: Race Driver : GRID, Colin McRae DiRT, FlatOut Ultimate Carnage to te gry ścinają się i muszę wtedy klikać Alt + F4 lub Ctrl + Alt + Delete i bardzo mi to komplikuje zadanie ponieważ jak przechodzę te gry to podczas np. misji wyłącza mi się gra i nici z przechodzenia. Bardzo byłbym wdzięczny jeżeli ktoś z Państwa mógłby mi wskazać kilka opcji od czego to może zależeć. Gry te ścinają się i pokazuje się najczęściej jakiś kolorowy obrazek i gdy klikam kombinację powyższych klawiszy wtedy pomaga choć nie zawsze, czasem jestem zmuszony zrestartować komputer. Dodam jeszcze, że mam dość dobry sprzęt i te gry mi się nie tną, a także gry są oryginalne więc na pewno nie jest yo związane z tym, że gry są piratami. Oto parametry mojego komputera:
System:
Microsoft Windows XP
Professional
Wersja 2002
Dodatek Service Pack 2
Z Góry Dziękuję Za Odpowiedź!
[ Dodano: 2008-08-24, 15:49 ]
Witam!
Jeszcze chciałbym dodać, że mam najnowsze sterowniki do karty graficznej, temperatura karty jest odpowiednia, mam Javę i na najwyższych i na najniższych detalach się ścinają, a także obniżenie rozdzielczości ekranu nic nie dała.
Zaproszone osoby: 13 Pomógł: 8 razy Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 213 Piwa: 48/13 Skąd: Jesteś?
Wysłany: 2008-08-24, 15:07
Ja mam słabszego kompa a mi się te gry nie ścinają na maxymalnych ustwaieniach mam xp z service pack 3 a nie 2. Przycyna może być mała ilość miejsca na dysku twardym lub twój komp zużywa za dużo pamięci ram.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 276 Piwa: 17/26 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-24, 18:02
Polecam program Speed-X, optymalizuje pamięć RAM oraz ją odzyskuje, wszystko możecie kontrolować, jest freeware (ściągasz nie łamiąc prawa). Przywróci Ci troszkę RAMu a poza tym będziesz w każdej chwili mógł zobaczyć ile aktualnie posiadasz RAMu. Dziś program odzyskał mi prawie 10gb RAM.
Gdy będziesz miał program napisz ile masz około RAMu a wszystko wtedy się okaże.
PS: Pobierz także Service Pack 3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum