Witam.Mam pytanie, zapewne bardzo prozaiczne.Lubię pograć w hitmana, jak do tej pory przeszedłem 3 jego części. Zafascynowany dobrymi recenzjami najnowszej części podstanowiłem sie w nią zaopatrzeć.Niestety spodziewać niespodziewać się, ale gierka mimo że ładnie mi się uruchamia, niestety niemiłosiernie zwalnia, tzn postać nie idzie płynnie, tylko strasznie tnie.I teraz się zastanawiam bo mój laptop ma 2GB ramu,dual CPU 1,6, niestety ale grafika zintegrowana radeon x 1100 chociaż ustawiam jej przydział pamięci z ramu 256, nic się nie zmienia.Proszę o jakąś konstruktywną radę jak coś lepiej ustawić, jeśli oczywiście istnieje możliwość.zdaję sobie sprawę że sprzet nie jest może najodpowiedniejeszy ale w końcu może i z tego cośby wyciągnął, więc jesli ktoś tu się chce ponaśmiewać że to nie jest jakiś gf 9600, to niech sobie oszczędzi, bo dobrze o tym wiem.Nadmieniam że po maksymalnym "zdjęciu" detali też gierka tnie.Dziękuję.
Hmm, jeżeli masz Viste- to to jest problem..
Vista ma duzo procesow juz na starcie, duze zapotrzebowanie pamieci i procesora. Tak w ogole zmniejszenie detali musi wiazac sie ze zmniejszeniem rozdzielczości.
Poszukaj także nowszych sterownikow do tego radeona. Pewno bedzie to radeon x1100 mobility. A no directa nowszefgo nie zawadzi kolego.
Pozdrawiam.
Dzięki za odpowiedź.Właśnie nie...Visty nie mam, xpeka+sp2, potem sp3, directa najnowszego.Powiem szczerze że nie szukałem nowszej wersji sterown.Momentami kiedy włącze gierke i tak ze 2-3 minuty nic nie ruszam to jak złapie za myszkę to kilka ruchów postać wykonuje dynamicznie tak jak powinno być, ale za moment znowu tnie.Nic tu chyba nie poradze bo poprostu grafika nie nadąża i tyle więcej już w tym sprzęcie nic się nie da podrasować. Na bardzo upartego pewnie można by podłączyć jakąś zewnętrzną grafikę podobno już taką wymyślili, wpinaną pod PCI czy coś.Ale narazie mnie nie stać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum