Mam problem z grą GTA San Andreas ... krótko mówiąc gra mi się tnie i to nieźle Mimo że mój komp spełnia wymagania gry. Zresztą sami zobaczcie, mam takiego kompiaka :
Procek - 2,4
Grafika - GF 6600 256 MB
Ram 512
Windows XP Service Pack 2
Zresztą nie tylko gta tak chodzi, wstyd się przyznać ale nawet taki staroć jak Stunt GP mi się przycina (kiedyś się nie przycinał ), Macie jakieś rady co zrobić aby gry przestały się ciąć ??
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-08-22, 22:19
bboo1, komputer mam taki sam jak ty, tylko, że masz ostrzejszy procesor i nie wiem czy Athlon, bo ja mam Athlon i Stunt GP tak samo mi się przycinał, z byle jakiej płyty, z oryginału czy z piratu, było tak samo, po przeinstalowaniu Windowsa wszystko było spox, pewnie masz jakieś błędy w rejestrze czy coś, albo jakiegoś wirka, spróbuj przeinstalować system. Powinno pomóc na wszelki wypadek ( jak się zdecydujesz )zrób kopię potrzebnych Ci plików, żeby potem nie było na mnie
Jeżeli masz procesor celeron to się nie dziwię. Też kiedyś miałem procesor celeron 2.4 i bardzo dużo gier mi na nim zacinało (w tym GTA SA). Wymieniłem go na Athlon 1.8 i chodził perfekcyjnie. Nie zawsze patrzy się na taktowanie procesora. Ten mój nowy procek potrafi bez problemu obsłużyć gry co mają wymagania ponad 2GHz.
Jeżeli masz procesor celeron to się nie dziwię. Też kiedyś miałem procesor celeron 2.4 i bardzo dużo gier mi na nim zacinało (w tym GTA SA). Wymieniłem go na Athlon 1.8 i chodził perfekcyjnie. Nie zawsze patrzy się na taktowanie procesora. Ten mój nowy procek potrafi bez problemu obsłużyć gry co mają wymagania ponad 2GHz.
No mam celerona wiec to może dlatego Trudno, może najwyższy czas zmienić kompa
Na najniższych wymaganiach też się tnie? Nie chodzi mi tu o kwadraty tylko takie żeby dało się oglądać
_________________ www.domdzieckanr2.345.pl - czyli stronka, która zrobiłem dla domu dziecka
www.gfreedom.org darmowe konta shell, dla niewiedzących służy to np. do stawiania botów i innych rzeczy
bboo1: Ja mam laptopa TOSHIBA SATELLITE L300 11-F Procek : 2.0GhZ Celeron, 1GB RAM, Windows Vista.. Gta San Andreas chodzi na maxx bez najmniejszej zwiechy! To jest kwestia miejsca na dysku twardym, rejestrów (ściągnij sobie jakiś program np. RegClean) i sterowników do karty graficznej oczywiście
Nie domagamy, nalegamy ani nawet nie wspominamy o nagradzaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum