Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 118 Piwa: 7/1 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-01-07, 18:41 Shadowgrounds Survivor
To już druga odsłona cyklu ciekawych strzelanin stworzona przez... Finów :-) Muszę przyznać, że kiedy pierwszy raz o tym usłyszałem - nieźle się zdziwiłem. Byłem w Finlandii i wśród młodzieży nie zauważyłem żadnego zainteresowania grami. No chyba, że w gry grają tam także ludzie starsi :-) Ale do rzeczy...
Głównym atutem (bądź wadą - jak kto woli) jest akcja przedstawiana z perspektywy lotu ptaka, co w dzisiejszych czasach jest na pewno rzadkością. Fabuła gry koncentruje się wokół jednego z księżyców Jowisza - Ganimedesa - gdzie Ziemianom, po wielu problemach, udało się stworzyć placówkę naukowo-badawczą. Po kilkunastu latach spokojnej działalności, kolonia zostaje zaatakowana przez kosmitów, którzy nie mają ochoty brać jeńców. Ocalali pracownicy stacji muszą zatem wziąć sprawy w swoje ręce i raz na zawsze pozbyć się najeźdźców.
Gra jest przepełniona "strzelaniem". Niezły arsenał broni i mnóstwo wrogów powoduje, że mój kolega nie może się od tej gry odczepić. Ja szczerze mówiąc nie jestem wielkim fanem gier, w których jedynym celem gracza jest "wybić wszystkich". Ale niestety na światowym rynku takie gry stanowią zdecydowaną większość.
Ocena: 3+/5
Data premiery (Świat): 10 październik 2007
Data premiery (Polska): 18 listopada 2007
Wymagania wiekowe: 16+
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum