Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 276 Piwa: 17/26 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-07, 19:36 GUN
Minimalne wymagania sprzetowe:
Pentium 4 1.8 GHz, 512MB RAM, karta grafiki 64MB (GeForce 3 lub lepsza), 2.8 GB HDD, Windows 2000/XP.
Znacie zapewne serię Grand Theft Auto? Myśleliście o przeniesieniu jej w czasy rewolwerów, saloonów i napadów na pociągi? Jeżeli tak to ta gra jest w sam raz dla Ciebie!
Wcielamy się w Colton`a White`a, którego ojciec Ned uczył jak posługiwać się bronią, jeździć na koniu i polować na zwierzynę. W czasie pewnej podróży na statek, w którym znajdowali się Colton i Ned napadają xłodzieje. Ned niestety nie wychodzi z tego cało, z powodu kontuzji nogi nie może skoczyć ze statku i ten wybucha z Nedem na pokładzie.
Colton chce odnaleźć szefa gangu który napadł na statek i zabić go na cześć swojego zmarłego ojca.
W grze między zadaniami mamy pełną wolność, możemy iść do baru kupić sobie drinika, wszcząć zamieszki w mieście, kupić nową broń, potrenować umiejętności strzelania w trakcie jazy na koniu. W GUN jest także sporo zadań pobocznych!
Grafika na dzisiejsze możliwości nie powala, cóż w końcu jest sprzed trzech lat. Jest zbliżona do grafiki w Grand Theft Auto Vice City.
Hud jest minimalny, ilość życia, ilość amunicji, ilosć spowolnienia czasu oraz klasyczna mini mapka pokazująca, zadania oraz najbliższą okolicę.
O oprawę dźwiękową Neversoft (twórca m.in. serii Tony Hawk) postarał się na najwyższą klasę.
Możemy usłyszeć podczas scen pościgu szybką westernową muzykę, w menu jest miła spokojna muzyka.
Ogólnia muzyka jest super!
Moja ocena:
Grafika: 5/10
Grywalność 9/10
Dźwięk: 10/10
Cena: 9/10
Ogółem: 33/40
Z całego serca chciałbym aby w kolekcji Waszych gier znalazł się ten tytuł.
GUN to gra warta przejścia.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-07-07, 19:42
Podobne do GTA tak? Hmm... musi być spoko , ale jedno mnie dziwi, duże strasznie wymagania jak na grę sprzed 3 lat, czy to nie przesadzone oraz ta swoboda, czyli picie drinków, musi być super, postaram się ją zdobyć, a reckę napisałeś na 9/10, wystarczająco , żeby postawić piwo
No gra niby spoko, szczególnie podoba mi się oprawa dzwiękowa, sam nie grałem ale widziałem trailer. Tylko troche grafika do pupy, ale gra całkiem, całkiem, szczególnie podobają mi się pomysły z zamieszkami w mieście, to coś dla Mac Abry, podoba mi się, chyba ją zakupie ^^
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 57 Piwa: 1/5 Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-07-08, 16:55
hyhy, na początku, jak patrzyłem na nazwę tematu to myślałem, że nazwę pomyliłeś i to po prostu gra "Gunz", ale w "Guna" tez grałem i gierka spoko chociaż lepsze jest GTA VC ^_^
no gra jest spoko przeszedlem cala:Dna 100%
a co do porownania do GTA to uwazam ze jedyne co mozna porownac to to ze gre przechodzisz w "%" i mozesz ewentualnie zlapac kilku bandytow(zamieszki w miescie koncza sie po minucie bo wszystkich sie pozabija-troche za szybko uwazanm) i jak sie wyjedzie z miasta to wszysc nagle ozywaja:D ale ogolnie gra jest spoko(jak na tamte realia)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum