Obudził się rano z rękami całymi we krwi. Po jego bladych policzkach płyneły łzy. Dlaczego płakał ? Płakał ponieważ poprzedniego dnia stracił kobiete swojego życia - swoją mame. Co najgorsze stał się świadkiem owego zdarzenia który napewno zostanie w jego pamięci do końca życia.
Otóż tego owego dnia jak zwykle wstawał do szkoły była godzina bodajże 7. Ubrał się i pobiegł szybko na dół do jadalni. Jego mama już czekała na niego z śniadaniem.
- Jak było w szkole - zapytała sie
- A dobrze - odpowiedział jej
Taka rozmowa pomiędzy matką a synem toczyła się codziennie. Te same pytanie ta sama odpowiedz. Po śniadaniu poszedł szybko do szkoły aby się nie spóźnić. Miał wrażenie że ten dzień będzie taki sam jak każdy inny miesiąc lub tydzień temu lecz się mylił. Na każdej lekcji jak zawsze wpatrywał się w zegarek aby jakoś "przebrnąć" przez te wszystkie lekcje. Mijała lekcja po lekcji godzina po godzinie lecz wkońcu doczekał się zadzwonił ten jego upragnieny dzwonek. Wstał jak oparzony i poszedł. Po wejściu do domu zobaczył kartkę a obok niej talerz prawdopodobnie z obiadem. Zjadł obiad i przeczytał widomość: "Pojechałam z Kubą do restauracji będę o 19". Poszedł do pokoju i włączył swoją ulubioną gierke fahrenheit'a. Mijały minuty, godziny lecz wkońcu wybiła 19 a z dołu nagle rozległ się trzask (Prawdopodobnie drzwi) oraz głośna kłótnia. Chłopiec szybko zerwał się z krzesła i zaczął podglądać. Ostra kłótnia rozgrywała się pomiedzy jego mamą a Kuba lecz nagle rzuciło się w oczy coś błyszczącego. Był to nóż zanim chłopiec zdąrzył go zauważyc napastnik urzył swojej broni i wybiegł z domu. Dzieciak ruszył w strone swojej mamy. Gdy sprawdzenie pulsu dało niekorzystny wynik padł na krzesło i... cdn.
Wiem że opowiadanie kiepskie ale... Proszę o szczerą krytykę
Ostatnio zmieniony przez Karolina912 2008-09-17, 13:24, w całości zmieniany 1 raz
krótkość to moje motto w opowiadaniach raczej bo zawsze pisze krótkie a co do dalszej części to coś się pojawi tylko jak znajde czas może w ferie zaleje was falą artów :d
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum