Byłem w pokoju i ubierałem się w moje spodnie dżinsowe do łydek i niebieską bluzę, byłem gotowy, zabrałem swoje Shurikeny i wyszedłem z domu, cały uradowany, byłem w miasteczku zwanym Khorinis, która istnieje już od XVIII w. Szedłem ulicą mijając innych ludzi, którzy byli bardzo zapracowani zakupami, jak to w każdą sobotę, wszedłem do lasu aby się odświeżyć i nałapać świeżego powietrza. Słyszałem świergot ptaków dochodzących z drzewa przede mną, siadłem po drzewem i patrzyłem na przyrodę znajdującą się obok mnie. Błąkałem się myślami, zastanawiałem się jak dziś będzie, czego się dziś dowiem. Dzisiejszy dzień był dniem jednym z najważniejszych w moim życiu. Dołączenie mnie do 15 wojowników Khorinis, oraz walka na śmierć i życie z Khoragiem i jego dwoma sługami Kologiem i Armirem, oraz jego armią, dowódca Andre wybrał wreszcie piętnastu wojowników, którzy mają zwalczać zło. Byłem bardzo zadowolony, jednak dosyć tego dobrego, pora iść do Akademii wojowników.
Wstałem i poszedłem od razu do mojego najlepszego przyjaciela, Pepka127, który także został wybrany do tej piętnastki, obaj mieliśmy pójść do naszej dawnej szkoły sztuk walki. Jasne promienie światła raziły moją twarz, nawet w ciemnych miejscach światło znalazło sposób by mnie „dopaść”. Stałem przed domem mojego kumpla, miałem zapukać, lecz on nagle wychodzi.
- Pa, mamo…AAA!
- Co tam się stało? – spytała się mama Pepka127 spokojnym głosem.
- To tylko Gucio777 – odrzekł – to ja już idę, Pa. Wystraszyłeś mnie.
- Chciałem zapukać.
- Oj, przepraszam, odkąd, kiedy zostaliśmy powołani do piętnastki wojowników jakoś w okolicach tego dnia zachowuję czujność, wiadomo co się może stać?
- Racja, ale lepiej chodźmy, bo się spóźnimy. – odpowiedziałem zakańczając naszą krótką rozmowę.
Doszliśmy do Akademii i nie patrząc na ośmioletnich dzieci, które uczą się walczyć kijkami weszliśmy do środka. Po wejściu nasza mina nieco zblakła widząc pozostałych członków „Piętnastki wojowników”. Usiedliśmy na samym tyle, cała klasa wyglądała jak studencka, ławki od tablicy i wyżej były ustawiane coraz wyżej, a siedzenia i biurka były połączone ze sobą. Czekaliśmy na Andre około piętnastu minut, końcu nas zawitał i zaczął od tego, czemu się zebraliśmy, następnie podał nam kartki na których była napisana lista „piętnastki wojowników, oraz ich opisy”, mieliśmy także czas na przeczytanie tego papieru. Wszyscy, byli skupieni, włącznie ze mną, zacząłem czytać…
Krzychuno: Jest znany jako dobro i zło, tak samo jak i jego charakter, nigdy się nie uśmiechnął, jego życie jak on to mówił jest jedynie po to, aby walczyć, całe swoje życie poświęcił na trening, przez co efekty są teraz widoczne ma wysoką skalę, niektórzy ludzie twierdzą, że jego charakter przewyższa zło, ma 16 lat i jego bronią jest katana, która mimo iż jest normalnych rozmiarów, jest bardzo ciężka, tak ciężka, że inni ludzie nie mogą ją podnieść, jedyny Krzychuno ma ten dar dla tego miecza, że z łatwością potrafi się nią posługiwać. Jego żywiołem magii jest Mrok
Gutek: Jak na piętnastolatka jest bardzo utalentowanym wojownikiem, jego bronią jest Uriziel, znany także jako broń najpotężniejszego pana Khorinis. Chłopak ma zdolności panowania nad lawą, posiada umiejętności których inni nie potrafią użyć, posiada także wiele technik, które mogą powalić przeciwnika.
Ocieks: Zwolennik Ziemi, interesuje się roślinami, oraz prowadzi nad nimi eksperymenty, w wieku ośmiu lat dowiedział się, że panuje nad nim duch lasu, który daje mu moc nad przyrodą, jego bronią jest Sai, jest także jednym z najmłodszych z „piętnastki wojowników”, ma 13 lat.
Vampire: Może nie wojownik, ale wojowniczka, która nie da się zwieść innym, jest silna i używa jako broń Tessen, jest utalentowana fizycznie, jak i psychicznie, nie lubi kiedy ktoś jej coś wypomina, oraz potrafi być zła, kiedy ktoś ją wkurzy, ma 13 lat, oraz jej żywiołem jest Niebo.
Trixmen: Chłopak nie posiada może żadnej broni, ale za to sam może ją przywołać za pomocą magicznej wstęgi, która jest twarda jak stal, używa jej jako obrony, a także ataku, używając specjalnych kombinacji. Jego czarom towarzyszy Iluzja, potrafi w oczach człowieka wstawić strach, oraz inne nie możliwe do opisania obrazy, które osłabiają wroga. Ma 15 lat.
Jim: Jak na dziewiętnastolatka i jego doświadczenie w walce i tak najbardziej precyzuje się w rzucaniu i walczeniu nożami, posiada zestawy kunai, którymi rzuca w przeciwników, jest zręczny, oraz wie jak się ustawić by nie być zranionym, jego żywiołem są Błyskawice
Pepek127: Trzynastolatek, który jest niesamowicie utalentowany, jest zwinny, zręczny, oraz dysponuje niesamowicie swoją czakrą, by jak najlepiej wykonać technikę. Dysponuje on broną Nunchako, oraz posiada w zasobie Ogień, zna wiele Jutsu, gdzie głównym źródłem jest Ogień, mimo iż ma 13 lat jest sprytny.
Skimmer: Bardzo ruchliwy chłopak, nie może wytrzymać dnia bez walki, czy też treningu, walczy swoim młotem bitewnym i wykonuje nim niesamowite ruchy, od dziecka ćwiczy by mieć duże mięśnie, aby utrzymać młot, teraz jest on dla niego lekki jak piórko. Posiada w zanadrzu moc Powietrza. Ma zarówno 14 lat.
Wysocki: Nastolatek, który uważa, że życie powinno być spokojne, nie przejmuje się czy przegra podczas walki, czy też nie, robi to powoli, ale perfekcyjnie, świetnie powiązuje swój styl walki z magią władania pogodą, jego bronią Shuko, ma 13 lat.
Nitrol: Narwany chłopak, koleguje się z Wysockim i obaj chcą walczyć przeciwko złu. Jego bronią jest Haridoku, który zawsze „strzela w dziesiątkę”, towarzyszy mu także moc Elektryczności, którą może nawet spalić przeciwnika i zamienić go w pył.
Lesek: Skoczny chłopak, wchodzi po drzewach tak zręcznie, że w ciągu kilku sekund może być o 3, nawet o 4 czy 5 drzewa dalej, posiada Wakizashi, co mu jak najbardziej odpowiada, jego żywiołem jest Światło, ma także niesamowite techniki. Są plotki, że Krzychuno jako posiadacz mroku patrzy na niego z pogardą. Ma 14 lat.
Karolina912: Kolejna dziewczyna z „piętnastki wojowników”, walczy swoim Bo, oraz wykonuje nim niesamowite ruchy, zadała nim wiele siniaków, w walce nie może nie użyć także swojej magii lodu, najpierw zamraża przeciwnika, a potem go miażdży, jej wiek to 15 lat.
Zima: Kolejna dziewczyna, która także ma w sobie krew wojownika, niektórzy nawet mówią, że duch walki dawnych umarłych już wojowników przeszedł na nią, mimo iż jest dziewczyną posługuje się tasakiem, oraz magią Piekła, jest niesamowitą wojowniczką, jest inna niż pozostałe dziewczyny z Khorinis, niektóre nawet się jej boją, jej najlepszymi przyjaciółkami są Vampire i Karolina912, są nierozłączne. Zima ma 19 lat.
To była cała lista, na końcu był także jeszcze mój opis, nieco ze strachem postanowiłem go przeczytać.
Gucio777: Chłopak posiadający shurikeny, w połączeniu z magią wody, wykonuje swoje techniki zaskakująco szybko, zna ich wiele, w którym kilka są jego własne, mimo iż takiej małej bronie, może zrobić wielkie szkody. Jego wiek to 14 lat.
Wszyscy na Sali przeczytali już opisy i patrzyli się na Andre.
- Widać, że już przeczytaliście, więc teraz będzie najważniejsza część spotkania, a mianowicie podzielenie na grupy.
Byłem unieruchomiony, inni wydawali się być także zdenerwowani
- Pierwsza grupa to…
Ciąg dalszy nastąpi…
Nieco wtajemniczenie ^^ niedługo napiszę arta, gdzie już podzielę wszystkich na grupy Ten art. To bardziej taki opis a poniżej daję wam zdjęcia tych broni.
– Shuriken
– Kunai
– Wakizashi
– Tessen
- Nunchako
- Bo
- Sansetsukon
- Katana
– Sai
– Shuko
- Haridoku - Jak nie wiecie, o co w tym chodzi, to wystrzeliwuje to zatrute igły.
Reszta wiecie jak wygląda, a miecz Uriziela przypomina Tasak
Comments please…aha i przepraszam, że taki długi art., ale się rozpisałem jakoś;p
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-09-13, 22:41
Wiesz, przekupiłem Krzychuna w zamian, że dam mu katanę;p zresztą inni lubią takie arciki, więc trudno nie było:) czekałem jedynie, aż Zima odpisze, czy się zgadza:P
Skimmer: Bardzo ruchliwy chłopak, nie może wytrzymać dnia bez walki, czy też treningu, walczy swoim młotem bitewnym i wykonuje nim niesamowite ruchy, od dziecka ćwiczy by mieć duże mięśnie, aby utrzymać młot, teraz jest on dla niego lekki jak piórko. Posiada w zanadrzu moc Powietrza. Ma zarówno 14 lat.
Lesek: Skoczny chłopak, wchodzi po drzewach tak zręcznie, że w ciągu kilku sekund może być o 3, nawet o 4 czy 5 drzewa dalej, posiada Wakizashi, co mu jak najbardziej odpowiada, jego żywiołem jest Światło, ma także niesamowite techniki. Są plotki, że Krzychuno jako posiadacz mroku patrzy na niego z pogardą. Ma 14 lat.
Hehe, jestem małpką (: Dzięĸi za opis.
Gucio777 we wszystkich twoich artach jest dużo błędów, jeżeli w następnym nie znajde ich wiele, to piweczko ochłodzi twoje gardło. Użyj WORDA albo firefoxa /:
Są plotki, że Krzychuno jako posiadacz mroku patrzy na niego z pogardą. Ma 14 lat.
- HIHIHI!! Krzychunio mnie nie trawi xD
Taak, mnie przekupiłes kataną, chociaz z perspekltywy czasu mogłeś mi dać m21 ;p;p (zart taki)
Mrok; dobre ;p
Co do artu: jak sam napisałes; bardziej opis i wprowadznie niż art. Błędow troche narobiłeś- nie mam na myśli otrograficznych, ktore word Ci poprawi, a te jezykowe (powtorzenia, zly szyk zdania etc).
No ale Całokształt pracy przedstawia się nieźle. Poczekam na część II i wtedy się zastanowie nad wykorzystaniem beer moda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum