Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Lara Croft i artefakt Tacuarembo (Ep.I) Brazylia
Autor Wiadomość
Ocieks 
pr0 mod

Piwa: 66/21
Wysłany: 2008-09-06, 15:44   Lara Croft i artefakt Tacuarembo (Ep.I) Brazylia

Dawno nie pisałem żadnych artów ale ostatnio naszła mnie ochota :) Nie jestem najlepszy w pisaniu artów ale będę starał się pisać jak najlepsze (według poradnika jim'a :P ) To jest pierwsza część i nie wiem jeszcze ile ich będzie

Miliony lat temu ludzie zamieszkujący dzisiejszy teren Amerki południowej znalezli pewien artefakt który okazał się być najniebezpieczniejszą bronią na świecie. Nawet dzisiaj żadny arsenał nie był by w stanie powstrzymać wielkiej mocy tego artefaktu. Jednak starożytni ludzie postanowili schować artefakt ponieważ uznali to jako dar od boga i przenieśli go do świątyni gdzie dbali o niego i pilnowali aby nie dostał się w niepowołane ręce. Jednak tysiąc lat po schowaniu artefaktu w świątyni Concordia, ludzie żyjący wtedy przez przypadek znalezli ten artefakt i nazwali go Tacuarembo, wtedy jednak ludzie nie mieli tyle szczęścia i Tacuarembo dostał się w nie powołane ręce, zły człowiek władał tym artefaktem i nie miał litości, zabijał każdego kto stanął mu na drodzę. Jednak grupą tamtejszych rycerzy którzy władali nie tylko potężnymi brońmi a także doświadczeniem stoczyli wielką bitwe z szaleńcem zwanym Arrovos. Bitwa trwała dnie a nawet tygodnie i nikt się nie poddawał. W końcu jednak Arrovos został pokonany a ludzie postanowili ponownie schować artefakt. Tym razem podzielili go na kilka części i każdą z nich schowali w innym zakątku świata. Do dziś panował spokój jednak są ludzie którzy chcą posiąśc Tacuarembo po to aby mieć nieskończoną moc. Archeolog Lara Croft wyrusza do Ameryki Południowej w poszukiwaniu owego artefaktu.

Brazylia

- Zip, słyszył mnie
- Tak, głośno i wyrażnie - słychać było przez słuchawki.
- Dobrze, powiedz mi gdzie dokładnie znajduję się przejazd do tej miejscowości
- Miejscowośc ta nazywa się Treinta y Tres i znajduję się w Urugwaju. Alister dowiedział się że jedyną droge znajdziesz w Bage i z niego dojedziesz do Urugwaju - wytłumaczył Zip
- Dobrze, bądzmy w kontakcie - powiedziała Lara wsiadając na swój motor.
Przejeżdzając przez biedne okolice w regionie Rio Grande lara starała się jednak skupić na drodzę do Urugwaju. Jednak nie w sposób było zauważyć biedne drewniane domki których dachy były przytrzymywane przez drewniane pale. Widząc to tutejsi ludzie byli zdziwieni przybysza z europy. Droga była piaszczysta i nierówna więc nie można było się rozpędzić. Jednak domki położone po bokach drogi pojawiały się coraz rzadziej a wielkie górzyste ściany rosły po bokach. Lara nagle gwałtownie zahamowała bo przed sobą miała przeszkode. Droga się tutaj kończyła a wielka góra znajdowała się tuż przed nią.
Lara przymrużyła oczy patrząc na sam czubek góry który nie wyglądał na niebiezpieczny, lara postanowiła pokonać przeszkodę. Zostawiła motor i nie spuszczając wzroku z wielkiej góry szukała drogi która prowadziła by na drugą strone.
- Co teraz ? - Lara usłyszała głos zipa przez słuchawki.
- Gdzie się znajduję ? - spytała się Lara
- Yhm... Z mapy wynika że za tą górą znajdziesz się już w Urugwaju - powiedział Alister jednak kończąc niespokojnym głosem
-...jednak jak dojedziesz do Trienty bez motoru ? - zapytał się Alsiter swoim spesyficznym głosem
- Nie martw się, coś wymyślimy - powiedziała pewnie Lara ponownie wsiadając na motor
Odpalając motor i tworząc wielką kule piasku Lara zawróciła się kilka metrów od swojej tymczasowej pozycji.
Następnie znowu zawracając nabrała wielkiej prędkości i wjeżdzając na najmniej ostrą skarpę znajdującą się po prawym boku, przeskoczyła na drugą stronę gdzie znów gwałownie zahamowała. Przed nią znajdował się zjazd i było już widać urugwajską flagę powiewającą przy budcę granicznej.
- Czasami naprawdę mnie przerażasz - Zip zachwyconym tonem powiedział przez słuchawki
- Nie pierwszy i nie ostatni raz - powiedziała Lara i zjechała po zjezdzie i wróciła na drogę.
Ostatnio zmieniony przez Ocieks 2008-09-06, 16:47, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Nitrol 
Dark

Piwa: 32/38
Wysłany: 2008-09-06, 15:48   

ciekawie napisany arcik, jednak czegoś mi brakuje w nim aby dać ci piwko ;) 9-/10

Odpowiedz do tematu