Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-09-08, 16:32 III wojna światowa (Part II)
Schodząc po tych schodach wciąż nie mogliśmy uwierzyć w potęge Afryki. Wciąż otuleni w koce wreszcie dotarliśmy na dół gdzie ujrzeliśmy wielkie centrum dowodzenia. Wszędzie dookoła były monitory z wykresami oraz kamery patrolujące, na drugim końcu znajdowały się metalowe drzwi otwierane kartą dostępu. Żołnierz podszedł do drzwi, wyjął swoją kartę i przejechał nią przez elektroniczny zamek. Gdy drzwi wysuneły się i naszym oczom ujrzała się nowa sala żołnierz zasalutował i stanął z boku. My nie odwracając wzroku od niego usłyszeliśmy głos wychodzący z sali
- Wejdzcie proszę
Wtedy gwałtownym ruchem spojrzeliśmy na wielką sale i powolnymi krokami do niej weszliśmy. Była to wielka sala również dużo monitorów po bokach i jeden wielki po środku, na samym środku sali stał wielki stól gdzie siedzieło kilka osób, za wielkim monitorem siedział prawdopodobnie szef.
- Ej Ocieks, zgubiłem koc - usłyszałem od krzycha ale byłem przejęty oglądaniem tej wielkiej sali.
- Usiącię proszę - powiedział szef wskazując na dwa fotele na drugim końcu stołu od niego
Spojrzeliśmy się na nie i tak też zrobiliśmy. Wtedy szef obszedł stół dwa razy trzymając ręce za sobą i w końcu podniósł głowę i powiedział :
- Chyba wiecie po co zostaliście tutaj przysłani ? - spytał się szef
- Nie za bardzo, sir - odpowiedział Krzychu
Zaśmiał się szef a potem a potem odparł
- Tak myślałem, pozwólcie że wam powiem. Afryka znana jest z biednego i zacofanego kontynetu jednak tak nie jest, jesteśmy uzbrojeni w najnowsze cudy technologii oraz w każdej chwili jesteśmy gotowi doszczętnie zniszczyć Rosję czy Stany Zjednoczone, jednak nasz lud nie chciał wojen, wybrali biede ale biede bez zabijania nie winnych ludzi. A nasz arsenał i naszą moc ukryliśmy na czarną godzine. I taka godzina właśnie nadeszła - powoli tłumaczył szef a potem odwrócił sie do wielkiego monitora, podniósł pilota ze stołu i kierując go w stronę wielkiego monitora włączył go. Na monitorze uruchomiła sie jakaś strona internetowa i wtedy szef kontynuował
- To jest nasza największa broń - powiedział odwracając się w naszą strone
- Ten monitor ? - spytał się Krzychu
- Nie, mam na myśli tą strone internetową - zdenerwowany odpowiedział szef
- To jest africaforever.af, nasza strona internetowa dzięki której dostarczamy pieniądze dla rządu oraz na arsenał. Dotychczas wszystko było okej, nie było żadnego spamu, dzieci neo oraz innych tego typu troli lecz niestety grupa światowych informatyków z europy, rosji oraz ameryki. Włamali się na naszą strone, dowiedzieli się o naszej mocy i z zazdrości wielkiej mocy chcą...(szef nabrał oddech)... i chcą zaspamować stronę tak doszczętnie że strona poprostu zniknie z internetu - powiedział
Krzychu o mało nie spadł z krzesła a ja się zakrztusiłem, jednak krzychu odparł
- Ale my jesteśmy tylko zwykłymi moderatorami forum o grach i ... - nie dokończył bo szef mu przerwał
-... właśnie o to nam chodzi, jesteście moderatorami wybrańcami - usłyszeliśmy głos zza naszych pleców i to był żołnierz Nitrol
- Pamiętacie użytkownika Nitrola ? - zapytał się Nitrol
Po długim zastanowieniu odparłem
- Tak, tak pamiętam cię byłeś vipem na naszym forum - odparłem
- Dokładnie, przybyłem tam ponieważ wyśledzono tam najpotężniejszych moderatorów na świecie... was - powiedział pewnie Nitrol
- Potrzebujemy was ponieważ podczas gdy śmigłowce oraz czołgi z ameryki, europy, Chin oraz Rosjii będą nas atakować, wrodzy informatycy będą wysyłać spamerskie boty na naszą stronę. My będziemy walczyć na wojnie a waszym zadaniem... najważniejszym zadaniem jest zbanowanie wszystkich botów oraz usunięcie każdego, powtarzam każdego spamu na stronie - dokończył Nitrol
- A macie jeszcze więcej takich kocy ? - spytał się krzychu ale szybko go powstrzymałem bo wiedziałem że to poważna sprawa
- Może poznacie ekipę - powiedział szef i zaczął obchodzić stół
- To jest gucio777, jest naszym programistą z Polski - powiedział szef wskazując na pierwszego z nich
- To jest sirius_sam, jest naszym sponsorem z Helsinek
- To jest gutek i jest naszym administratorem oraz programistą czatu GG z Chorwacjii
Wtedy żołnierz który wcześniej popisywał się znajomością jezyka angielskiego przyniósł dwa laptopy zrzucił je na stół (że ich nie zepsuł) i odpowiedział
- hir ju goł - z uśmiechem na twarzy
I odszedł.
- Zarejestrujcie się na stronie, zaraz dam wam po randze moderator - odpowiedział szef włączając swojego laptopa
My też tak zrobiliśmy wchodząc na strone która była bardzo ładna, świetnie zaprogramowana i w ponad piędziesięciu językach. Po zarejestrowaniu się szef dał nam należyte rangi i odparł
- Mam nadzieję że się zgadzacie ? - zapytał się ostatni raz szef
Spojrzeliśmy na siebie i odparliśmy razem
- Chyba tak
- Świetnie - odpowiedział szef i wszyscy wróciliśmy do swoich monitorów bo czekało nas dużo roboty
Pomógł: 4 razy Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 255 Piwa: 32/38 Skąd: Okolice Wawy
Wysłany: 2008-09-08, 18:31
Fajne, może trochę za krótkie xD
4U
Lecz pamiętaj że:
"1/2 Litra Piwa zawiera 25 gramów czystego alkocholu etylowego
Nawet taka ilość szkodzi zdrowiu kobiet w ciąży i jest niebezpieczna dla kierowców.
Niebezpiecznie wzmacnia inwencję twórczą, nie podawać Michałowi W.!" xD
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-09-08, 18:43
Ahahahah, najpotężniejsi moderatorowie xD nie no dobra nie śmieję się ^^
Art bardzo fajny, połączenie naszego super forum i wojska, najpotężniejsi moderatorowie, fajna sprawa xD Daję Ci piwko
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 97 Piwa: 30/6 Skąd: mam tyle talentu?
Wysłany: 2008-09-09, 15:57
Ocieks napisał/a:
Schodząc po tych schodach wciąż nie mogliśmy uwierzyć w potęge Afryki. Wciąż otuleni w koce wreszcie dotarliśmy na dół gdzie ujrzeliśmy wielkie centrum dowodzenia.
Powtórzenie, szukaj synonimów... Po ''dół'' powinien być przecinek.
Ocieks napisał/a:
oraz kamery patrolujące,
Tutaj należałoby(po przecinku rzecz jasna) wyjaśnić czytelnikowi, co rozumiesz przez zwrot ''kamery patrolujące... Np '',które monitorowały wszystko to,co działo się gdzieś tam''.
Ocieks napisał/a:
na drugim końcu znajdowały się metalowe drzwi otwierane kartą dostępu. Żołnierz podszedł do drzwi, wyjął swoją kartę i przejechał nią przez elektroniczny zamek.
Ocieks napisał/a:
Gdy drzwi wysuneły się
3-krotne powtórzenie ''drzwi''. Literat tak nie może...
Ocieks napisał/a:
Gdy drzwi wysuneły się i naszym oczom ujrzała się nowa sala żołnierz zasalutował i stanął z boku.
Po ''sala'' daj przecinek.
Ocieks napisał/a:
Gdy drzwi wysuneły się i naszym oczom ujrzała się nowa sala żołnierz zasalutował i stanął z boku. My nie odwracając wzroku od niego usłyszeliśmy głos wychodzący z sali
''sala'',''sali''...
Ocieks napisał/a:
Wtedy gwałtownym ruchem spojrzeliśmy na wielką sale
No i znowu...
Ocieks napisał/a:
była to wielka sala również dużo monitorów po bokach i jeden wielki po środku, na samym środku sali stał wielki stól gdzie siedzieło kilka osób, za wielkim monitorem siedział prawdopodobnie szef.
Czy ''sala'', to Twój ulubiony wyraz?
Ocieks napisał/a:
Zaśmiał się szef
Was wzywa, ciemna strona mocy, jej nie lekceważcie ! Nie stosuj szyku przestawnego, bo nie jesteś mistrzem Yodą(jemu było wolno). Możesz to robić tylko po zdaniu, które wypowiedział (w tym przypadku) szef.
Ocieks napisał/a:
wielkiego monitora, podniósł pilota ze stołu i kierując go w stronę wielkiego monitora włączył go. Na monitorze uruchomiła sie jakaś strona internetowa i wtedy szef kontynuował
Powtórzenia. Wyeliminuj je.
To tyle na temat błędów... Jeśli chodzi o samą treść, było nijako. Dominowały suche dialogi, a akcji nie można w nich przedstawiać. W związku z tym całość była zbyt statyczna, trudna do wczucia się... Pomysł może ciekawy, ale nie rozwinięty.
Ostro krytykuję, bo inaczej nigdy nie zobaczę ze strony czegoś lepszego. A wiem, że jesteś w stanie coś takiego zrobić !
_________________ Człowiek jest z natury dobry. Szkoda tylko,że natura jest zła...
Buahahahhaa moderatorzy wybrańcy, dobre ;]
Jak tez napisalem w poście w częsci pierwszej- browarek leci
Niezła koncepcja na arta tak w ogóle
GFakt faktem, teraz logistyka jest ważniejsza od tradycyjnej siły ognia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum