Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 118 Piwa: 7/1 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-01-08, 14:17 Jak zagrać w Wiedźmina i inne na słabym sprzęcie?
Wystarczy po uruchomieniu Wiedźmina zminimalizować go (Ctrl+Alt+Delete) lub poprzez magiczną kombinację (Alt+Tab) :-) Następnie wejść w Manager Zadań Windows/Procesy i tam wyłączyć explorer.exe i inne obciążające procesor i pamięć procesy. W Windowsie XP Explorer.exe włączy się sam za chwilę, ale nie będzie tak obciążał komputera. Wracamy do Wiedźmina (będziemy mieli go na pasku zadań).
Wysłany: 2008-01-08, 15:19
Tomek, ale żeś p******** poradnika . Nie ma co, mysle ze na moim kompie (graf. 32mb) i tak nie pójdzie np wiedzmin. Myslalem nad podkręceniem procka i karty graf ale nie mam wystarczająco dobrych coolerów
E: Nie przeklinaj!
_________________ "Będę tańczył na babilonu gruzach"
Wysłany: 2008-01-08, 15:43
1. Nie przeklinaj :-)
2. Nawet, gdybyś miał świetny cooler, to nie podkręcisz tak procesora, aby z Pentium II 450 zaczął Ci nagle działać Wiedźmin Nie wspominając o karcie graficznej 32 Mb.
3. Poradnik jest przeznaczony dla osób, które mają np. procesor Pentium IV 2.4 Ghz (tak, jak ja) i z którymi normalnie Wiedźmin nie chodzi. Mi po zastosowaniu powyższego sposobu zaczął śmigać :-)
Wysłany: 2008-01-08, 18:30
Moim zdaniem nie każdy :-P A już na pewno wcale oczywiste nie jest, że po wyłączeniu procesu Explorer.exe, ten sam proces włączy się po chwili, ale używając zdecydowanie mniej pamięci i procesora. Przynajmniej ja o tym Explorerze dowiedziałem się niedawno :-D
i tam wylączamy zbędne nam usługi:)
tylko trzeba uuważać
A jak nie to riva tuner i kręcimyt kartę.
W biosie zwiększamy opóźnienia dla pci-e jesli mamy karte na pcie, ram wlączamyw trybie 1t, albo 2t, zależnie od płyty, wyłączamy memory hole i wiele innych ustawień zmieniamy w biosie i gry chodzą lepiej:P
Na samych timingach w pamięci ram można duzo zyskać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum