Pomógł: 4 razy Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 227 Piwa: 29/38 Skąd: Okolice Wawy
Wysłany: 2008-06-28, 12:21 Akronimy - Spis A-K
Postanowiłem napisać "mały" spis akronimów.
Zazwyczaj znajdziecie je częściej na angielskich forach niż polskich, lecz niektóre są bardzo często używane i tutaj
Ułożone od A-z po kolei
SkrótRozwinięcie po angielskuTłumaczenie na język polski
ADNAny Day NowLada dzień AFAICAs Far As I CanTak dalece jak mogę AFAICTAs Fair As I Can TellO ile mogę powiedzieć AFAIKAs Fair As I KnowZ tego co się orientuję AFKAway from keyboardZ dala od klawiatury AIUAAs I Understat ItNa ile to rozumiem AKAAlso Know AtZnane także jako ASAPAs Soon As PossibleNajszybciej jak się da BBFNBye BYe For NowNo to narazie, cześć BBLBe Back LaterWracam później BFNBye For NowPa, na razie BRBBe Right BackZaraz Wracam BTWBy The WaySwoją drogą; a propos BYKTBut You Knew ThatAle ty to widziałeś CMIIWCorect Me If I'm WrongPopraw(cie) mnie jeśli się mylę CU, CYA(CUL,CUL8R, CYL)See you (later)Do zobaczenia (później) EOLEnd Of Lecture; End Of LineKoniec wykładu; Koniec Linii EOTEnd Of Theard; End Of LineKoniec Wątku; Koniec tematu/dyskusji FAQFrequently Asked Questions(odpowiedzi na) Często zadawane Pytania FITBFill In The BlanksWypełnij Puste miejsca FUBARFouled UP Beyond All RepairTego nie da się już naprawić FUTFollow Up ToPrzekierowanie, zwykle na inną grupę FYIFor You InformationDo twojej informacji FWIWFor What Its WorthNa ile to jest tego warte GGrinUśmiech GA (GAMMD)Go Ahead (Make My Day)No dalej (pokaż co potrafisz) GD&RGrining, Ducking And RunningUśmiech, Unik i Ucieczka GIGOGrab IN, Grab Outśmieci na wejściu, śmieci na wyjściu GMTAGreat Minds Think AlikeWielkie umysły myślą podobnie H, HBHug (Back)Uścisk (wzajemnie) HHOJ, HHOK (HHOS)Ha Ha Only Jooking, Kidding (Serious)Ha, ha, to był żart (poważnie) HTHHope This HelpsMam nadzieję, że to pomoże IACIn Any CaseW każdym przypadku IAEIn Any EventW każdym wypadku ICI seeAha (dosłowniej: Widzę) IMHOIn My Humble OpinionMoim skromnym zdaniem IIRCIf I Remember CorrectlyO ile dobrze pamiętam IMOIn my opinionMomim zdaniem IOWIn Other WordsInnymi słowy; Inaczej mówiąc IWBNI IYKWIM(AITYD)If You Know What I Mean(Ad I Think You Do)Jeśli wiesz, co mam na myśli(a wydaje mi się, że wiesz) J/KJust KiddingTylko Żartowałem! K(KB)Kiss (Back)Pocałunek (wzajemnie) KHYFKnow How You FellWiem, co czujesz KFKill FileCzarna lista adresów (osób), temaów itp., których nie chcemy czytać KISSKeep It Simple,StupidNiech to będzie proste KOTCKoss On The CheekCmok w policzek
Lista nie jest skończona, ale już niedługo to zrobię
Jeśli znalazłeś jakiś błąd- poinformuj mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum