Technow.pl - gadżety i nowinki technologiczne!

Poprzedni temat «» Następny temat
Neverwinter Nights 2
Autor Wiadomość
EnTaro 
En Taro Adun

Piwa: 13/20
  Wysłany: 2009-06-06, 19:02   Neverwinter Nights 2

Zacznijmy tak . Gra jest W-I-E-L-K-A
Grę tą stworzyło legendarne studio BioWare ponownie opierając się na systemie Advanced Dungeons & Dragons .

Jest to zdaje mi się czwarte przeniesienie D&D na komputery osobiste .

Fabuła gry jest dość prosta , a jak wiemy proste jest piękne :)

Kończy się wojna z Luskanem , a miasto Neverwinter dochodzi do siebie .
Król cieni został pokonany , a mała wioska Zachodni Port obchodzi kolejny festyn dożynkowy z kolei nasz bohater ma zamiar go wygrać...Po festynie dochodzi jednak do ataku na wioske , a nasz przybrany ojciec wysyła nas niedługo po ataku do ruin żeby odzyskać przedmiot , który był celem ataku na wioskę gdy go odzyskujemy ruszamy do Neverwinter i jazda...

Tak po krótce przedstawia się fabuła "Nevera"

Od początku...

Zacznę może od procesu tworzenia postaci .
Mamy OGROMNY wybór - Człowiek , Niziołek , Półork . Elf , Półelf , Sferotknięty ,Gnom , Krasnolud etc. Dodatkowo istnieje sporo podras na przykład dwa rodzaje Gnomów i kilka ras Elfów itp.n Po wybraniu rasy dopracowujemy jej/jego wygląd . Okej rasa i wygląd (a także płeć) dobrana teraz klasa postaci i...o Jezus ... Co tu wybrać ?
Znowu mamy duży wybór
-Barbarzyńca
-Czarodziej
-Czarownik
-Paladyn
-Łowca
-Wojownik
-Łotrzyk
-Bard
Nie wspominając już o tzw. Klasach prestiżowych , które są odblokowywane wraz ze spełnieniem przez daną postać określonych wymagań .
Postać mamy stworzoną...CHWILA !
Jeszcze tylko nadamy jej imię i wybierzemy głos i można grać ...

Rozgrywka jest bardzo przyjemna i prosta ogólnie nie mam jej nic do zarzucenia.
Jedyną jej wadą jest , że gracz może czuć się lekko zagubiony pod natłokiem wydarzeń , które rozgrywają się na naszych oczach .

Grafika
Straciła swój urok i to widać , ale nadal nie wypala oczu i da siępopatrzeć i o to chodzi !
Postacie wyglądają bardzo ładnie , a żeńskie pół jest szczególnie urocze ;) .

Muzyka

Podkreśla klimat jednak na dłuższą metę każdy puści coś swojego lub przestanie ją zauważać .

Świat gry
-No i tu jest zonk
Mamy bardzo ograniczone pole do popisu przeważnie (głównie w drugim rozdziale) popylamy ciągle po tych samych lokacjach . Boleśnie czuć tutaj brak otwartego świata .
Jednak sam w sobie świat jest diablo dobrze wykonany i naprawdę realistyczny .

Postacie

Tak jak w każdym dziele BioWare(z pominięciem Mass Effect) postacie , które nam towarzyszą mają własne zdanie. Nie jest to nic dziwnego , ale ciągle bywałem zaskoczony gdy niektórzy z moich towarzysze wyrażali otwartą dezaprobatę dla moich poczynań .
Jest to uzasadnione charakterem każdej postaci . To co nie spodoba się jednemu z naszych wręcz uraduje następnego.

Rozgrywka Multiplayer
Uroczo prezentuje się jak zwykle tryb "odgrywanie ról" gdzie każdy wciela się w postać , którą gra naprawdę gra się wtedy pysznie . Jedyną wadą takich serwerów jest to , że po to by grać trzeba pobrać mapki . Jednak przeważnie jeżeli nie zawsze mapki takie przedstawiają otwarty świat :) .

Radocha
Nie mam powodu uzasadniać czemu gra mi się podobała miałbym jednak poważny powód uzasadniać gdybym powiedział , że gra mi się NIE podobała :)

Oceny cząsteczkowe

Grafika 7/10
Dźwięk 5/10
Grywalność 10/10

Ocena ogólna

+9/10

Podsumowanie
Gra jest niepozbawiona błędów jednak obecne patche (wersja 1.22) neutralizuje 99.9% bugów więc gra jest miooodna , a skoro jest to dzieło BioWare i kosztuje obecnie z najnowszymi dodatkami 59.99 napewno jest warta grzechu lecieć do sklepów i kupować !

Jeżeli chcesz spamować na tym zacnym forum prosze wejdź w ten link http://infobot.pl/r/5Nx , a dowiesz się co mam ci do powiedzenia
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu