Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 297 Piwa: 13/20 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-06-06, 19:02 Neverwinter Nights 2
Zacznijmy tak . Gra jest W-I-E-L-K-A
Grę tą stworzyło legendarne studio BioWare ponownie opierając się na systemie Advanced Dungeons & Dragons .
Jest to zdaje mi się czwarte przeniesienie D&D na komputery osobiste .
Fabuła gry jest dość prosta , a jak wiemy proste jest piękne
Kończy się wojna z Luskanem , a miasto Neverwinter dochodzi do siebie .
Król cieni został pokonany , a mała wioska Zachodni Port obchodzi kolejny festyn dożynkowy z kolei nasz bohater ma zamiar go wygrać...Po festynie dochodzi jednak do ataku na wioske , a nasz przybrany ojciec wysyła nas niedługo po ataku do ruin żeby odzyskać przedmiot , który był celem ataku na wioskę gdy go odzyskujemy ruszamy do Neverwinter i jazda...
Tak po krótce przedstawia się fabuła "Nevera"
Od początku...
Zacznę może od procesu tworzenia postaci .
Mamy OGROMNY wybór - Człowiek , Niziołek , Półork . Elf , Półelf , Sferotknięty ,Gnom , Krasnolud etc. Dodatkowo istnieje sporo podras na przykład dwa rodzaje Gnomów i kilka ras Elfów itp.n Po wybraniu rasy dopracowujemy jej/jego wygląd . Okej rasa i wygląd (a także płeć) dobrana teraz klasa postaci i...o Jezus ... Co tu wybrać ?
Znowu mamy duży wybór
-Barbarzyńca
-Czarodziej
-Czarownik
-Paladyn
-Łowca
-Wojownik
-Łotrzyk
-Bard
Nie wspominając już o tzw. Klasach prestiżowych , które są odblokowywane wraz ze spełnieniem przez daną postać określonych wymagań .
Postać mamy stworzoną...CHWILA !
Jeszcze tylko nadamy jej imię i wybierzemy głos i można grać ...
Rozgrywka jest bardzo przyjemna i prosta ogólnie nie mam jej nic do zarzucenia.
Jedyną jej wadą jest , że gracz może czuć się lekko zagubiony pod natłokiem wydarzeń , które rozgrywają się na naszych oczach .
Grafika
Straciła swój urok i to widać , ale nadal nie wypala oczu i da siępopatrzeć i o to chodzi !
Postacie wyglądają bardzo ładnie , a żeńskie pół jest szczególnie urocze .
Muzyka
Podkreśla klimat jednak na dłuższą metę każdy puści coś swojego lub przestanie ją zauważać .
Świat gry
-No i tu jest zonk
Mamy bardzo ograniczone pole do popisu przeważnie (głównie w drugim rozdziale) popylamy ciągle po tych samych lokacjach . Boleśnie czuć tutaj brak otwartego świata .
Jednak sam w sobie świat jest diablo dobrze wykonany i naprawdę realistyczny .
Postacie
Tak jak w każdym dziele BioWare(z pominięciem Mass Effect) postacie , które nam towarzyszą mają własne zdanie. Nie jest to nic dziwnego , ale ciągle bywałem zaskoczony gdy niektórzy z moich towarzysze wyrażali otwartą dezaprobatę dla moich poczynań .
Jest to uzasadnione charakterem każdej postaci . To co nie spodoba się jednemu z naszych wręcz uraduje następnego.
Rozgrywka Multiplayer
Uroczo prezentuje się jak zwykle tryb "odgrywanie ról" gdzie każdy wciela się w postać , którą gra naprawdę gra się wtedy pysznie . Jedyną wadą takich serwerów jest to , że po to by grać trzeba pobrać mapki . Jednak przeważnie jeżeli nie zawsze mapki takie przedstawiają otwarty świat .
Radocha
Nie mam powodu uzasadniać czemu gra mi się podobała miałbym jednak poważny powód uzasadniać gdybym powiedział , że gra mi się NIE podobała
Oceny cząsteczkowe
Grafika 7/10
Dźwięk 5/10
Grywalność 10/10
Ocena ogólna
+9/10
Podsumowanie
Gra jest niepozbawiona błędów jednak obecne patche (wersja 1.22) neutralizuje 99.9% bugów więc gra jest miooodna , a skoro jest to dzieło BioWare i kosztuje obecnie z najnowszymi dodatkami 59.99 napewno jest warta grzechu lecieć do sklepów i kupować !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum