Technow.pl - gadżety i nowinki technologiczne!

Poprzedni temat «» Następny temat
Runes of Magic
Autor Wiadomość
MaXiu 

Piwa: 17/2
  Wysłany: 2009-06-14, 11:43   Runes of Magic

Runes of Magic

Grą zaciekawiłem się przez CDA, ponieważ chciałem pograć w coś podobnego do WoW-a z kolegą (on przecież za gry płacić nie będzie -,-). Tak więc zabraliśmy się do gry. po przebrnięciu przez tony patchów i innego ścierwa wreszcie mogliśmy zacząć grać.
Pierwsza rzecz która odstrasza to mały wybór - jest tylko jedna rasa (ludzie, jednak we wrześniu pojawić ma się dodatek dodający rasę elfów) i 6 klas (standart - Warrior, Priest, Mage, Knight, Scout i Rouge) 2 płci (no jakże by inaczej : ) i dość duże możliwości zmiany wyglądu naszej postaci. Gdy już zaczniemy rozgrywkę zobaczymy wielkie podobieństwo do WoW-a, questy polegają na tym samym (zabij parę potworków, zbierz jakiś śmieć, zabij bossa itp.), raidy to też to samo (1 tank, 1 heal, 3dps i jedziesz) choć wszystko wydaje się bardziej uproszczone (tzn okrojone) niż w WoW-ie. Największą różnice stanowi system dwuklasowości naszej postaci. Choć jak się by mogło wydawać nie polega na tym co widzieliśmy w GyWy, tu każdą klasę musimy lvl-ować osobno (zmieniając ją uprzednio w domku) co jak dla mnie jest bardzo denerwujące i nie wygodne, choć można po prostu robić q główną klasą, zmienić na second i wziąć rewarda. Kolejna rzecz to item shop (jak to bywa w darmowych MMO) w którym kupujemy wypasione mounty, ulepszenia do broni i inne eliksiry za diamenty (które ofc, kupujemy za prawdziwe pieniążki). Jednakże Item Shop nie jest aż tak przeszkadzający - możne te itemki kupić w AH od zwykłych graczy za normalne pieniądzę (w sęsie te w grze) - a itemki wcale nie są tak wypasione jak by się mogło zdawać. W grze na karzdym kroku spotykamy jakiś ludzi (nie ma chyba wyludnionych terenów), a wyższe lewele (ku mojemu zaskoczeniu) zawsze służą pomocą (wystarczy, napisać żeby pomogł ci ktoś w misji i już masz ją załatwioną) w zabijaniu bosów i wykonywaniu misji. O systemie craftingu nie mówie nic bo to "kopiuj, okrój, wklej" z WoW-a.
Grafika - i tu mam największy problem choć przy wielu graczach (np. w mieścię) fps-ki latają od 5 do 100 to grafika szczerze mówiąc bardziej przypasowała mi w RoM-ie niż w WoW-ie (wygląd postaci (płci pięknej)jest według mnie o wiele ładniejszy niż w WoW-ie).
Dźwięk - co tu dużo mówić - nie podoba mi się (szczerze to dzwięk podoba mi się tylkjo w samochodówkach - i to tylko sam dzwięk silnika).
Podsumowując gra jest bardzo dobrą, darmową, alternatywą WoW-a, dającą troche od siebie i jak to bywa bardziej spodobała mi się od "dzieła" Blizzarda

Grywalność : 85/100
Oprawa audiowizalnia : 75/100

Ocena : 79/100

PS. Ok bijcie :P
Postaw piwo autorowi tego posta

EnTaro 
En Taro Adun

Piwa: 13/19
Wysłany: 2009-06-14, 13:32   

Dla mnie zrzynka z WoWa .
Nic w tym złego , ale oglądając GamePlay wydawało mi się , że oglądam Mod do WoW >.>
Recka 6/10 . Gra 5/10

Jeżeli chcesz spamować na tym zacnym forum prosze wejdź w ten link http://infobot.pl/r/5Nx , a dowiesz się co mam ci do powiedzenia
Postaw piwo autorowi tego posta

Zima 
Annoying Devil

Piwa: 15/10
Wysłany: 2009-06-15, 13:07   

Własnie ściągam. Zobaczymy, jak to się przedstawia.

Recenzja niezła, choć mało czytelna bez akapitów.

Odpowiedz do tematu