Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 118 Piwa: 7/1 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-01-06, 11:26 Hattrick - Manager Piłkarski
Hattrick jest największym i najpopularniejszym w świecie menedżerem piłki nożnej. Jest to internetowa gra piłkarska, w której możesz zarządzać własną drużyną i rywalizować z 927 880* użytkownikami z całego świata. Potrzebujesz jedynie przeglądarki internetowej. Mecze są rozgrywane w czasie rzeczywistym kilka razy w tygodniu. Możesz się zalogować w każdej chwili, aby sprawdzić stan swojego klubu, wydać polecenia treningowe, sprzedawać lub kupować piłkarzy - albo po prostu spędzić wspólnie czas z innymi użytkownikami Hattricka.
* Tyle było ich, kiedy pisałem ten post :-)
Zalety:
- Rywalizujemy z prawdziwymi ludźmi, a nie bezmyślnymi robotami
- Mecze ligowe + mecze sparingowe
- Ciekawy sposób treningu młodych juniorów
- Poza rozgrywkami ligowymi rozgrywki o Puchar Polski
Wady:
- Nieprzewidywalność :-)
- Tylko dwa mecze w tygodniu
Wysłany: 2008-01-12, 21:24
Ja z pomocnikami Światowej klasy, mistrzowskim i olśniewającym ledwo ciułam w VI lidze :-) Ale jest szansa, że się utrzymam. Tydzień temu na MOTS-ie wygrałem mecz sezonu, jutro PIC-uje i pewnie dostane. Widzę, że poziom nieźle się poprawił w VII lidze :-)
Michał
Wysłany: 2008-01-13, 11:05
No no jeszcze 2 sezony temu z takim składem to bym sobie pykał na górze tabeli a teraz 6 punkotow po 9 meczach ? No niestety, jeszcze nie wiem czy zmieniać trening
Wysłany: 2008-01-13, 11:15
Uff, dzisiaj udało mi się przegrać tylko 0:4, a mogło być wyżej. Za tydzień pewnie znowu przegram, ale za 2 tygodnie znowu mecz z BOT-em :-) Jak się utrzymam - będę z siebie dumny :-)
Michał
Wysłany: 2008-01-13, 15:07
Ja dziś wygrałem 10-0, jedyny rywal z którym wygrywam, jest jeszcze 3 z którymi mogę walczyć, ale przegrywam z nimi 2,3 bramkami niestety, dwoje się i troje z taktykami i nic. Trenuję rozgrywanie, zastanawiałem się nad obroną, ale nie wiem czy teraz taka gra jest oplacalna, atak odpada bo nie preferuje gry 3 napastnikami, skrzydła mnie nie bawią, a rozgrywanie daje małe możliwości, przy bramkarzy gra jest nudna. Więc jesli zmienie na obrone, będę grał w lidze 442 z równymi, i dobór taktyki na przeciwnika, z lepszymi 5xx, może akurat kontra zadziała.
Wysłany: 2008-01-13, 18:17
Bramkarzy nie trenuje już dawno ;-) A to z tego prostego powodu, że stwierdziłem, że trening ten jest za mało przyszłościowy. Bo co z tego, że wytrenuje 2 bramkarzy? Sprzedam jednego - zarobie niewiele, sprzedam dwóch to i tak będę musiał kupić jednego itd.
Teraz zabrałem się za rozgrywanie. Dlaczego? Ano dlatego, że na początku ostatniego sezonu (VII liga) stwierdziłem, że nie będę miał szans na utrzymanie się w VI lidze z pomocą, którą wtedy miałem. Dlatego też sprzedałem wszystkich rozgrywających, a na ich miejsce zakupiłem młodszych, ale ciut gorszych, zawodników. Teraz (po 1,5 sezonu treningu) mam, jak mówiłem, światowej klasy, mistrzowskiego tuż przed skokiem i olśniewającego. Dodatkowo na ławce siedzi fantastyczny (tuż przed skokiem) i dwaj znakomici (przed skokiem) :-) Jak dotrenuję tych najlepszych do tytanicznych - sprzedam rezerwowych i będę prawie 10 milionów na plus :-)
Co do treningu obrony. Właśnie to mam zamiar trenować po zakończeniu treningu rozgrywania. Na początku pewnie dostaje się baty, ale zyski po długim czasie są podobno konkretne :-) Myślę, że jeżeli chcesz zmieniać, to rób to jak najszybciej, tylko pamiętaj, żeby kupić 17 latków i najlepiej nie starszych, bo skok jest średnio co 10 tygodni. Jakbyś miał 19-latka, to byś prawie cały sezon czekał ;-)
Michał
Wysłany: 2008-01-13, 19:48
Wiem, wykupilem nawet supka i wstąpilem do federacji Betonu, posiadam teraz dużą wiedze, dodatkowo mam 3 miliony + to co zarobie ze sprzedaży zawodników i jakoś to będzie.
A kiedy zmieniasz na obrone? Ja w trakcie przerwy żeby dbać o morale, bo jak spadne to chyba z młodymi sobie w słabszej lidze poradze
Wysłany: 2008-01-13, 20:40
No na razie najlepszy z moich rozgrywających do światowej klasy w połowie skoku na nadprzyrodzonego. Jeżeli tamten dobije do tytanicznego (następny sezon), to wtedy powoli zacznę myśleć nad betonem :-) Prawdopodobnie zacznę nie od następnego sezonu, a od tego jeszcze następnego ;-) Na razie muszę podszkolić pomoc, bo wciąż mam jedną z najsłabszych w lidze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum