Więc tak - Kupuję albo XBOX 360 albo Playstation 2, jednak nie wiem co wybrać. Na PS2 jest mniej gier(tych nowych, np. GTA 4 nie ma), ale tańsza konsola. Na X'a jest więcej gier, ale droższa konsola (tych nowszych, wiadomo, że na PS2 jest najwięcej gier, ale mi chodzi o te nowe). Co byście mi radzili?
Drogi Guciu xD
Radziłbym Ci brać X`a (Xbox360), są na niego cały czas wydawane gry, mają one lepszę grafikę, posiada kabel HDMI. Jak sam napisałeś "tych nowych (...) nie ma" i właśnie głównie dlatego brałbym X`a. Polecam Ci forum www.xboxm.pl, dowiesz się tam wszystkiego na temat konsoli.
To samo co wyżej, rownież na twoim miejscu brał bym Xboxa. Fakt, jest on droższy od Ps2 ale zupełnie inaczej się gra. Weź X'a a jak chcesz Ps2 to kup sobie pada to kompa i graj.Xbox ma zupełnie inną, lepszą grafikę od starej Ps2. Jeżeli nie możesz się zdecydowac to poszukaj na Youtube filmikow z gier na Ps2 i Xboxa i zobaczysz różnice.
Heh co do kasy to ja nawet Ps2 nie moge kupic ;/
Jak kupisz którąś z tych konsol to daj znac to wpadne do ciebie
A ja mam takie małe pytanie : po co porównywać konsole nowej generacji ze starą generacją (rozumiał bym porównanie X360 z PS3 ale PS2). Przecież oczywiste są diametralne różnice, a jeżeli Gucio ma kasę na X360 (i na gry, które są drogie) to chyba nie ma się nad czym zastanawiać.
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 98 Piwa: 18/11 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2009-07-08, 08:50
Cytat:
A ja mam takie małe pytanie : po co porównywać konsole nowej generacji ze starą generacją (rozumiał bym porównanie X360 z PS3 ale PS2). Przecież oczywiste są diametralne różnice, a jeżeli Gucio ma kasę na X360 (i na gry, które są drogie) to chyba nie ma się nad czym zastanawiać.
Porównuje bo skoro chce kupić X-a albo PS-a 2 to oczywiste że nie ma kasy na PS-a 3 ;'p Osobiście radzę ci zakupić XBoxa 360 i masz spokój do 2012 (Ale i tak wolę PC-ety)
Nowe PS3 (80gb - nie ma większego) na allegro kosztuje tyle samo co nowy Xbox360 (120gb - też największy)(chyba widać co się bardziej opłaca - na obie konsole wychodzą takie same gry) czyli ~1250zł. Więc wydaje mi się że PS3 60gb (nie widzę już nowych w sprzedaży) , kosztował by tyle samo co Xbox 360 Premium (60gb) czyli w okolicach 1000zł.
jak masz wybór pomiędzy Xpudełkiem a Playstation 2 to wybierz Xbox 360 ponieważ wszystkie nowości wychodzą na xboxa jako iż jest to konsola nowej generacji a pograć se można nawet jak nie posiadasz hd telewizora mój kolega ma xboxa ładne parę lat bez Telewizora HD i ani razu nie narzekał !
Gdybym był na twoim miejscu (zresztą sam tak zrobiłem) to poczekał bym dłużej i zakupił dwa razy lepsze Playstation 3 które sam posiadam i moge ci powiedzieć że będziesz z niego baaardzo zadowolony, i utrzymanie ps3 kosztuje mniej niż utrzymanie xboxa360 (mam na mysli live i te sprawy)
Decyzja należy do ciebie
_________________ Jestem Hardcorem (prawdziwym ! mam certyfikat !)
Hmm.... czy aby na pewno lepsze. Jeżeli nie używałeś obu konsoli to dlaczego piszesz że jedna jest lepsza od drugiej. Jako że obie to next-geny, obie mają mniej więcej takie same możliwości (gadanie głupot że ps3 jest 2x mocniejszy od 360... bleee...), a każda ma swoje ekskluzywne tytuły. Wszystkie te czynniki prowadzą do tego że wybór jest trudny, i zależy głównie od tego w jakie gry chcieli byśmy sobie pograć. Sam jestem posiadaczem obu konsol, to gdybym miał dziś wybierać brał bym X360. (gram głównie w strzelanki i wyścigi, czasem z kolegami w FyFe)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum