Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 276 Piwa: 17/26 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-10, 00:59
Nie znam się na tym, ale może spróbuj jeszcze raz dokładnie przeanalizować te "hieroglify".
Jeżeli ciągle będzie błąd, to...
...to niestety nie wiem jak ci pomóc.
Nie bardzo rozumiem tego pytania. Napisałem na dole postu że to gta sa.
Cytat:
sproboj stopped_on_foot, niewiem czy to pomoze ale lepiej sprawdzic
Sprawdzałem i na jedno wychodzi ten sam błąd.
Cytat:
A czy zaladowales model samochodu przed robieniem kodu ?
Tak. Dawałam ten opkod na spawn samochodu przed pętlą i pojazd normalnie się pojawiał.
Wydaje mi się że problem jest z tym opkodem:
Kod:
gosub @AAAAA_3
go dałem po to że by mi sprawdzała trzecią pętle(inaczej markera) czy w niego wszedłem bowiem gdy go nie dam to samochód pojawia się ale z kolei nie chcą mi znika wszystkie markery. Może ktoś wie jak inaczej tą pętle napisać żeby bez względu w jakiej kolejności w te markery wejdę one znikały a następnie pojawiał się samochód?
Hmmm... Generalnie to masz warunki na to, że jeśli zbliżasz się do markera to on znika. Trzeba jeszcze mieć warunek sprawdzający czy wszystkie trzy powyższe są spełnione i wyzwalające spawn samochodu w przypadku zwrócenia wartości true. Musiałbym zobaczyć może nie tyle więcej kodu, co w ogóle popatrzeć jak to działa żeby dokładnie go przerobić
Czyli generalnie, żeby już nie kombinować, stwórz sobie 3 zmienne np. 1,2,3 które w przypadku podejścia do danego markera przyjmują wartość true. Po każdym wyzwoleniu akcji usuwania markera daj warunek na sprawdzanie czy wszystkie zmienne są = true. Jeżeli tak to niech wykona się akcja dodania samochodu. Tak chyba będzie najprościej i nie muszę bardziej tłumaczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum