A ten?
Kod producenta ADO5000DOBOX
Producent AMD
Rodzina procesorów AMD Athlon
Liczba rdzeni w strukturze procesora 2
Nazwa kodowa jądra -
Proces technologiczny -
Częstotliwość taktowania procesora 2,6 GHz
Częstotliwość taktowania magistrali 1000 MHz
Pojemność pamięci cache L1 2 x 128 kB
Pojemność pamięci cache L2 2 x 512 kB
Pojemność pamięci cache L3 nie dotyczy
Obsługa instrukcji 32-bit Tak
Obsługa instrukcji 64-bit TAk
Dołączony wentylator Tak
Pobór mocy 65W
Informacje dodatkowe BOX
Nieeee nie zniose tego. Amd ma 10 razy lepsze zarzadzenie cachem. Jak jeszcze raz ktos mi ayhlona porowna do CELERONA to ma bana ;p ;p Jak mozna Celerona porownywac w ogole do czegos?! To przeciez grzech! A procek jest wydajny, 128kb na L1 mu w 110% wystarcza, i 1Mb na L2 juz nie wspomne. Ewentualnie mzoesz dolozyc i kupic cos na rdzeniu windsor (2x1mb a nie 2x512kb).
1000 mhz to jest HT.
Wracajac do magistrali 400- w Athlonam magistrala ma sie nijak do taktowania Ramow- bo pewnie o to Ci chodzi. Tam po prsotu automatycznie ustalany jes tinny mnożnik, i RAMy dzialaja na wysokich taktowaniach pomimo nizszej w stosunku do Intelowskiej magistrali.
Jak jeszcze raz ktos mi ayhlona porowna do CELERONA to ma bana ;
Nic takiego nie porównywałem :F Tylko do Core2Duo.
Krzychuno napisał/a:
Wracajac do magistrali 400- w Athlonam magistrala ma sie nijak do taktowania Ramow- bo pewnie o to Ci chodzi. Tam po prsotu automatycznie ustalany jes tinny mnożnik, i RAMy dzialaja na wysokich taktowaniach pomimo nizszej w stosunku do Intelowskiej magistrali
Tego to nie wiedziałem, może dlatego, że nie interesowały mnie AMD
O zesz ty w morde jeza ;]
5600 za 240 na WINDSORZE?! Nie wierze, mialem go kupic na allegro za 270 Heeh jelsi nie musisz dokladac- bierz, nie pozalujesz. Z reszta 5600 to juz klasa procek
BTW::
A co do procka i RAMow- tu chodzi o asynchronicznosc, i intel napewno takie cos ma Chociaz szczerze powiem, ze nie podejmowalbym sie podkrecania czegos na chipie intela bo nie wiem co, czy i w jakim stopniu tam wzrasta, poza temperatura ;'p Heeh musze sie doksztralcic na czyims kompie ;p
Edit & BTW in1 ;] ::
Ipraagne dodac, ze moj jednordzeniowy athlon manila 3000+ standart 1.8ghz dawał rade, po podkreceniu na nieco ponad 2.4ghz jak dla mnie po prostu dostal kopa. Athlon 3000 = odpowiednik pentium4 3.0ghz tyle ze AMD. A zauwaz, ze i cache, i FSB od pentiuma ma mniej moj athlon. Z reszta, czytalem fajny test P4 3.0ghz i mojego w paru gierkach i... male roznic- raz na moja korzys,c raz na intelowcow Jestem zadowlony, a temperatura po podkreceniu 40 stopni nie przekracza po dwugodinnej sesi w FarCry2
Wniosek do całego tematu:
Intel czy AMD?
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi
Ok dziękuję wszystkim za pomoc, tym co najwięcej się zaangażowali daję piwo. Dzisiaj w sklepie kupiłem płytę główną, i 2 giga ram, a lada dzień kupuje procesor AMD ATHLON 64X2 5600+AM2 BOX DUAL-CORE 2x2,8 GHz Cache 2024kbyte Windsor za 270 zł też w sklepie, zdecydowałem się na ten ze sklepu, ponieważ ten na internecie z kosztami przesyłki będzie miał podobną cenę, a w sklepie będę miał go szybciej.
Piwo dla:
Krzychuno, Nitrola i Mahone
Mozna zamknąć!
5600 wolaj na rdzeniu windsor.
zamykam.
Thx za browarka w imieniu wlasnym,, Nitrola i Mahone. POwiniennes dac punkty pomogl ale ok, chlodne piwko dobra rzecz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum