to zdjecie zrobione telefonem. Mam pytanie co mam poprzestawiac w biosie na podstawie tego zdjecia zeby wiatraczek procesora mial max obroty juz na okolo 50-60 stopniach??
prosze o pomoc poniewaz kiedy gram komp mi sie wylacza
TWÓJ PROC MA 91 stopni..!
Mój rzadko przekracaza 40..!
CPU smart fan mode powiedz jakie masz opcje- ustaw bodajże thermal control, i powinn pokazac ci sie dodatkowe opcje- do ustawienia temperatury procesora, do kotrej bedzie dązył wiatrak.
Najprostsza metoda- eksperymenty. Taka moja rada. Dodam też, ze temperature w budzie mas wysoką, no i to że wentylator systemowy sie nie kręci.. Dziwne. Podkręcany procek czy na fabrycznych ustawieniach chodzi..?
procek jest fabryczny na boxowym chlodzeniu nie podkrecany. A mowilem juz ze ta tamperatura jest po przegrzaniu w wyniku grania zwykle ma okolo 35-40 stopni
Ja po godzinnym dzisiejszym graniu w carbona miałem temperature 41 stopni..
Sam skladales kompa? Moze nie dales pasty pod radiator? Ja na twoim miejscu to bym sie bal kompa włączac.. Z tego co pamnietam masz amd- 3200rpm to max boxowego wiatraczka bodajze... więc- kredki. Ja bym chyba założył inne chłodzenie, ale najpierw wpuścil kogos kto sie zna do domu. Poszperaj w tych opcjach i ustaw jakos te temperature do ktorej FAN ma dązyc.. Szukajcie a znajdziecie ;p
I-BOX 350 W
+
85 watowy athlon
+
około 1xx wat podczas pracy
+
dysk, napęd, ram, ogólem płyta, wiatraczki, klawiatura i urzadenia USB
=
więcej niz 300 wat zuzycia prądu na ZASILACZU NIC NIE WARTREJ FIRMY
Zauważmy, że zachodzi równość:
duzy pobór mocy ^ cienki zasilacz <=> ( Athlon 6600 v athlon 6200) ^ 256 sdRAM
A tak po loudzku- dobry komp, ale zasilacz nie ma prawa wyrobic..
Kup jakiegoś chiefteca 450 wat to powinno wystarczyc.
zapewne masz racje ale komputer sie przegrzewal nawet jak mialem taki sprzet:
AMD Athlon 64x2 4000+
1gb ram
vista
ibox 350w
geforce 6100 ( zintegrowany )
Musisz sprawdzic u kogos na innym zasilaczu. Innej opcji nie widze, poszukaj wsrod kumpli kogos z dobrym kompem bez problemow i po protu poprzepinaj kable.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum