Wracając do tematu: jaki musi być sprzęt żeby mi GTA 4 chodziło? Nie koniecznie na maksie ale byle się nie zacinało ;P Podobnie jak z Falloutem 3, SPORE itd. Chodzi mi o to żeby nowy komputer pociągnoł nowe gry i (najlepiej) te co wyjdą w najbliższych miesiącach
Na tym pójdzie coś takiego jak: Fallout 3, Far Cry 2, GTA IV itp?
Wydaje mi się, że pójdzie bez problemu. Karta graficzna i RAM na pewno wystarczą na wszystkie te gry, a procek to nie jestem pewny, ale chyba też wystarczy.
PS. GTA IV nie działa na radeonach, więc jak ktoś ma taką kartę, to nie radzę kupować.
Zestawy które podałem pochodzą ze sklepu w moim mieście i obawiam się, że do ich ceny nie doliczono ZASILACZA... a to ponoć wydatek z rzędu 200pln... Mam teraz straszny mętlik w głowie, bo boje się, że zrobie jakiś błąd i się okaże, że komputer nie pociągnie tych gier na których najbardziej mi zależy (górna część strony)
Zestawy które podałem pochodzą ze sklepu w moim mieście i obawiam się, że do ich ceny nie doliczono ZASILACZA... a to ponoć wydatek z rzędu 200pln... Mam teraz straszny mętlik w głowie, bo boje się, że zrobie jakiś błąd i się okaże, że komputer nie pociągnie tych gier na których najbardziej mi zależy (górna część strony)
Te gry o których napisałeś wejdą na słabszej karcie, niż ta, którą podałeś. Ja mam Geforce 8600 GT i mi pójdą te wszystkie gry na średnich detalach (no może GTA IV bardziej na minimalnych, ale nie wszystkie ustawienia na minimum). A przecież jest jeszcze karta pomiędzy moją, a twoją: GeForce 8800 GT i jeżeli masz coś zmienić w sprzęcie kosztem zasilacza (tak jak mówisz - około 200 zł) i nie wiesz co, to może to być karta graficzna, ale wtedy za jakieś pół roku niektóre gry już Ci wchodzić nie będą, ale te co napisałeś pójdą na tej karcie spokojnie.
Właśnie się dowiedziałem, że to jest calutki zestawik (same pudło). Skoro mówicie, że te gry pójdą to nie ma problemu, pewnie taki zestaw sobie sprawię ;]
Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 297 Piwa: 13/19 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-14, 20:07
osobiście polecam bardziej przyszłościowy zestaw 9600 może wkrótce odmówić posłuszeństwa ;/ zapodam ci moja konfigurację cena to było około 2100 zeta(komponenty składane osobno)
GEFORCE 9800 GT
Intel Core 2 DUO E7200 2.53 ghz x 2
Asus P5N-E SLIS(płyta główna)
Karta muzyczna jest zintegrowana
Pamięć 2 gb DDR2
Śmiga nawet GTA IV w logicznych detalach ;]
Chieftec 550W
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum