Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krzychuno
2008-07-12, 15:02
Diablo II - umiejętności amazonki
Autor Wiadomość
goku94 
wróg gucia

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-07-07, 16:11   Diablo II - umiejętności amazonki

Zamierzam zagrac w Diablo II amazonką, ale nie jestem pewien ile pakowac i w jakie umiejętności. Dlatego mam takie pytania:
1.Co jest lepsze: zapalająca strzała czy zamrażająca strzała?
2.Czy umiejętnośc przebicie działa na wyżej wymienione?
3.Jaka jest najlepsza umiejętnośc w oszczepach i włóczniach?
4.Czy jak się pakuje w trzydziestopoziomową umiejętnośc bojową to czy warto ładowac w walkirię oraz (Ładnie się wyrażam)?
Postaw piwo autorowi tego posta

johny92

Wysłany: 2008-07-07, 18:17   

Grasz na bn czy single? Generalnie na Pvm gra się javką, rzadziej bowką, ale odpowiadając na twoje pytania :
1. zamrazająca
2. tak
3. elektryczny cios i furia błyskawic.
4. W (Ładnie się wyrażam) jeśli gracz bowką, ale tylko 1-2 pkty, w Walkirie wedle uznania :)

goku94 
wróg gucia

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-07-07, 22:56   

Gram na single. Co to znaczy javka i bowka i jeszcze która z furii błyskawic i elektrycznego ciosu jest lepsza? Aha, jak mam zamrażającą strzałę to czy ładowac w te dwie lodowe strzały przed nią na 6 i 18 poziomie? Jeszcze jedno mi się przypomniało: czy warto i ile pakowac w krytyk i te trzy uniki na poziomach 6, 18 i 24 a także w ta umiejętnośc co pozwala przebijac wrogow, nie pamiętam jak się nazywa. No i czy warto ładowac w to co zwiększa szansę na trafienie wrogów, na 6 levelu? Aha, czy na hellu przetrwa 20-poziomowa walkiria, czy będzie mi giną cały czas?

johny92

Wysłany: 2008-07-08, 00:45   

Javka to amazonka zrobiona na oszczepy z poddrzewka błyskawic, bowka to amka na łuki, tudzież kusze.
I furia i elektryczny cios są potrzebne.
Jest taka zasada: jak robisz bowke to nie dajesz w ogóle pktów w drzewko oszczepów (maxujesz synergie do skilla głównego, w twoim przypadku zamrażająca strzała, resztę walisz w um. pasywne).
W krytyczne tyle żebyś miał ok. 60%*.
Uniki też tak mniej więcej żeby było po 60%*.
Tak, w to co zwiększa na trafienie wrogów, taką amką jaką robisz musisz dać.
W przebijanie wystarczy dać 1 pkt.
Walkiria cały czas nie będzie Ci ginąć, ale jak trafisz na porządną zadymę to zginie.
* po doliczeniu premii z przedmiotów.
Generalnie to bowką na singlu ciężko się gra :P Bez dobrych itemów nie masz szans na przejście hella. Tym bardziej, że aby mieć na maxa wszystkie główne skille potrzebujesz bardzo wysoki lvl ( sorry za brak konkretów, ale nie mam teraz zainstalowanego D2 i nie mogę sprawdzić :P ), bo musisz dać : 20 pkt zamrażająca strzała, 20 synergia dodająca do dmg., 20 w strzała kierowana ( czy jakoś tak po polsku :D ) lub 20 w wymiatanie, 20 walkiria + ok. 10 pktów w uniki, przebijanie, ud. krytyczne etc. Co nam daję łącznie 90 pkt czyli trzeba osiągnąć 79 lvl, żeby wymaksować te skille.
Polecałbym Ci javkę, nią gra się o wiele łatwiej, jest to typowa postać pvm (player vs monster), wprawdzie w II akcie hell jest ostry hardkor (masa immunów), ale po za tym to jest luz.

goku94 
wróg gucia

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-07-08, 14:33   

A co to jest synergia dodająca do obrażeń i po co mi strzała kierowana/wymiatanie, skoro można używac tylko jednego skilla na raz, w moim przypadku zamrażającej strzały?

johny92

Wysłany: 2008-07-08, 17:20   

Jak grasz z dodatkiem to w opisie skilla, na samym dole są opisane synergie. Jeśli kończysz grę na normie to nie musisz dawać, bo nie ma immunów, jeśli chcesz grać dalej musisz mieć atak zadający obrażenia z innego żywiołu niż zimno.

goku94 
wróg gucia

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-07-08, 17:31   

Czyli w którą mam pakowac na koszmarze, zanim dojdę do hella? Zastanawiałem się nad zapalającą i wybuchającą.

johny92

Wysłany: 2008-07-09, 06:04   

Nie chcę Cię martwić, ale taką amką będziesz miał olbrzymie problemy z przejściem koszmaru :P o Hellu możesz zapomnieć.
Ale jeśli już uparłeś się na bowkę to podaję Ci gotowy przepis ( na single player)
20 zamrażająca strzała
20 synergia ( ta dodająca dmg)
20 walkiria
20 wymiatanie
Reszta pkt w um. bierne

Taką amką ew. przejdziesz koszmar ( bez dobrego stuffu)

Bowka zazwyczaj wygląda tak:
20 strzała kierowana
20 wymiatanie albo strzał seryjny - wedle upodobania
Teraz pojawia się problem :P Jak trafisz na fizycznego immuna to koniec dlatego niektórzy skillują jeszcze drzewko oszczepów
20 elektryczny cios
20 furia błyskawic
Reszta pktów w bierne, a ponieważ grasz na singla to musisz wszystko równomiernie rozwijać, dlatego na normie w ogóle nie daję się w oszczepy, dopiero na koszu. I pomimo, że masz dobrze rozłożone skille, to i tak potrzebujesz naprawdę dobrych itemów, żeby sobie nieźle radzić na koszu i hellu.

goku94 
wróg gucia

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-07-09, 13:51   

Zaraz, zaraz, nie lepiej dac w strzałę kierowaną 20, 20 w zamrażającą a w oszczepy nic, bo wtedy zaoszczendzę kilka punktów na bierne i synergię do strzały zamrażającej. A itemy mam odłożone, bo znalazłem paladynem i barbarzyńcą kilka zestawów dla amki i parę dobrych łuków, no i pełno innego stuffu, więc chyba jednak przejdę na hellu. Dzięki za pomoc.

johny92

Wysłany: 2008-07-10, 00:58   

Bez porządnego stuffu nie przejdziesz hella bowka

Odpowiedz do tematu