Wysłany: 2008-07-07, 16:11 Diablo II - umiejętności amazonki
Zamierzam zagrac w Diablo II amazonką, ale nie jestem pewien ile pakowac i w jakie umiejętności. Dlatego mam takie pytania:
1.Co jest lepsze: zapalająca strzała czy zamrażająca strzała?
2.Czy umiejętnośc przebicie działa na wyżej wymienione?
3.Jaka jest najlepsza umiejętnośc w oszczepach i włóczniach?
4.Czy jak się pakuje w trzydziestopoziomową umiejętnośc bojową to czy warto ładowac w walkirię oraz (Ładnie się wyrażam)?
Grasz na bn czy single? Generalnie na Pvm gra się javką, rzadziej bowką, ale odpowiadając na twoje pytania :
1. zamrazająca
2. tak
3. elektryczny cios i furia błyskawic.
4. W (Ładnie się wyrażam) jeśli gracz bowką, ale tylko 1-2 pkty, w Walkirie wedle uznania
Gram na single. Co to znaczy javka i bowka i jeszcze która z furii błyskawic i elektrycznego ciosu jest lepsza? Aha, jak mam zamrażającą strzałę to czy ładowac w te dwie lodowe strzały przed nią na 6 i 18 poziomie? Jeszcze jedno mi się przypomniało: czy warto i ile pakowac w krytyk i te trzy uniki na poziomach 6, 18 i 24 a także w ta umiejętnośc co pozwala przebijac wrogow, nie pamiętam jak się nazywa. No i czy warto ładowac w to co zwiększa szansę na trafienie wrogów, na 6 levelu? Aha, czy na hellu przetrwa 20-poziomowa walkiria, czy będzie mi giną cały czas?
Javka to amazonka zrobiona na oszczepy z poddrzewka błyskawic, bowka to amka na łuki, tudzież kusze.
I furia i elektryczny cios są potrzebne.
Jest taka zasada: jak robisz bowke to nie dajesz w ogóle pktów w drzewko oszczepów (maxujesz synergie do skilla głównego, w twoim przypadku zamrażająca strzała, resztę walisz w um. pasywne).
W krytyczne tyle żebyś miał ok. 60%*.
Uniki też tak mniej więcej żeby było po 60%*.
Tak, w to co zwiększa na trafienie wrogów, taką amką jaką robisz musisz dać.
W przebijanie wystarczy dać 1 pkt.
Walkiria cały czas nie będzie Ci ginąć, ale jak trafisz na porządną zadymę to zginie.
* po doliczeniu premii z przedmiotów.
Generalnie to bowką na singlu ciężko się gra Bez dobrych itemów nie masz szans na przejście hella. Tym bardziej, że aby mieć na maxa wszystkie główne skille potrzebujesz bardzo wysoki lvl ( sorry za brak konkretów, ale nie mam teraz zainstalowanego D2 i nie mogę sprawdzić ), bo musisz dać : 20 pkt zamrażająca strzała, 20 synergia dodająca do dmg., 20 w strzała kierowana ( czy jakoś tak po polsku ) lub 20 w wymiatanie, 20 walkiria + ok. 10 pktów w uniki, przebijanie, ud. krytyczne etc. Co nam daję łącznie 90 pkt czyli trzeba osiągnąć 79 lvl, żeby wymaksować te skille.
Polecałbym Ci javkę, nią gra się o wiele łatwiej, jest to typowa postać pvm (player vs monster), wprawdzie w II akcie hell jest ostry hardkor (masa immunów), ale po za tym to jest luz.
A co to jest synergia dodająca do obrażeń i po co mi strzała kierowana/wymiatanie, skoro można używac tylko jednego skilla na raz, w moim przypadku zamrażającej strzały?
_________________ Ha! You'll never really know for sure till I try!
Jak grasz z dodatkiem to w opisie skilla, na samym dole są opisane synergie. Jeśli kończysz grę na normie to nie musisz dawać, bo nie ma immunów, jeśli chcesz grać dalej musisz mieć atak zadający obrażenia z innego żywiołu niż zimno.
Nie chcę Cię martwić, ale taką amką będziesz miał olbrzymie problemy z przejściem koszmaru o Hellu możesz zapomnieć.
Ale jeśli już uparłeś się na bowkę to podaję Ci gotowy przepis ( na single player)
20 zamrażająca strzała
20 synergia ( ta dodająca dmg)
20 walkiria
20 wymiatanie
Reszta pkt w um. bierne
Taką amką ew. przejdziesz koszmar ( bez dobrego stuffu)
Bowka zazwyczaj wygląda tak:
20 strzała kierowana
20 wymiatanie albo strzał seryjny - wedle upodobania
Teraz pojawia się problem Jak trafisz na fizycznego immuna to koniec dlatego niektórzy skillują jeszcze drzewko oszczepów
20 elektryczny cios
20 furia błyskawic
Reszta pktów w bierne, a ponieważ grasz na singla to musisz wszystko równomiernie rozwijać, dlatego na normie w ogóle nie daję się w oszczepy, dopiero na koszu. I pomimo, że masz dobrze rozłożone skille, to i tak potrzebujesz naprawdę dobrych itemów, żeby sobie nieźle radzić na koszu i hellu.
Zaraz, zaraz, nie lepiej dac w strzałę kierowaną 20, 20 w zamrażającą a w oszczepy nic, bo wtedy zaoszczendzę kilka punktów na bierne i synergię do strzały zamrażającej. A itemy mam odłożone, bo znalazłem paladynem i barbarzyńcą kilka zestawów dla amki i parę dobrych łuków, no i pełno innego stuffu, więc chyba jednak przejdę na hellu. Dzięki za pomoc.
_________________ Ha! You'll never really know for sure till I try!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum