Technow.pl - gadżety i nowinki technologiczne!

Poprzedni temat «» Następny temat
Co wybrać FIFA 09 czy PES2009 ?

Co lepsze ?
Fifa 09
50%
 50%  [ 5 ]
Pro Evolution Soccer 2009
50%
 50%  [ 5 ]
Głosowań: 10
Wszystkich Głosów: 10

Autor Wiadomość
Ocieks 
pr0 mod

Piwa: 69/22
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-10-30, 21:59   Co wybrać FIFA 09 czy PES2009 ?

Jutro wybieram się do sklepu z nadzieją nabycia jednej z tych gier. Jednak wybierając między tymi grami nigdy nie jest łatwo. Więc chciałbym zobaczyć wasze zdanie, co byście wybrali na moim miejscu. Mniej zależy mi na grafice, więcej zależy mi na rozrywce. Ale nie odstawiam grafiki na drugi bok, też się dla mnie liczy. Liczą się dla mnie też bardzo tryby, najbardziej tryb menedżerski jak w grze Fifa 07 (w tego menedż. grałem ;d). I to chyba najważniejsze rzeczy które mnie interesują.

Głosujcie w ankiecie, a uzasadnienia w postach. Do sklepu wybieram się jutro o dziesiątej ale wypowiadajcie się też po dziesiątej bo interesuję mnie bardzo wasze zdanie.
Postaw piwo autorowi tego posta

Nitrol 

Piwa: 34/38

Wysłany: 2008-10-30, 22:02   

Moim zdaniem - zdecydowanie PES2009, nie nudzi się i grywalność duża ;) . - fifa jest (wg. mnie) schematyczna i nudna. :P
No chyba że zależy ci aby były nazwiska prawdziwych piłkarzy i drużyn - w fifie jest znacznie więcej licencji (co nie znaczy ż w PES nie ma ich ;) )

Ocieks 
pr0 mod

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-10-30, 22:36   

Nitrol napisał/a:
No chyba że zależy ci aby były nazwiska prawdziwych piłkarzy i drużyn

Tak, zależy mi na dużej ilości różnych lig (polskiej też) oraz na zawodnikach. Jeżeli się orientujesz to napisz jakie m.in są ligi oraz co z zawodnikami ;)

Nitrol 

Piwa: 34/38

Wysłany: 2008-10-30, 22:54   

Nie będę wypisywał ale :
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

co do polskich lig nie wiem :(

wysocki 
Michael Jackson [*]

Piwa: 17/32
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-10-30, 23:01   

JA mam PESa 2009 i jest o niebo lepszy od Fifki09

DajMiNazwe 
TruE PlayeR

Piwa: 4/9
Wysłany: 2008-10-31, 07:52   

co tu dużo gadać? PES ; P

Gucio777 
Gatsuga xD

Zaproszone osoby: 1
Piwa: 64/71
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-10-31, 17:25   

A ja usłyszałem inne zdanie. Dużo graczy wybiera właśnie FIF'ę 09 niż PES'a 09 ;p uzasadnienia:

- W PES'ie jest tylko kilka lig, oraz niektóre narodowe drużyny (m.in. Argentyna, Polska, oraz Brazylia), a w FIF'ie 30 i do tego kilka tysięcy zawodników.
- W PES'ie można grać tylko Pad'em, bądź klawiaturą, do tego głupie sterowanie. Nie polecane przeze mnie i przez graczy. W FIF'ie można także wykorzystać mysz.
- Max 4 graczy w PES, a w FIF'ie aż 10 na 10, do tego widżety w menu (PC).
- PES < angielska wersja FIFA < też polska, ale mieszkasz w Anglii, więc będzie ta sama, ale grałem w PES'a i w FIF'ę i znacząco polecam to drugie. Może i droższe o 10 zł, ale lepsze. Może w poprzednich częściach Pro Evolution był lepszy, ale teraz zaszła nagła zmiana. Polecam FIFkę ;p

Ocieks 
pr0 mod

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-10-31, 18:55   

No i juz wybralem. Czytalem recenzje o fifie i o pes, o fifie slyszalem same zle komentarze, jaka to ona niedopracowana, ile to bledow i ze nie dostarsta do piet pes'owi. Jednak mimo tego bardzo wielkim minusem byla dla mnie mala ilosc druzyn/reprezentacji w PES'ie. A to byla jedna rzecz na ktorej mi zalezalo. I tak oto mimo iz recenzje mowily ; pes, i wy mowiliscie ; pes !. To ja mowie : fifa :)

Po zakupieniu fify balem sie troche bo w glowie mialem te zle komentarze na temat fify. M.in balem sie oto ze powiadano ze bramkarze wpuszczaja kazda lepsza "(Ładnie się wyrażam)" a wolne strzela sie za kazdym razem. Co do bramkarzy - w fife09 mozna ustawic poziom bramkarzy, no... jak gracz wybierze poczatkujacy a potem narzeka na (Ładnie się wyrażam) no to nie mamy tutaj o czym mowic. A co do latwych rzutow wolnych - mi to nie przeszkadza xP A moj bramkarz akurat wolne broni ;) . Balem sie tez oto ze powiadano o wielkich wynikach (6-4, 4-2), i tutaj mowie znowu - jak wybierzesz sobie poczatkujacy poziom to nie ma sie co dziwic, po wybraniu amatora wzwyz juz nie jest tak latwo ;) Po za tym wszystko w fifie mi sie podoba, zawsze lekko wolalem fife :) Dzieki wam wszystkim ze staraliscie sie mnie doradzic.

wysocki 
Michael Jackson [*]

Piwa: 17/32
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-10-31, 23:24   

Ja wybrałem PESa bo na moim rzęchie FIFA nie pociągnie :P

Odpowiedz do tematu