Wysłany: 2008-06-29, 13:19 Poradnik do Tibii - Sorcerer
Odrazu uprzedzam... Nie brać mnie za nooba bo tibia też gra (no co, może nie?? ;D )
Poradnik jest skierowany dla Magów (Sorcerer)
Zaczynamy w temple... Idziemy na plac główny, po czym skręcamy w lewo i wchodzimy w pierwszy drewniany budynek jaki zobaczymy (na górze)... Tam schodzimy na dół i zabijamy jednego rata... podchodzimy do kratki wentylacyjnej i jedna kratka w lewo od niej klikamy USE... Mamy doubleta
Wracamy na plac główny i schodzimy na dół... Ubijamy raty do 2 - 3 lvla i bierzemy ich ciała do seymoura... u niego możemy je sprzedawać za dwa GP
Rozmowa?
- hi
- sell rat
- yes
Mozna tez wpisac
sell 5 rat
Proste? Idziemy dalej
Gdy zbierzemy 60 - 100 GP idziemy na plac główny i krzyczymy
- BUY ROPE AND MACE (mace najtańsze i najlepsze )
po co? musimy mieć broń do huncenia...
przecież mam maczugę? Ale to nie wystarczy na silniejsze potworki...
Gdy juz kupimy to dobijamy do 8 lvla w różnych expowiskach (podam dwa)
1. w górnym prawym rogu (oj dlugo sie idzie) będzie ukryte zejście do jaskini wolfów... Jest tam ich dostatecznie dużo, i dużo miesa z nich wypada (farciarzom wolf paw)... Należy strzec się większych grup, zabijać ostrożnie!!
2. Na górze mapy będzie taka jakby zniszczona światynia... Wchodzimy do niej i odrazu skręcamy w prawo... Będzie tam zejście lecz nie schodzcie... Skręćcie na górę a tam będą trolle (dalej orci i poison spidery no i raty) Tutaj można dosyć dużo kasy zyskać
Ceny itemków na Rooku
Rope - 20-40 gp
Mace - 20-50 gp
Studded Armor - 15-35 gp
Chain Armor - 40-100 gp
Brass helmet - 20-45 gp
Brass shield - 25-60 gp
Plate Shield - 50-100 gp
Copper Shield - 100 gp wzwyż
Studded legs - 50-100 gp
Carlin Sword - 60-120 gp
Sword - 20-60 gps
Gdy wbijemy ten umarzony 8 lvl idziemy do wyroczni i zagajamy rozmowę
- hi
- yes
- miasto (najlepiej carlin)
- sorcerer
- yes
I jesteśmy na mainie... Później dokończę poradnik ;P
_________________ Moja wolność kończy się, kiedy zaczyna się wolność drugiego człowieka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum