Jak wiecie na PC prócz Fify(?) wychodzi też PES, który jest o niebo lepszy od produkcji EA. Jednak EA niedawno zapowiedziała że najnowsza gra z tej serii będzie czymś zupełnie nowym i next-genowskim.
W grze ma być oczywiście zmieniona grafika (diametralnie) i fizyka. W grze będziemy mieli też do czynienia z dynamicznym oświetleniem. Zmianie podlec mają też kibice którzy we wszystkich częściach wyglądali beznadziejnie, jednak na ten temat twórcy gry nic więcej nie powiedzieli. Do tego w grze poprawiona będzie animacja piłkarzy. Twarze naszych piłkarzy mają teraz jeszcze bardziej przypominać tych, których widzimy często w telewizji (i tych których widujemy rzadziej :]). W grze będzie bardziej rozbudowane Al: taktyka przeciwnika zmieniać się będzie w zależności od wyniku, piłkarze również będą zmieniali swojej nastawienie podczas meczu. Zostaną także wprowadzone zmienne warunki pogodowe (m.in. deszcz oraz śnieg), które od teraz będą miały wpływ na rozgrywkę na boisku. Murawa w trakcie deszczu ma być bardziej śliska i niszczyć się podczas biegania, czy wykonywania wślizgów. W nowej Fifie(?) będzie też większy wpływ współczynniki wagi i wzrostu, które będą miały wpływ na formę i możliwości piłkarza. Ja szczerze mówiąc czekam na nowego PES'a, ale Fifa też zapowiada się obiecująco.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, ja jednak jestem nastawiony sceptycznie . Ciekawie zapowiada się opcja "be a pro" w multi, jeśli to się uda gra może przyciągnie nawet fanów PESa. Ja jednak poprzestałem na FIFA 98 i nie mam zamiaru przerzucać się na nówki .
_________________ Zapraszam Cię Gość na moje forum - 4Gaming.pl
Ta FIFA ma wyjść wreszcie jako wersja na PC+next-geny i starsze konsole, a nie jak wcześniej, czyli wersja PC jako konwersja ze starych konsol... Podobno mają również wprowadzić sterowanie myszką.. wydaje się dziwne, ale zobaczymy co z tego wyjdzie, bo jak wszyscy wiemy, panowie z EA potrafią obiecywać bardzo dużo Gorzej z wykonaniem ;p
Ea sport ostatnio lekceważy posiadaczy komputerów wystarczy porównać fife 08 z komputera z ta na ps3 na konsole jest o niebo lepsza pod każdym względem mam nadzieje ze nowa odsłona tej gry będzie równie dobra na komputer jak na konsole
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum