Kolejna część z tej serii :-) Zapewne wielu z Was zna i lubi Command & Conquer.
Data premiery: Luty 2008
Screeny:
Jedną z najmocniejszych stron dodatku będzie bez wątpienia warstwa fabularna, podzielona na trzy części. Pierwsza zostanie osadzona zaraz po wydarzeniach znanych z Tiberian Sun. Druga rozwinie niektóre wątki z podstawowej wersji gry, natomiast trzecia będzie rozgrywać się trzy lata po zdarzeniach przedstawionych w Command & Conquer 3. Jak nietrudno domyślić się z tytułu, kampania dla pojedynczego gracza skupi się przede wszystkim na postaci znanego wszystkim fanom Kane’a oraz podległej mu organizacji Bractwo Nod. Dzięki temu dowiemy się na przykład, w jaki sposób Nod pozbierał się po drugiej wojnie o Tyberium i zdołał doprowadzić do kolejnego konfliktu z GDI.
W opisywanym dodatku nie zabraknie także całej masy nowych jednostek. Wynika to z faktu, że każda z trzech walczących stron (GDI, Nod i rasa obcych Scrin), będzie posiadała po dwie wspierające ją frakcje. Dla przykładu dzięki ZOCOM pracującej dla GDI, otrzymamy dostęp do harvesterów uzbrojonych w rakietnicę przeciwlotniczą, służącą przede wszystkim do niszczenia wrogich zwiadowców powietrznych. Zaś jeśli gracz zdecyduje się na skorzystanie ze Steel Talons, także współpracującej z GDI, to będzie mógł wyprodukować harvestera ze specjalną platformą przeznaczoną na oddział piechoty.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 11 Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-01-05, 17:20
o red alert to było coś!
_________________ jestem raper jeżdże rower joł (Ładnie się wyrażam) (Ładnie się wyrażam) mi skqadaqa.
Zarabany Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sty 2008 Posty: 8 Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-01-08, 11:32
To prawda, Red Alert miało niesamowity klimat. I chociaż gierka była strasznie prymitywna, jak na to teraz patrzę, to i tak oddawałem się jej :-)
E: Trochę brakuje teraz takich gier. Coraz mnie jest produkcji rzeczywiście wartych uwagi graczy :-) Fabuły, silniki gier - to wszystko się powtarza :-(
Darkevil Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sty 2008 Posty: 40 Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-01-08, 14:11
To prawda, niestety większość ciekawych pomysłów chyba się wyczerpała...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum