Na pewno większość z was (jeśli nie wszyscy, w końcu było o nim głośno) poznała lub chociaż słyszała o Assassin's Creed. Pamiętacie jeszcze Jerozolimę czasów wypraw krzyżowych? Niepokonanego asasyna-parcour'owca Altair'a? To dobrze, bo już nie wrócicie ani do Ziemi Świętej, ani do tego bohatera. Przecież nastał Renesans!
Obiecano trylogię i najwyraźniej słowa nie były rzucane na wiatr. Premiera Assassin's Creed II szykuje się w listopadzie tego roku (przypominam, że mamy rok 2009 ) i jeśli wszystko dobrze pójdzie, to dojdzie ona do skutku (jak to ostatnio z premierami bywa, każdy wie).
Na targach E3 zaprezentowano gameplay, gdzie już na wstępie zobaczymy, że nastała nowa epoka, która w tej części będzie dla nas stanowić tło wszystkich wydarzeń. Po mrokach średniowiecza, na naszych ekranach (monitorów/tv) zawita Odrodzenie. Grafika pozostała ta sama (tak jak i animacje postaci), zauważymy kilka niezmienionych od poprzedniej części obiektów (o, to ten sam wóz z sianem!), ale również wiele nowych możliwości i rozwiązań, których w poprzedniej części brakowało (choćby inteligencja przeciwników, którzy nigdy nie wpadli na to, że 'wóz z sianem może być na prawdę dobrą kryjówką dla asasyna, więc dlaczego nie dźgnąć porządnie stogu?'). Nowy bohater (tak, kolejny przodek naszego sympatycznego Araba), nowy (prawie) strój, nowe możliwości (dwa ukryte ostrza, możliwość zabrania broni przeciwnika), nowe miasta (!!!) i w tym wszystkim wynalazki Leonarda - mistrza swojej epoki. Czy będzie zjadliwe? Chyba Renesans jeszcze nikogo nie przyprawił o niestrawność (w przeciwieństwie do polskiego centrum Ubisoftu, które pewnie i tym razem schrzani sprawę i dostaniemy AC II bez innych wersji językowych niż rodzima. Polski dubbing w grach nigdy nie stał na zbyt wysokim poziomie, a pierwszej części był tragicznie chybiony).
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 297 Piwa: 13/20 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-06-09, 15:35
Gra wygląda i brzmi świetnie
Czekam na kontynuację AC (czyli na tę dwójeczkę) jak wilk na zdobycz ;P
Już nie mogę się doczekać pieszych spacerów po Wenecji i innych fajnych miejscówkach i jeszcze ten cykl dnia i nocy ... mniam
Kolega pokazał mi trailer i od razu wpadła mi w oko Jak znajdą się jakieś groszaki to na pewno zawita na moją półeczkę z innymi grami (i niech wersja ps3 będzie lepsza niż na xboxa xdd)
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 297 Piwa: 13/20 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-06-16, 14:07
Zima konsole NIGDY nie dorównają PC .
Przykładem tego jest fakt , że np. gra Gears of War ma cały nowy rozdział na PC
Tak samo było z AC1. Mam nadzieję , że i AC 2 będzie miał nowe "fjuczersy" na PC
Podoba mi sie to, ze bedzie to nowa gra z nowymi pomyslami zachowujaca idee jedynki 9cos jak overlord I i dwojka).
Odswiezona gierca + pare nowosci.
Plywanie, dwa ukryte ostrza, bomby dymne, i prezent od leonarda- czego chciec wiecej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum