Witam wszystkich serdecznie
To mój pierwszy post na tym forum więc pozdrawiam Was gorąco :]
Niedawno kupiłem sobie nowy sprzęt. Teraz zastanawiam się nad zakupem gry Gothic 3... i zastanawiam się czy są szanse na to by pograć na wysokich detalach.
Oto parametry kompa:
Karta Graficzna - PALIT XpertVision GF 8800GT Super, 512MB DDR3 (256bit), PCI-E, HDTV/DUALDVI, BOX
Procesor -Intel Pentium E 2160, 1.8 GHz, 800FSB, 1MB Cache, LGA775. 65nm, BOX
Ram -Corsair 2x1024 MB 800MHZ DDR2 non-ECC, CL5 DIMM
Hmmm no dobra. Mam jeszcze jedno pytanko ;]
Czy mój procek spełnia wymagania? Bo tera jak weszły te wszystkie nowe procesory dwurdzeniowe, straciłem rachube co jest szybsze bądz wolniesze.
Wielkie dzięki za wszelką pomoc!
Ludzie.. ja mam jeden rdzen 1.8ghz a np w far cry mój athlon ma wyższa wydajnośc niz pentium 4 taktowany na 3ghz :O
Nie ma gry, która Ci nie pójdzie.. Masz jedną z najlepszych kart graficznyhch dostępnych, proc też bardzo dobry,2gb ram na ddr2 taktowane 800mhz.... SUPER SPRZĘT!!
Nie ma gry która Ci nie pojdzie na conajmniej srednio wysokich
Procesorów nie ma co oceniac po taktowaniu.. Licza się ich pamięci, timingi, fsb i ogólnie indywidualnie trzeba proce oceniać.. Np proce AMD bardzo dobrze zarządzają cachem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum