W tym temacie możecie przedstawić swoje własne pomysły na grę. Kto wie może zajrzy tu jakiś producent i kiedyś Wasz tytuł się ukaże ?
Ja chciałbym zagrać w jakiegoś dynamicznego FPSa, którego akcja rozgrywałaby się podczas Powstania Warszawskiego. Chciałbym, aby w tej grze gracz mógł swoimi czynami ukształtować końcowy wynik owego zrywu. Gra powinna być otwarta, do celu powinno prowadzić kilka różnych dróg. Od powodzenia naszych misji powinny zależeć losy powstania, np. jeśli dostaniemy się do rzeki i utrzymamy ją przez 10 minut dostaniemy zapas amunicji, która z kolei pomoże nam w utrzymaniu jakiegoś kluczowego budynku/skrzyżowania itd. W grze powinno się znaleźć prawdziwe uzbrojenie i pojazdy [KUBUŚ obowiązkowy!]. Aby urozmaicić rozgrywkę moglibyśmy na początku wybrać profesję naszej postaci [dowódca, medyk, łącznik, żołnierz], od czego zależałyby późniejsze misje.
Ode mnie to tyle, czekam na Wasze pomysły .
_________________ Zapraszam Cię Gość na moje forum - 4Gaming.pl
No Twoja gierka zapowiada sie przednio:)
Ja jeszcze dałbym opcję snapera wybijającego czekajacych na rozgromienie Polaków Rosjan z Pałacu Kultury, którego jeszcze nie było :-P
Ja bym także pograł w jakiegoś dnamicznego FPSa, akcja w czarnobylu (żeby można było jakoś normalnie wyjasnic mutanty:P), coś jak Stalker, tylko żeby bylo wiecej questów, artefaktów, bullet time i rozwiniety tuning broni, mapy po 25 km kwadratowych powierzchni, no i żeby kasa miała wieksze znaczenie dla prosperowania. Miło byłoby, gdyby mozna założyc tam jakies organizacje militarne, w której by się było bossem, ewentualnie przyłączamy sie do jakiejs grupy i pniemy sie w hierarhii swoimi bohaterskimi czynami ;-) . No i żeby nie zabrakło pojazdów.
mam nadzieje że nowy STALKER taki właśnie będzie:)
Twój pomysł również bardzo ciekawy, a w szczególności możliwość założenia własnej organizacji militarnej. Od siebie dorzuciłbym walkę o terytorium między tymi organizacjami na zasadzie linii frontu znanej z Fuels of War.
_________________ Zapraszam Cię Gość na moje forum - 4Gaming.pl
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-05-13, 19:44
Nazwa : Grand Theft Auto : Chesire City Stories
Opis : Byla by to gra o normalnym chlopaku mieszkajacym w jednej z hrabstw w Angli Cheshire. Mieszka w tym kraju dosc od dlugiego czasu ale niestety sa tacy goscie ktorzy nie lubia go za to ze on jest pochodzenia innego kraju, sytuacja sie pogarsza poniewaz oni chca sobie zagrac w gre z imigrantem. Zamierzaja zniszczyc go fizycznie i psychiczne, chca go zniszczyc za to ze przyjechal tutaj, do kraju. Glowny Bohater ktorego wrogowie nie maja skrupolow staje do walki z nimi. Nie doslownie, ale nie daje sie zniszczyc przez jakis typkow z okolicy. Na poczatku poprostu stara sie zniesc tortury na nim i unikac glupich zartow. Lecz z czasem gra wymyka sie spod kontroli i gdy wieksze sily odkrywaja przeszlosc chlopaka, gra staje sie niebiezpieczna dla jego zycia. Otoz jego celem jest przezycie, a najlepsza obrona jest atak. Nasz bohater bedzie mial kilka kontaktow i gosci ktorym moze ufac ale oni boja sie ze sami moga zostac zabici za znajomosc z nim. Nasz chlopak zaczyna zbierac informacje i wykonywac zlecenia aby nabyc doswiadczenia i nie dac sie zabic. Wkrotce plany sie zmieniaja i nasz bohater musi dzialac na 3 dzielnicach z czym kazda jest bardziej niebiezpieczna
Cos takiego
Wysłany: 2008-05-14, 15:53
Krzychuno napisał/a:
Ocieks napisał/a:
Nasz chlopak
Chyba Twój
Ciekawy pomysł. GTA4- imigrant z Europy Wschodniej Widze, że czerpałes z tego inspiracje:)
A może z własnego zycia ?
Troche z wlasnego i troszke (ale malo) z gta iv. To znaczy nikt sie ze mnie nie wysmiewa ze jestem imigrantem ale co to by byla za gra gdybym napisal moje prawdziwe zycie Grand Theft auto - codzienna rutyna ?
Była by to gra w której ścigamy się muchami. Mielibyśmy do wyboru kilka gatunków tego insekta np. mucha tse-tse. Ścigalibyśmy się w lasach, mieszkaniach, rurach kanalizacyjnych itp. Oczywiście byśmy mogli korzystać z różnych bonusów np.
Łupiesz - podchodzi człowiek i ze swojej głowy strzepuje łópież na przeciwnika co osłabia jemu widoczność
Lep na muchy - na trasie ustawiamy lep na muchy. Gdy przeciwnik w niego wjedzie to nie może jechać przez 5 sekund
Pomógł: 4 razy Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 256 Piwa: 32/38 Skąd: Okolice Wawy
Wysłany: 2008-06-14, 09:27
Nazwa: SST:NR (Space Ship Thief: New race)
Opis: Gra toczyła by się w roku 10198pne. Ludzka rasa jest w niektórych krajach bardziej rozwinięta niż w dzisiejszych czasów, żyje ona na planecie Hrowenz
Podczas wędrówki w kosmosie ludzie odkryli dwie rasy:
Γψ°ζ ø≡ζ≡ (U'rowx zixi)-starsza od ludzi, zamieszkująca dwie planety. Po częściowej zagładzie atomowej w roku ludzkim 5893pne ich dwóch planet zaprzestali wojen między sobą, oraz zniszczyli całkowicie technologię technologię, którą uznali za zło, technologia została zapomina. Jedynie najwięksi mędrcy tamtych planet wiedzieli o nich.
∫↑ξΨζ√ ρΓλµΣτ (siewcy planet)- Rasa bardzo rozwinięta technologicznie, wiadomo jedynie, że to oni "Zasiali" życie na planecie, na której ludzie żyją oraz doglądali
Nasz bohater był pospolitym złodziejem, który przypadkiem (nie całkiem, o czym się potem dowiemy) podczas kradzieży statku, został jego dowódcą (ogłuszył byłego).
Odkrywa on nową rasę, która chce zająć planetę-ratunek Ziemię (planeta ludzi jest w układzie, którego gwiazda przemienia się w olbrzyma).
New Race oznacza nową rasę i nowy wyścig o planetę, musimy pokonać nowo odkrytą rasę, oraz znaleźć sojuszników, zanim nowi to zrobią.
Jeśli przegramy ludzkość nigdy nie osiądzie na Ziemii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum