Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 102 Piwa: 30/6 Skąd: mam tyle talentu?
Wysłany: 2008-08-25, 20:12
Kuba563 napisał/a:
a ja mam podzielone zdanie ponieważ jeżeli kopiujesz płyty i pobierasz z neta gry ALE ICH NIE ROZPOWSZECHNIASZ to jesteś LEGALNYM USUEREM NETA itp.
Ty to chyba jesteś LEGALNYM USEREM DOWNA. Niby nikomu nie przeszkadzasz, ale też pożytku z Ciebie nie ma żadnego, co najwyżej szkoda . I to jest cała esencja piracenia... Twórcy się nie wzbogacą, nie będą mieli kasy na coś lepszego itd.
_________________ Jeśli nie wiesz ile to dwa plus dwa, pewnie jesteś szczęśliwym człowiekiem...
Pomógł: 4 razy Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 256 Piwa: 32/38 Skąd: Okolice Wawy
Wysłany: 2008-08-26, 09:16
Kuba563 napisał/a:
a jeżeli robisz to dla pieniędzy to jesteś noobem a takich nie lubie
Aaa... czyli ci panowie sprzedający "czajniki" na stadionie to n00by bo żądają wogóle jakiejś kasy za płytki! Nienawidzisz ich za to, ale jednak kupujesz u nich płytki. Najlepiej jakby piraty leżały na ulicy i każdy mógł je sobie wziąć. Bo przez tych głupków z empika musiałeś całą noc ściągać. Sprytny jesteś. Dobra to teraz idź do swojego "śprzedawci" weź bejsbol i powiedz mu "(cenzura) z tymi płytami, dawaj za friko" albo lepiej nie... powiedz to w sklepie z oryginałami i stałym monitoringiem, 20 metrów od posterunku policji
Ale jeśli szczerze uważasz że to n00by sprzedają płytki to nie kupuj, przeżuć się na oryginały.
No i do sieci ktoś też musi wrzucić plik, więc go też rozpowszechnia, a nie "tylko do użytku domowego" a jak powszechnie wiadomo n00bostwo JEST zaraźliwe, przy częstym kontakcie. To moje zdanie, CA
Pomógł: 1 raz Wiek: 13 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 59 Piwa: 7/6 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-08-31, 12:57
Moje zdanie na temat piractwa jest podzielone. Z jednej strony co innego zrobić skoro nie ma się kasy na grę? Kupisz za 20 zeta grę która kosztuje 120 i już. Ale z drugiej strony przez takie akcje zamyka się studia produkujące świetne gry . Osobiście wolę kupić grę za 120 zł niźli mieli by zamknąć takie Activision czy Blizzarda . Wystarczy odkładać kasę, lub też brać udział w różnych konkursach, a gry same będą wpadały nam w ręce . W dzisiejszych czasach wystarczy odczekać kilka miesięcy, a gra która kosztowała 100zł. Będzie kosztowała około 40-50 zł .
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 176 Piwa: 4/13 Skąd: są dzieci
Wysłany: 2008-09-06, 17:17
Nitrol napisał/a:
[
a kto cię zmusza do kupna gry?
1. Nie kupuj i tyle
2. Zarób trochę kasy
3. Lub zaoszczędź z kieszonkowego
Ale szczerze mówiąc ja zwykle czekam aż stanieje
100% racji ;] ale czasem jak sie akurat ma tą akse i NIECHCE sie czekać to sie kupuje przeważnie ;]inna sprawa że niektóre studia(Microsoft na ten przykład) spuszcza(no spuszcza na 100) ceny dośc rzadko ale cóż wracając do tematu jedni kradną inni nei my lubimy tych drugich ;;] wątpie żeby nasze argumenty(i pociski) przekonały piratów ortodoksyjnych ale niektórych typu "a co im to szkodzi że ja pirace" przekonamy ';]
Pomógł: 4 razy Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 256 Piwa: 32/38 Skąd: Okolice Wawy
Wysłany: 2008-11-15, 19:31
A mi ostatnio udało mi się jednego kolegę (baaardzo piracącego) przekabacić na stronę 'oryginalnych' ;P A więc nie mówcie że pirata się nigdy nie zmieni itp. trza próbować!
A to takie małe info dla tych co nie wierzą, że piratów da się w Polsce złapać, da się i to nawet wam powiedzą że nie tylko piraciliście gry za 100zł, ale nawet na licencji GNU!
A więc nie bądźcie piratami i bo już jak was znajdą to po was...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum