A ja nie jestem piratem. Co myślę o piratach? A więc ktoś tu już pisał o tym, że po zakupie pirata gry strasznie potrzebują cd- keya, ale to nie jedyny ich problem, zawsze znajdzie się jakiś inny, coś tam nie działa itd. Dlatego też jestem zwolenniczką oryginałek, ponieważ zakupując pirata wydajemy tak czy siak chociaż trochę kasy, a coś jest z nim nie tak, po co wywalać nawet 10 zł na takie coś? A potem po zdobyciu informacji z forum, że jeżeli ma się pirata to napewno to, a to nie działa osoby, które strasznie pragneły tej, a tej gry kupują ją, proste, albo dalej szukają pomysłu jakby to go włączyć lub naprawić błąd. Jeżeli chodzi o osoby, które ściągają gry itp. to oni też mają takie problemy, tylko, że nie wyrzucają na to ani grosza. Jakby tu zakończyć? A poprostu niech sobie istnieją piraci, ale niech przynajmniej nie szukają potem pomocy na różnych forach itp. Tyle.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 176 Piwa: 4/13 Skąd: są dzieci
Wysłany: 2008-08-18, 18:54
Vasyl napisał/a:
po to aby go przetestować czy warto wydać na niego konkretną sumę pieniędzy, a jak im się spodoba to kupują w sklepie w pełni legalną kopie danego programu czy gry. P
LoL ale i tak okrada producenta bo jeżeli niechce sie kupic tego ktoa w worku to sie czyta recki ogląda game playe a tak pzoatym poco ma płacić na gre która już am i zalcizył ??? jednym słowem próbujesz powiedzieć tak Kradne ale zeby sprawdzic czy ten samochód mi sie podoba"
Pomyslcie logicznie: Dziecko jakieś dostąło kompa od dziadka czy tam kogoś. Dziadek czy tam ktoś umarł a on najlepiej zarabiał i mógł dać dziecku na gry. Rodzice ledwa wiążą koniec z końcem i czasem brakuje pieniędzy na podstawowe wydatki a co dopieru dac dziecku chocby te 50zł na gre. To co ma wtedy dziecko zrobić zeby nie być w tyle od kolegów ??!! ŚCIĄGA GRE Z NETA!!!
Wkurza mnie to jeśli ludzie bogaci (np. 5000 na miesiąc) z ful wypasionym sprzętem sciągają gry i programy. Ale biedna rodzina nie może sobie pozwolic dac te 50zł na gre i to akceptuje. Możecie mnie zbluzgac z błotem ale taka jest smutna prawda!!
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-08-19, 16:39
Hubson94 napisał/a:
Pomyslcie logicznie: Dziecko jakieś dostąło kompa od dziadka czy tam kogoś. Dziadek czy tam ktoś umarł a on najlepiej zarabiał i mógł dać dziecku na gry. Rodzice ledwa wiążą koniec z końcem i czasem brakuje pieniędzy na podstawowe wydatki a co dopieru dac dziecku chocby te 50zł na gre. To co ma wtedy dziecko zrobić zeby nie być w tyle od kolegów ??!! ŚCIĄGA GRE Z NETA!!!
Wkurza mnie to jeśli ludzie bogaci (np. 5000 na miesiąc) z ful wypasionym sprzętem sciągają gry i programy. Ale biedna rodzina nie może sobie pozwolic dac te 50zł na gre i to akceptuje. Możecie mnie zbluzgac z błotem ale taka jest smutna prawda!!
Zahaczyłeś ważny punkt Rzeczywiście masz rację że w takich sytuacjach sami nigdy nie chcemy być w tyle. A znam ten ból bo pamiętam co się czuję gdy kolega ma jakąś grę w którą ty nie możesz zagrać ze względu na słaby sprzęt a u mnie w rodzinie nikt nigdy nie spał na forsie. Jednak trudno cokolwiek tutaj powiedzieć bo z jednej strony takie dziecko jak wspomniałeś nie chcę być w tyle ale z drugiej strony mimo iż autorzy gry nie wyglądają tak niewinnie jak dziecko to jednak pomyślcie ile muszą się nasiedzieć w studiu ile napracować i robią to także dla swoich dzieci i rodziny, żeby nie było pusto w domu. I teraz jak takie dziecko ściągnie grę odbiera "coś" innemu dziecku
No nawet się z tobą poczęści zgadzam, ale pragnę zauważyć, że takie osoby często nie mają dobrego sprzętu o ile go mają. Właśnie najczęstszymi piratami są ci co nie są ani najbogatsi, ani najbiednieisi. Aha jeżeli chodzi o te 5000 zł na miesiąc, to proszę na mnie nie patrzeć.
Wysłany: 2008-08-20, 18:01
Nigdyb nei miałem za dużo kasy mój sprzęt pochodzi jeszcze z 2003 roku nowe gry odmawiaja mi posłuszeństwa a jednak nigdy nei kupiłem pirata bo nei mam ochoty okradac producenta który (cytuje roba pardo z okresu produkcji Starcrafta)
Śpimy na kanapch żywimy się pizzami nie wychodzimy ze studia nawet w weekendy i swięta co 1 tydzień przychodzą masażyści żebyśmy nie mieli problemó z kręgosłupem...... i teraz pomysl goście zyli przez 3 LATA!!!!! w takim stanie a teraz weź takiemu gre ukradnij(spirać)proste nie? tylko czy wtedy naprawde możesz sie nazywać graczem? a moze złodziejem??
Nigdyb nei miałem za dużo kasy mój sprzęt pochodzi jeszcze z 2003 roku nowe gry odmawiaja mi posłuszeństwa a jednak nigdy nei kupiłem pirata bo nei mam ochoty okradac producenta który (cytuje roba pardo z okresu produkcji Starcrafta)
Śpimy na kanapch żywimy się pizzami nie wychodzimy ze studia nawet w weekendy i swięta co 1 tydzień przychodzą masażyści żebyśmy nie mieli problemó z kręgosłupem...... i teraz pomysl goście zyli przez 3 LATA!!!!! w takim stanie a teraz weź takiemu gre ukradnij(spirać)proste nie? tylko czy wtedy naprawde możesz sie nazywać graczem? a moze złodziejem??
A czy ja pisałam, że kupuję lub ściągam pirata? Jeżeli patrzeć na to jeszcze bardziej z góry to też tego nie popieram, ale moim skromnym zdaniem najwięcej piratów jest właśnie tych, którze nie zarabiają zbytnio dużo, czyli nie tych co najmniej zarabiają, bo jak już wcześniej pisałam mało, który taki ma dobry sprzęt o ile w ogóle go ma. Dlatego też poparłam zdanie Hubsona94, bo mało takich piraci gry. Pozatym takie osoby często nie wiedzą nawet co ten wyraz oznacza, bo nie mają np. dostępu do neta, gdzie pełno tego i tak właśnie net ,,wychowuje'' młodych i tych starszych piratów.
Wysłany: 2008-08-21, 19:58
IMO masz racje ale ciągle kradzież to kradzież a tak pozatym większość lduzi praci gre bo taniej a nie bo niema a nwet jak bym takiem biedakowi dał kase na jakąś nowośc(100 zyli) i przed sklepem postawił to on kase by do keiszeni a gre z neta
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-08-21, 20:42
Ale jednak nie ma co, kradzież to kradzież bo gdyby bezdomny nie jadł/pił od kilku dni i poszedł by do sklepu, ukradł jedzenie (picie ) to gdyby złapała go policja nikt by się raczej nie przejmował jego sytuacją. Tak samo może być z kradzieżą gry przez dziecko (znaczy nie mówię o interwencji policji) ale zawsze trzeba patrzeć też z tej strony że prawo to prawo i gdyby każdą kradzież rozpatrywało się pod milionami punktów to nie było by na świecie żadnych zasad
Wysłany: 2008-08-22, 09:01
Ocieks napisał/a:
Ale jednak nie ma co, kradzież to kradzież bo gdyby bezdomny nie jadł/pił od kilku dni i poszedł by do sklepu, ukradł jedzenie (picie ) to gdyby złapała go policja nikt by się raczej nie przejmował jego sytuacją. Tak samo może być z kradzieżą gry przez dziecko (znaczy nie mówię o interwencji policji) ale zawsze trzeba patrzeć też z tej strony że prawo to prawo i gdyby każdą kradzież rozpatrywało się pod milionami punktów to nie było by na świecie żadnych zasad
100% racji ociu a więc kontynuujmy dyskusje*beer 4 you)[/code]
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 102 Piwa: 30/6 Skąd: mam tyle talentu?
Wysłany: 2008-08-25, 15:11
Piractwo jest bardzo brzydkie, dlaczego? Powodów jest mnóstwo. Po pierwsze kradzież cudzego kodu zabija wolną konkurencje na rynku, nie tylko gier. W efekcie jesteśmy zasypywani masą budżetówek i kontynuacji produkcji, które od poprzedników różnią się tylko numerkiem w tytule. Co z tego, że masz pomysł i talent, skoro wszyscy mogą mieć nawet najdroższy odpowiednik Twojego programu za darmo? Co z tego, że właśnie wpadłeś na coś rewolucyjnego? Nikt nie zwróci na to uwagi, a jeśli już wpadnie na Twój program, to tylko przez torrenty albo inne takie. Ogółem - społeczeństwo nie daje sobie szans na lepszą przyszłość, a jakiś poziom cyfrowej rozrywki utrzymują tylko najbardziej bogaci wizjonerzy.
Dlatego lepiej robić gnioty, które i tak kupią(Sims na wakacjach, Sims w bunkrze, Sims + super-dodatek piekarnik w kolorze brązowym!)... Jako programista nie jestem zadowolony z tego wszystkiego. (Ładnie się wyrażam) piraci.
_________________ Jeśli nie wiesz ile to dwa plus dwa, pewnie jesteś szczęśliwym człowiekiem...
Wysłany: 2008-08-25, 15:27
a ja mam podzielone zdanie ponieważ jeżeli kopiujesz płyty i pobierasz z neta gry ALE ICH NIE ROZPOWSZECHNIASZ to jesteś LEGALNYM USUEREM NETA itp. a jeżeli robisz to dla pieniędzy to jesteś noobem a takich nie lubie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum