No fakt, to tez niech dają te niedopracowane gry taniej, albo iech sie przykładają i po (Ładnie się wyrażam).. A nioe wychodzi Ci taka gra i w 3 miesiace pięcset patchy wychodzi, a i tak mało co daja.. Weżmy sobie Boiling Pointa- dobra gra, tyle że skopana przez Atari.. Kto to widział, żeby ludzie potrafili nagle znikać sami z siebie jakoś..?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 102 Piwa: 30/6 Skąd: mam tyle talentu?
Wysłany: 2008-06-27, 12:41
A ja nie toleruję piractwa, bo sam jestem programistą i wiem co to znaczy jak pracujesz miesiącami nad jedną, głupią grą i ktoś ją ściągnie od tak sobie... Wyobraźcie sobie, że 100 złotych to naprawdę mało za nową grę przy której pracowała wyspecjalizowana ekipa ludzi. A jak nie wierzycie - sami spróbujcie zrobić chociaż 1 WŁASNORĘCZNIE OPISANY level *! Jeśli zajmie to Wam mniej niż rok - gratuluję. Wątpie, że po takiej pracy ktoś z Was oddałby go za darmo...
Zresztą - coraz mniej wydawców decyduje się pisać gierki pod PC, ponieważ to się zwyczajnie nie opłaca! Co z tego, że miliony zagrywają się w twoim programie, jak tylko nieliczny odsetek za niego zapłacił?
Jeśli tak dalej pójdzie będziemy musieli przesiąść się na konsole... po to żeby pograć w sensowne i grywalne tytuły(via GTA).
* - Taki jak z pierwszego Gothica na przykład.
_________________ Jeśli nie wiesz ile to dwa plus dwa, pewnie jesteś szczęśliwym człowiekiem...
Ja się przyznam bez bicia, że kiedyś strasznie piraciłem zarówno programy jak i gry (nie miałem żadnych oryginałów). Na szczęście z wiekiem zmądrzałem i dziś mogę się pochwalić tym, że nie posiadam w swojej płytotece żadnej pirackiej wersji oprogramowania, ani gry. Co do innych produktów, to czasem zdarzy mi się ściągnąć jakiś starszy film/piosenkę...
Staram się jednak wyeliminować całkowicie piractwo z mojego życia, co niestety jest (Ładnie się wyrażam) trudne, w końcu kserowanie książki to też piractwo, a pokażcie mi studenta, który tego nie robi.
_________________ Zapraszam Cię Gość na moje forum - 4Gaming.pl
piractwo było i będzie dopóki wykrywalność tego procederu będzie taka niska, policja zamiast ścigać porządnych ludzi i rewidować młodzież wzięła by się za łapanie piratów. Na każdym bazarze przecież można kupić piraty i co nikt tych ludzi co sprzedają nie łapie?
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-06-27, 19:52
Vasyl napisał/a:
. Na każdym bazarze przecież można kupić piraty i co nikt tych ludzi co sprzedają nie łapie?
Raz byłem na bazarze i co zrobili to kazali im je schować i handlować pudełkami 2 minuty póżniej wszystko wróciło. No ale to była interwencja polskiej policji ^^
Piractwo zawsze będzie. GTA IV mozna było sciagnac przed premierą a wszystkim sie nie wytlumaczy żeby to złe
Najlepiej nic nie robić, bo i tak będzie niezależnie od tego co zrobię. Gdyby z tego założenia wychodziły każde służby to nie byłoby straży pożarnej, bo przecież zawsze zdarzy się jakiś pożar... Można zmienić świat, ale najpierw trzeba zacząć od siebie! Poza tym zawsze można liczyć na jakiś nowy rodzaj zabezpieczeń, niestety te jak na razie nie zdają egzaminu... Co z tego, że pirat nie zagra w multi skoro niektóre gry posiadają tylko single...
_________________ Zapraszam Cię Gość na moje forum - 4Gaming.pl
Wysłany: 2008-06-27, 23:22
Piractwo?... Hmm... Dużo się mówi na ten temat a większość "gnojków" robi na złość producentom gier i idzie na bazarek, do pirata i kupuje gierki za 10 zł... A Później piszą na forach "Kupiłem u pirata Diablo III ale Cd - Key jest zły podajcie go plzzzzz"...
Na szczęście coraz więcej jest ludzi którzy są przeciw piractwu I chwała za to.
Nienawidzę piracenia gier, potępiam go a ten kto piraci gry, niech się nawet do tego nie przyznaje.
Myśle że ci co kopiują gry, to nagle powinna wy....rąbać nagrywarka i Wam te durne łby pourywać, to jest do tych którzy piracą gry !!! i to cudzymi softami!!
No ma 38 milionów z tego co pamiętam z gegry, nie wiem czemu mi sie przesuneło o 9 w dó..
W kazdym bądz razie jesli wziąć pod uwage ilość osób które sa emigrantami w Londynie i Dublinie- to ta liczba się zmniejszy. Ale dbra, bo nie to jest tematem tej dyskusji.
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-08-05, 13:13
Dobra, pewnie dla niektórych to będzie szok, albo dostaną zawału serca, ale postanowiłem zrezygnować z piractwa -.- nie będę instalował piratów i gry będę pożyczał od kolegów nie podmieniając cracków i nie robiąc obrazów, teraz będę zbierał kasę na gry i nie będę ich ściągał, PIRACTWO = BUUUU
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum