Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2008 Posty: 26 Piwa: 3/1 Skąd: City 17
Wysłany: 2008-08-28, 14:44
Jestem za Xbox'iem 360 . Lepsza grafika od PS3 i fajniejsze tytuły. Oraz dla kogoś kto nie ma pieniędzy na nowe gry może sobie przerobić a w przypadku PS3 nie. Nawet jak wymyślą sposób przerobienia to jeszcze nagrywarkę trzeba kupić
Pomógł: 4 razy Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 256 Piwa: 32/38 Skąd: Okolice Wawy
Wysłany: 2008-08-28, 15:17
ShogunnN napisał/a:
Oraz dla kogoś kto nie ma pieniędzy na nowe gry może sobie przerobić a w przypadku PS3 nie. Nawet jak wymyślą sposób przerobienia to jeszcze nagrywarkę trzeba kupić
nie lepiej napisać "jak ktoś jest złodziejem..." ? Piractwo to piractwo i nie zmienię zdania. Nie powiem ze to wada (jeśli ktoś KUPIŁ płytę ORYGINALNĄ i mu się porysowała to zawsze może kopię odtworzyć).
Oraz dla kogoś kto nie ma pieniędzy na nowe gry może sobie przerobić a w przypadku PS3 nie
Są już komputery z napędem BD, więc kopiowanie płyt jest możliwe, a tym samym powstały już przerobione PS3.
ShogunnN napisał/a:
Jestem za Xbox'iem 360 . Lepsza grafika od PS3 i fajniejsze tytuły.
Tytuły gier są raczej takie same, ale u schyłku ery tych dwóch konsol X360 będzie już przestarzały, natomiast PS3 będzie miał jeszcze sporo do pokazania. Zawdzięcza to procesorowi 8x2.5 Ghz, płycie BD na której może się zmieścić 11 razy więcej danych a tym samym grafiki niż na DVD (grafa będzie o niebo lepsza niż na X360) oraz lepszemu wykorzystaniu karty graficznej i swojego 1Gb ramu. Co więcej, na płycie BD może się zmieścić więcej samej gry, samego kodu. Przykładowo: gra wydana w roku 2011 ma 13Gb miejsca, z czego 7 zajmuje grafika. 6 to kod gry. Na BD zmieści się cała gra, natomiast na DVD mogłaby się zmieścić ta gra, gdyby wyciąć połowę kodu i zamieścić grafikę 2D.
_________________ Ha! You'll never really know for sure till I try!
J Wybrałem jednak Xbox360 ponieważ więcej osób go chwali i w lepsze gry idzie pograć (:
Taaaa, zwłaszcza ci którzy muszą go co miesiąc do serwisu wysyłać xD (kolega ma ikspudło od pół roku i 4x był z nim w serwisie)
Cytat:
Lepsza grafika od PS3 i fajniejsze tytuły.
Tytuły jak ktoś wspomniał wyżej są takie same (wiem, zaraz powiecie że na Xpudło są strategie - dwie . a co do grafiki to też jest miej więcej taka sama ;]
Mój głos poleciał ofc do PS3 ponieważ mam go już kawałek czasu a jeszcze mnie nie zawiódł ^^
A czytałeś przynajmniej to, co ja napisałem w jednym poście wyżej?
(Tak to jest: większość osób chwali swoją konsolę, mimo iż nigdy nie zaznali innych. Pytanie jest takie: jak mogli w takim wypadku wydać osąd?)
_________________ Ha! You'll never really know for sure till I try!
Pomógł: 4 razy Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 256 Piwa: 32/38 Skąd: Okolice Wawy
Wysłany: 2008-08-29, 11:48
Ja grałem na Xboxie (pierwszym) i PS2: zdecydowanie spodobało mi się bardziej PS2, tańsze ceny, oraz większy wybór gier. Dlatego je kupiłem Ana PS3 i "ikspudłotrzystasześćdziesiąt" nie miałem przyjemności zagrać więc na ich temat raczej nie będę się wypowiadać
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 102 Piwa: 30/6 Skąd: mam tyle talentu?
Wysłany: 2008-08-30, 11:47
Oczywiście, że Xpudło... PS3 potrafi się spalić, a reszta konkurentów technicznie nie daje rady przy Iksie.
_________________ Jeśli nie wiesz ile to dwa plus dwa, pewnie jesteś szczęśliwym człowiekiem...
Michkolud
Wysłany: 2008-11-08, 14:38
Ja lubię innowacyjność. Dla mnie system sterowania w niektórych grach na xbox jest rewelacyjny. Choćby skate. A z przenośnych to Nintendo DS ze swymi genialnymi i innowatorskimi grami z użyciem dotykowego ekranu i mikrofonu.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 176 Piwa: 4/13 Skąd: są dzieci
Wysłany: 2008-11-08, 21:17
co by nie mówić PC ciągle jest i ciągle będzie najlepszym urządzeniem do grania i dodatkowo można na nim arta napisać,pogadac na GG, zrobić jakiś obrazek w photoshopie no i dodatkowo zagrać w legendarne tytuły taie jak fallout czy starcraft zaś w wypadku nowych konsol .... hmm widziałem wersje Fallouta na Iphone'a xD czółko
!
Najlepszym "urządzeniem do grania" pc nie jest. Konsole są w 100% przygotowane do gier.
Aczkolek wiele aspektów gry przemawia za PC. Moim zdaniem, nie zniknie, ani PC, ani konsola i każda z platform zawsze będzie miała coś lepszego do zaoferowania. Mimo wszystko: PC rulezzz, a zaraz za nim: XboX rulezzz ;d
Do gier najlepsza bedzie konsola- ale PC ma szersze zastosowania. I ten fakt nie podlega dyskusji. Jeśli kogos stac na konsole nowej generacji- to czy nie lepiej zakupic sobie nextgenowego pieca? Ja chyba opowiem się za PeCetem
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 176 Piwa: 4/13 Skąd: są dzieci
Wysłany: 2008-11-09, 18:48
Zastanawia mnie jedna rzecz jak zagracie sobie w Guild Wars czy WoWa na xpudle czy psiaku 3 ?? a tak pozatym to gry na konsole to zrznynki (tekken 6 lol ciagle to samo) lub kompletne idiotyzmy(Soul Calibur+Yoda i Vader lol)
no wiadomo największa i najbardziej dochodowa część (tzn MMO) rynku gier rozwija się tylko na PC (ale zawsze można sobie pograć w samochodówki albo przejść poraz 3 GTA IV na telewizorze HD 40' ;])
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum