Witam, poszukiwałem niedawno gier w które mógłbym pograć. Zauważyłem, że część gier nie pójdzie z powodu "słabej" karty graficznej. Postanowiłem kupić sobie nową kartę graficzną, mam problem z wybraniem karty graficznej do 300zł chciałbym aby nie był to Radeon ale samych GF jest bardzo dużo. Ci co grają dużo w gry pewnie znają się na sprzęcie (ja do nich nie należę) Zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze karty graficznej do mojego komputera do wszystkich forumowiczów.
w pliku do którego zamieściłem link są zawarte wszystkie informacje jakie udało mi się zdobyć na temat mojej płyty głównej.
Proponuje pozbierać trochę i poczekać, bo ceny kart idą w dół, a 300zł to trochę za mało na dobrą kartę ;] Jak ci się śpieszy proponuje kupić GF 9600 (lepsza od 8600) kosztuje od 200 - 500zł ;]
Zaproszone osoby: 13 Pomógł: 8 razy Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 211 Piwa: 48/13 Skąd: Jesteś?
Wysłany: 2008-07-23, 20:11
Nie dawaj plików do ściągania nie możesz napisac jaką masz płyte główną? Wtedy prędzej ci ktos pomoże a tak kto będie pobierał pliki z info o twojej płycie raczej nikt ci nie bedzie chciał pomóc.
To tak żebyście nie musieli ściągać tego pliku
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-8VM533M-RZ
A tak wogóle ta płyta ma wejście na AGP karty na agp w skelpie raczej nie kupisz jeżeli jednak znajdziesz to bedzie to droga karta i nie będzie miała zadowalających osiągów bo złącze agp jest wolne według mnie lepiej się troche pomęczyć i zmienić kompa na nowego jak bys chciał to najtańszą płyte główną z wejsciem na PCI exprres na allegro można za 60 zł kupić lecz zmiana płyty głównej prawie w każdym przypadku wiąże się ze zmianą procesora więc przebudową prawie całego kompa. Ale jeżeli koniecznie chcesz karte na AGP to poszukaj na allegro tam znajdziesz coś interesującego.
A to co napisał MaXiu jest nie aktualne bo 9600 nie jest dostępne ze złaczem na AGP.
_________________ Mam prośbę zarejestruj sie tu: KLIK nic więcej nie musisz robić bo ciebie pewnie nie interesuje ten temat ale ja chcę wygrać konkurs a ty rejestrując sie tam pomagasz mi w tym, z góry dzięki.
Zaproszone osoby: 13 Pomógł: 8 razy Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 211 Piwa: 48/13 Skąd: Jesteś?
Wysłany: 2008-07-23, 20:58
MacAbra chyba nie czytałes mojego posta albo nie wiesz co to AGP a co to PCI expres
nowych kart typu GeForce 8800GTX nie produkuje się ze złączem AGP wogóle karty ze złączem AGP wycofano chyba z produkcji bo AGP jest wolniejsze i nie daje takiej wydajności jak złącze PCI
_________________ Mam prośbę zarejestruj sie tu: KLIK nic więcej nie musisz robić bo ciebie pewnie nie interesuje ten temat ale ja chcę wygrać konkurs a ty rejestrując sie tam pomagasz mi w tym, z góry dzięki.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 272 Piwa: 17/26 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-23, 21:36
MaXiu napisał/a:
GF 9600
Polecam Ci tą kartę.
Wszystkie na aktualny stan nowe gry pójdą Ci na 100%.
Sam ją kupuję.
widze ze kolega nie przeczytal powyzszych postow.. ladnie to tak?
Widze że kolega napisał o koledzie mnie.
Widzę także że przeczytrałem, ale gdy goggel zobaczy mile ludzi poleca mu GD9600
Wysłany: 2008-07-23, 21:40
Czy wy jesteście ślepi czy coś napisałem przecierz że nowe karty nie maja złacz AGP tylko PCI expres a płyta głowna goggela, nie obsługuje kart na PCI tylko na AGP
więc nie polecajcie kart na PCI expres bo to nic nie da a postów w hyde parku se nie nabijecie więc nie musicie pisać kart które nie podejda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum