Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-05-02, 13:11 Grand Theft Auto 4
Na forum byly zapowiedzi gry oraz recenzje a teraz czas na troche ciekawostek i innych bajerów. GTA IV to gra ktora zdobyla najwieksza popularnosc wsrod wszystkich poprzedniczek. Dzis na ulicy niemalze co piate slowo to GTA 4. Rockstar pracuje nad gra juz od 2004 roku wiec zaczeto prace mniej wiecej po Gta Vice City. Trzy studia Rockstar pracuja nad gra. Potem wzmianki o grze a wreszcie potem trailery.
Co w grze jest takiego wspanialego ? Po pierwsze grafika.
Gdy gralem w jakies GTA to zawsze tekstury wydawaly mi sie jak z kartonu. Oczywiscie dlatego ze wiekszosc czasu przeznaczono wtedy na GTA IV.
Co jeszcze ? Otóz nie mozemy wchodzic prawie do kazdego budynku i nie ma ekranu loading. Nasz glowny bohater Niko poprostu otwiera drzwi i wchodzi do lokalu.
Po raz pierwszy glowny bohater nie jest amerykaninem i nie mowi plynnie jezykiem angielskim otoz nasz bohater pochodzi z Europy Wschodniej (nie wiadomo dokladnie gdzie). W radiu mozemy uslyszec stare kawalki z poprzednich gier oraz muzyke Wschodnio-Europejska.
A moze cos wiecej o Niko. Otoz 30-letni Niko Bellic moze wspinac sie na wiekszosci przedmiotów w miescie dzieki czemu latwiej jest nam eksplorowac miasto. Niko posiada tez telefon komorkowy przez ktory mozemy wlaczyc wiele opcji oraz wpisywac kody. Oprocz tego postawiono tez na Realistyke. Gdy zterroryzujemy miasto to ludzie potem beda nas sie bali i uciekali przed nami. Jezeli ktos w nas strzela mozemy ukryc sie za jakims przedmiotem lub rzecza. Mozemy plywac ale nie mozemy nurkowac co moglismy w GTA SA.
Jezeli nam sie nudzi mozemy spic naszego bohatera i chodzic nim pijanym po ulicy co nie jest latwe.
A cala gra jest oparta na silniku graficznym RAGE. Jezeli jestes ciekawy jak to wszystko wyglada to tutaj jest kilka gameplay'i.
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-05-05, 21:36
Wkońcu dziś więcej osób ma nowe konsole jak Xbox360, PS3 etc.
Zresztą na PC było by pełno piractwa :-/ Odrazu na warezach, torrentach + w polsce na bazarze na Żoliborzu w Warszawie gdzie kupowałem zawsze gierki za od 15 do 35zł. Ale mimo tego piractwa sie nie oszuka Już widziałem na jednym warezie p2m GTA IV PAL Xbox360 ;-) Gdyby GTA IV było na PC bylo by sporo modów, samochodów itp, to byłby plus.
No cóż raczej będziemy musieli sie obejść bez GTA IV na PC
Wysłany: 2008-05-07, 17:28
taa przeszedłeś all gta4 czy ty kupujesz sobie GTA i grasz tylko te pierwsze łatwe misje Jeżeli to twoja recenzja to jestem pod wrażeniem ale zamiast dawać linki mógłbyś napisać takie recenzje na forum :-)
PS. Ciekawe czy R* wogóle stworzy następną cześć GTA ale jak tak to napewno bedzie (Ładnie się wyrażam)
Na forum jak wkleję tyle tekstu to zrobi się nieczytelna papka, wklejam link i jest dużo estetyczniej.
Wysłany: 2008-05-26, 15:41
Ali napisał/a:
To takie GTA 3 + trochę bajerków + lepsza grafika i fizyka.
Czemu GTA III żadnego powiązania z GTA III Inne miasto, inny bohater, inna historia - nie widze połączenia
Narazie jesteś jedyną osobą która tak myśli więc wątpie żeby osoby zrezygnowały z tej gry ale tak to już jest że w każdym GTA komuś coś nie pasuję
Jak wyszło GTA San Andreas ludzie mówili że jest za małe miasto i za mało misji Podczas gdy GTA SA to była największa mapa i najwięcej misji xP
Wysłany: 2008-05-29, 16:21
Jedyne z GTA, co przypomina III to Liber City Stories (jak ktoś jest uparty to SA może powiedzieć, że jest podobne bo jedna misja jest w LiberCity i głównego bohatera z III można zobaczyć )
Wysłany: 2008-05-29, 19:45
Nitrol napisał/a:
Jedyne z GTA, co przypomina III to Liber City Stories
No i tu masz racje bo cała mapa jest taka sama Może kilka szczegółów.
Ale Liberty City w GTA IV jest zmienione więc nie ma żadnego powiązania.
Nitrol napisał/a:
jak ktoś jest uparty to SA może powiedzieć, że jest podobne bo jedna misja jest w LiberCity i głównego bohatera z III można zobaczyć )
No wkońcu gdy Carl trafił do kicia po jakieś tam walce z ballasmi własnie do Liberty City potem postanowił tam zostać. Potem mamy też jedną misję od Salvatore'a Leone w której musimy lecieć do Liberty City i zabic kogos tam. No i nie zapomnijmy o Claude Speed który odbija nam Cataline i przegrywa z nami w wyścigu.
No i może to że pod koniec gry (po ostatniej misji) dzwoni do nas Catalina a tam słyszymy jak główny bohater GTA III się z nią zabawia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum