Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Driver vs. GTA
Autor Wiadomość
Ocieks 
pr0 mod

Piwa: 66/21
Wysłany: 2008-06-02, 19:45   Driver vs. GTA

Wiele osób mówi że Driver to "chamska kopia" gta i że Atari nie ma pomysłu na własną orginalną grę. Drudzy mówią że Rockstar nie umie nawet pożadnych tekstur zrobić i że grafika w gta jest gorsza niż w Tibi. Miałem okazję zagrać w Driver Paraler Lines oraz gta (iii, vc, sa, lcs, vcs) i mogę teraz ocenić która gra jest lepsza ;)

Grafika

Driver

Grafika w Driverze jest na wysokim poziomie, po tygodniowym graniu w gta iii (nie pod rząd :P ) grafika w Driverze zrobiła na mnie duże wrażenie. Jak dotąd nie doznałem żadnych bugów w Driverze więc jestem zadowolony. Szczególnie podobały mi się filmiki które były prawie jak realne i każdy szczegół dopieszczony. To naprawdę wielki smaczek i dodaje ochoty na dalszą grę. Jednak jest też jeden element który mnie poprostu zwala na ziemie. Gdy widzę tego kolesia w fioletowym ubranku (slim, skin jakoś tam ma :P ) to poprostu śmiać mi się chcę bo wygląda jakby cały czas był w tańcu. I reszta też sie bują jakby nie mogli stanąć w jednym miejscu

GTA

W GTA grafika jest okej ale występują czasami bugi i można zauważyć niedociągniecia. Oczywiście nie będe porównywał gry z 2001 z grą z 2006 więc wyrównam szanse i ocenie Driver Paraler Lines z Vice City stories. Otóż w VCS już na samym początku gry spotkałem bug. Jechałem motorem sporą prędkością zrobiłem Stoppie lecz uderzyłem w ciężarówke - Vince wleciał w podłogę i zaczął latać w szarych przestworzach aż spadł na ziemie. Trochę to trwało ale wkońcu sie skończyło. Ale nie wytykajmy samych wad, w Vice City jest zupełnie inny klimat niż podczas gry w Liberty City. Tego nie da sie opisać to poprostu już jest. Może to jest to słońce którę pada na miasto pod takim kątem że poprostu chce sie grać :lol: Tekstury zostały trochę poprawione od czasów LCS i SA ale wciąż można zobaczyć jak komuś zlewa sie lewa ręka z prawą.

Grafika Driver - 9/10
Grafika GTA 7.5/10

Dzwięk/muzyka

Driver

Dzwięk w tej grze można ocenić jednym słowem - normalna. Co mam na myśli mówiąc normalna ? Dostosowana do klimatu miasta oraz misji. Jednak mogli sie troszkę bardziej postarać, czegoś mi brakuję.
Dzwięk jest też normalnie dostosowany, niezauważyłem tutaj żadnych specjalnych zalet jak i wad. Ocena więc jak można sie domyślic to 5

Grand Theft Auto

Warto wspomnieć o radiu w samochodzie lub innym pojezdzie. Mamy dostępne kilka stacji z różnymi rodzajami muzy, w każdej stacji jest kilka kawałków wartych do przesłuchania. Znajdziemy też stacje na której możemy posłuchać różnych rozmów z ludzmi w studiu. Oczywiście R* uczynili tą stację bardzo śmieszną i ciągle występują jakieś śmieszne telefony. Na wersji PC możemy też dodać własne kawałki jeżeli brakuje nam naszej ulubionej muzy.
W grze dzwięk też jest bardzo dobry, jeżeli chodzi o dzwięk który wydobywa sie z ust graczy to daje 10 :D Czasami można usłuyszeć bardzo kulturalnę słownictwo.

Dzwięk Driver - 5/10
Dzwiek GTA - 7/10

Grywalnośc (Czyli Rozrywka)

Driver

W tej grze tylko 25% gry spędzamy bez samochodu, reszta to siedzenie za kółkiem. Atari więc skupiło sie na jak najwygodniejszą przejażdzką. Najbardziej podoba mi sie drive-by, nasz bohater sie wychyla a my celujemy w samochód i strzelamy. Możemy użuywac nei tylko SMG a także pistoleta albo rewolwera. Możemy wcelować przeciwnikowi w koła i go zatrzymać lub strzelać w silnik aby go zabić :P . Misję są też przeznaczone głównie samochodom, pościgom i tak dalej. Bardzo podoba mi sie tunning. Mimo iż to nie jest NFS to mamy dużooo możliwości podczas tunningu. Nie będe ich wymieniał bo nawet niepamiętam :P . Jednak bardzo przeszkadza mi policja, wystarczy że jedziemy za szybko lub jedziemy złym pasem i odrazu sie na nas rzucają, lecz tutaj aby ich zgubić musimy wydostać sie z takiego pola widzenia policjanta. Wygląda on inaczej gdy jesteśmy ścigani oraz gdy nie jesteśmy ścigani. Lecz policja czasami przeszkadza.

Grand Theft Auto

Tutaj spędzamy 50% w samochodach, helikopterach, motorach etc. i 50% normalnie chodząc i strzelając. W GTA zazwyczaj mamy więcej niż 50 misji fabuły głównej i można zauważyć że poziom trudności rzeczywiście wzrasta ;) Każda "Ostatnia" misja jest naprawdę trudna i napewno zajmuję sporo czasu zanim ją ukończymy. Oprócz misji mamy też misję dodatkowe więc gdy skończymy fabułę główną musimy też wykonać dodatkowe. Są to m.in - Taxi, Ambulance, Police czy Firetruck. Czyli rozwożenie ludzi taksówką (na czas), ratowanie ludzi amublansem (na czas), łapanie ludzi radiowozem (na czas) i inne. Oprócz tego zbieramy specjalne ukrytę przedmioty albo wykonujemy szalone skoki. Oprócz tego możemy pochodzić sobie po dużym mieście.

Driver - 7/10
GTA - 8.5/10

A więc czas na podsumowanie, gry są prawie że wyrównane jednak jest jedna rzecz dzięki której gta wygrywa ten pojedynek - klimat oraz fabuła (dwie rzeczY) i ta minimalna wygrywana właasnie dla GTA ;)

DRIVER - 7.5/10
GTA - 9/10

Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
Krzychuno 

Piwa: 71/89
Wysłany: 2008-06-02, 19:58   

Wg mnie Driver nwymieka przy GTA.
Gralem w DRIV3Era... Cięło mi się.. Optymalizacja.. Normalnie jak codename 47:)
Atari zawsze miało z tym problem.

gutek 
Czarnuszy rap

Zaproszone osoby: 13
Piwa: 48/13
Wysłany: 2008-06-02, 20:01   

Gta jest o sto razy lepsze driver się chowa i driver jest nudniejszy, mniej fur itd.

Seba_SLR 
WebM@ster

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-06-14, 13:16   

a według Mnie GTA Przy Driverze się chowa :) brakuje w Driverze tylko więcej Aut i Misji i GTA odpada :)

Krzychuno 

Piwa: 71/89
Wysłany: 2008-06-14, 14:57   

Seba_SLR napisał/a:
brakuje w Driverze tylko więcej Aut i Misji i GTA odpada

No i właśnie dlatego GTA nie odpada :P

Seba_SLR 
WebM@ster

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-06-14, 16:59   

tzn wiem możecie teraz mówić że jestem debil / lamer czy coś bo mi sie gta nie podoba .. STOP :) owszem podoba mi się i grałem w każdą część ale jedno mnie w GTA Nurtuje i Nurtować będzie prócz GTA IV ...
Przejdźmy do rzeczy

Driver (1) - Dobra fajna gra i 3d :)
GTA London - Fajna gra Autka + motorki
Minusy to kamera z góry ...

Driver II (Konsolówka) - Minus i w nią nie grałem !!
GTA II - Jedynie Auta i czołg :P
minusy to brak motorków mało misji i kamera z góry :|

Driv3r - Kto tu będzie go równał z GTA III czy Vice City :P Gra od razu widać przemyślana .. i dopracowana .. oczywiście ma braki i to jest widoczne ale w porównaniu do GTA III czy Vice City to ja bym o wiele bardziej wolał pograć w Drivera niż GTA III czy VC
Driv3r miał grafe na bazie Mafi .. Ładna Dopracowana wiadomo misje trudne styl jazdy też taki se .. , mało misji i mało broni i tutaj nasuwała mi się myśl .. Czekaj a czy ja przypadkiem nie wolałbym pograć np w GTA VIce City .. TAK !! i zainstalowałem GTA VC
no i co Gra fajna i w ogóle ale Grafa ... mogę ją porównać z Grafą w Hugo :P
Bajkowa co to ma być ...

dobra wstępujemy w rozwój techniki :P i oto mamy

Driver Parallel Lines oraz GTA SA... Oj tutaj było dużo szumu !!

Bravo dla Rockstar Games za GTA SA .. Grafika chociaż nadal bardziej bajkowa niż realna to i tak wielu spadło z krzeseł gdy grało w GTA SA :) ale !! brava również za Multiplayer który bardzo szybko wyszedł a mowa tutaj o SA_MP .. GTA SA + Dużo Misji ,Dużo Broni, Dużo Pojazdów ,Motory,Samoloty , Możliwość PŁYWANIA !!

Dobra popiszmy o Najnowszym Driverze .. Gdy ja to po raz 1 zainstalowałem byłem w szoku !! Gra która wyszła równo albo chwilkę po GTA SA ma grafikę totalnie odjechaną !!
No porównajcie sobie Grafe w Driverze a w GTA SA myślałem sobie wtedy i po co traciłem hajs na GTA SA orginał :P ...
gdy w to grałem gra wciągła mnie bardziej niż GTA ale gdy przeszedłem całego Drivera jednak Zauważyłem Urok GTA ..
ponieważ w najnowszym Driverze zabrakło możliwości latania pływania i bicia się :)
Dlatego nie żałowałem wydanych pieniędzy na GTA SA ..
Jednakże co do grafy to ekipa z Atari mocno się przyłożyła i za to im składam wielkie dzięki ...
co mogę powiedzieć na koniec ?? a no tyle Driver (ale dopiero ta ostatnia część) i tak samo GTA SA to gry mogące zapewnić nam wiele godzin gry i chęć do zagrania w nią jeszcze raz...

A teraz trochę mojej fantazji i marzeń..
Powiem wam tyle moi drodzy ... Pisać o grach lubię dużo i to widać a nie jak dzieci neo ooo ta gra jest fajna albo grałem w to i zero sugestii to mi się nie podoba ja jak pisze o grze to lubię pisać o niej do końca... ale dobra napiszę to co miałem napisać ...

Bardzo ale to Bardzo do 2010 Roku chciałbym aby Ekipa z ATARI zawarła współpracę z Rockstar Games i zrobili GTA IV połączone z Grafą z Test Drive Unlimited...
Wyobraźcie sobie Grywalność na wysokim poziomie i Grafikę aut i otoczenia z TDU , kto by wtedy nie wydał nawet 400zł na taką grę no ja na pewno bym wydał... kto by wtedy nie kupił dodatkowych ram . karty czy nawet procka a może i nawet kompa no kto nie !! by w to zagrać... i kto by wtedy bił z tego kase no kto :) ATARI /Rockstar i inne sklepy komputerowe i w końcu atari by nie był w czarnej dziurze ...

to by była dopiero gra w którą bym grał nawet ze 20 razy :)
a jak na razie GTA SA przeszedłem 6 razy :P ...

Czekam na wasze opinie co do mojej jakże długiej wypowiedzi ...

Tak więc Driver I GTA to gry godne pochwały ...

Wyświetl szczegóły
Gucio777 
Gatsuga xD

Zaproszone osoby: 1
Piwa: 59/59
Wysłany: 2008-06-14, 19:53   

Seba_SLR
Mylisz się, my tu nie mówimy o kimś, że jest noob'em czy lamerem ( no aby a artach, ale tylko tam xD tzn. w naszych opowiadanich :) ), to, że ma ktoś inne zdanie to nie jest lamerem czy tam noobem, dzięki temu można bardziej dyskutować i za twój trud, żeby nas przekonać, daję ci piwko, pij do dna.
Nie grałem w driver, więc nie oceniam, ale grałem za to w vc to jednak uważam, że nie zafajna jest tam grafika :(

Seba_SLR 
WebM@ster

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-06-14, 22:18   

Dokładnie ja szanuję to że ktoś ma inne zdanie ale niech więcej coś o swoim zdaniu powie dlaczego mu się podoba ... bo przez to że napisze Fajna kolejny napisze no to przez to szerzy się wtedy stado dzieci neo :) i dlatego mówmy wszystkim żeby pisali coś więcej o swoich odczuciach po zagraniu w daną grę a wtedy będzie na pewno milej :)

#####
Normalnie miałem mCI już piwko za poglądy wstawić w tym poście :mrgreen:
Krzychu

Ocieks 
pr0 mod

Piwa: 66/21
Wysłany: 2008-06-16, 16:28   

Seba_SLR napisał/a:
Driv3r - Kto tu będzie go równał z GTA III czy Vice City Gra od razu widać przemyślana .. i dopracowana .. oczywiście ma braki i to jest widoczne ale w porównaniu do GTA III czy Vice City to ja bym o wiele bardziej wolał pograć w Drivera niż GTA III czy VC

Nie nie nie i jeszcze raz nie :roll: GTA III to w moim rankingu GTA trzecia gra ;)

Seba_SLR napisał/a:
Dokładnie ja szanuję to że ktoś ma inne zdanie ale niech więcej coś o swoim zdaniu powie dlaczego mu się podoba ... bo przez to że napisze Fajna kolejny napisze no to przez to szerzy się wtedy stado dzieci neo i dlatego mówmy wszystkim żeby pisali coś więcej o swoich odczuciach po zagraniu w daną grę a wtedy będzie na pewno milej

No i nie lepiej tak zamiast sie kłócic :D

Odpowiedz do tematu