Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-06-02, 19:45 Driver vs. GTA
Wiele osób mówi że Driver to "chamska kopia" gta i że Atari nie ma pomysłu na własną orginalną grę. Drudzy mówią że Rockstar nie umie nawet pożadnych tekstur zrobić i że grafika w gta jest gorsza niż w Tibi. Miałem okazję zagrać w Driver Paraler Lines oraz gta (iii, vc, sa, lcs, vcs) i mogę teraz ocenić która gra jest lepsza
Grafika
Driver
Grafika w Driverze jest na wysokim poziomie, po tygodniowym graniu w gta iii (nie pod rząd ) grafika w Driverze zrobiła na mnie duże wrażenie. Jak dotąd nie doznałem żadnych bugów w Driverze więc jestem zadowolony. Szczególnie podobały mi się filmiki które były prawie jak realne i każdy szczegół dopieszczony. To naprawdę wielki smaczek i dodaje ochoty na dalszą grę. Jednak jest też jeden element który mnie poprostu zwala na ziemie. Gdy widzę tego kolesia w fioletowym ubranku (slim, skin jakoś tam ma ) to poprostu śmiać mi się chcę bo wygląda jakby cały czas był w tańcu. I reszta też sie bują jakby nie mogli stanąć w jednym miejscu
GTA
W GTA grafika jest okej ale występują czasami bugi i można zauważyć niedociągniecia. Oczywiście nie będe porównywał gry z 2001 z grą z 2006 więc wyrównam szanse i ocenie Driver Paraler Lines z Vice City stories. Otóż w VCS już na samym początku gry spotkałem bug. Jechałem motorem sporą prędkością zrobiłem Stoppie lecz uderzyłem w ciężarówke - Vince wleciał w podłogę i zaczął latać w szarych przestworzach aż spadł na ziemie. Trochę to trwało ale wkońcu sie skończyło. Ale nie wytykajmy samych wad, w Vice City jest zupełnie inny klimat niż podczas gry w Liberty City. Tego nie da sie opisać to poprostu już jest. Może to jest to słońce którę pada na miasto pod takim kątem że poprostu chce sie grać Tekstury zostały trochę poprawione od czasów LCS i SA ale wciąż można zobaczyć jak komuś zlewa sie lewa ręka z prawą.
Grafika Driver - 9/10
Grafika GTA 7.5/10
Dzwięk/muzyka
Driver
Dzwięk w tej grze można ocenić jednym słowem - normalna. Co mam na myśli mówiąc normalna ? Dostosowana do klimatu miasta oraz misji. Jednak mogli sie troszkę bardziej postarać, czegoś mi brakuję.
Dzwięk jest też normalnie dostosowany, niezauważyłem tutaj żadnych specjalnych zalet jak i wad. Ocena więc jak można sie domyślic to 5
Grand Theft Auto
Warto wspomnieć o radiu w samochodzie lub innym pojezdzie. Mamy dostępne kilka stacji z różnymi rodzajami muzy, w każdej stacji jest kilka kawałków wartych do przesłuchania. Znajdziemy też stacje na której możemy posłuchać różnych rozmów z ludzmi w studiu. Oczywiście R* uczynili tą stację bardzo śmieszną i ciągle występują jakieś śmieszne telefony. Na wersji PC możemy też dodać własne kawałki jeżeli brakuje nam naszej ulubionej muzy.
W grze dzwięk też jest bardzo dobry, jeżeli chodzi o dzwięk który wydobywa sie z ust graczy to daje 10 Czasami można usłuyszeć bardzo kulturalnę słownictwo.
Dzwięk Driver - 5/10
Dzwiek GTA - 7/10
Grywalnośc (Czyli Rozrywka)
Driver
W tej grze tylko 25% gry spędzamy bez samochodu, reszta to siedzenie za kółkiem. Atari więc skupiło sie na jak najwygodniejszą przejażdzką. Najbardziej podoba mi sie drive-by, nasz bohater sie wychyla a my celujemy w samochód i strzelamy. Możemy użuywac nei tylko SMG a także pistoleta albo rewolwera. Możemy wcelować przeciwnikowi w koła i go zatrzymać lub strzelać w silnik aby go zabić . Misję są też przeznaczone głównie samochodom, pościgom i tak dalej. Bardzo podoba mi sie tunning. Mimo iż to nie jest NFS to mamy dużooo możliwości podczas tunningu. Nie będe ich wymieniał bo nawet niepamiętam . Jednak bardzo przeszkadza mi policja, wystarczy że jedziemy za szybko lub jedziemy złym pasem i odrazu sie na nas rzucają, lecz tutaj aby ich zgubić musimy wydostać sie z takiego pola widzenia policjanta. Wygląda on inaczej gdy jesteśmy ścigani oraz gdy nie jesteśmy ścigani. Lecz policja czasami przeszkadza.
Grand Theft Auto
Tutaj spędzamy 50% w samochodach, helikopterach, motorach etc. i 50% normalnie chodząc i strzelając. W GTA zazwyczaj mamy więcej niż 50 misji fabuły głównej i można zauważyć że poziom trudności rzeczywiście wzrasta Każda "Ostatnia" misja jest naprawdę trudna i napewno zajmuję sporo czasu zanim ją ukończymy. Oprócz misji mamy też misję dodatkowe więc gdy skończymy fabułę główną musimy też wykonać dodatkowe. Są to m.in - Taxi, Ambulance, Police czy Firetruck. Czyli rozwożenie ludzi taksówką (na czas), ratowanie ludzi amublansem (na czas), łapanie ludzi radiowozem (na czas) i inne. Oprócz tego zbieramy specjalne ukrytę przedmioty albo wykonujemy szalone skoki. Oprócz tego możemy pochodzić sobie po dużym mieście.
Driver - 7/10
GTA - 8.5/10
A więc czas na podsumowanie, gry są prawie że wyrównane jednak jest jedna rzecz dzięki której gta wygrywa ten pojedynek - klimat oraz fabuła (dwie rzeczY) i ta minimalna wygrywana właasnie dla GTA
DRIVER - 7.5/10
GTA - 9/10
tzn wiem możecie teraz mówić że jestem debil / lamer czy coś bo mi sie gta nie podoba .. STOP owszem podoba mi się i grałem w każdą część ale jedno mnie w GTA Nurtuje i Nurtować będzie prócz GTA IV ...
Przejdźmy do rzeczy
Driver (1) - Dobra fajna gra i 3d
GTA London - Fajna gra Autka + motorki
Minusy to kamera z góry ...
Driver II (Konsolówka) - Minus i w nią nie grałem !!
GTA II - Jedynie Auta i czołg
minusy to brak motorków mało misji i kamera z góry
Driv3r - Kto tu będzie go równał z GTA III czy Vice City Gra od razu widać przemyślana .. i dopracowana .. oczywiście ma braki i to jest widoczne ale w porównaniu do GTA III czy Vice City to ja bym o wiele bardziej wolał pograć w Drivera niż GTA III czy VC
Driv3r miał grafe na bazie Mafi .. Ładna Dopracowana wiadomo misje trudne styl jazdy też taki se .. , mało misji i mało broni i tutaj nasuwała mi się myśl .. Czekaj a czy ja przypadkiem nie wolałbym pograć np w GTA VIce City .. TAK !! i zainstalowałem GTA VC
no i co Gra fajna i w ogóle ale Grafa ... mogę ją porównać z Grafą w Hugo
Bajkowa co to ma być ...
dobra wstępujemy w rozwój techniki i oto mamy
Driver Parallel Lines oraz GTA SA... Oj tutaj było dużo szumu !!
Bravo dla Rockstar Games za GTA SA .. Grafika chociaż nadal bardziej bajkowa niż realna to i tak wielu spadło z krzeseł gdy grało w GTA SA ale !! brava również za Multiplayer który bardzo szybko wyszedł a mowa tutaj o SA_MP .. GTA SA + Dużo Misji ,Dużo Broni, Dużo Pojazdów ,Motory,Samoloty , Możliwość PŁYWANIA !!
Dobra popiszmy o Najnowszym Driverze .. Gdy ja to po raz 1 zainstalowałem byłem w szoku !! Gra która wyszła równo albo chwilkę po GTA SA ma grafikę totalnie odjechaną !!
No porównajcie sobie Grafe w Driverze a w GTA SA myślałem sobie wtedy i po co traciłem hajs na GTA SA orginał ...
gdy w to grałem gra wciągła mnie bardziej niż GTA ale gdy przeszedłem całego Drivera jednak Zauważyłem Urok GTA ..
ponieważ w najnowszym Driverze zabrakło możliwości latania pływania i bicia się
Dlatego nie żałowałem wydanych pieniędzy na GTA SA ..
Jednakże co do grafy to ekipa z Atari mocno się przyłożyła i za to im składam wielkie dzięki ...
co mogę powiedzieć na koniec ?? a no tyle Driver (ale dopiero ta ostatnia część) i tak samo GTA SA to gry mogące zapewnić nam wiele godzin gry i chęć do zagrania w nią jeszcze raz...
A teraz trochę mojej fantazji i marzeń..
Powiem wam tyle moi drodzy ... Pisać o grach lubię dużo i to widać a nie jak dzieci neo ooo ta gra jest fajna albo grałem w to i zero sugestii to mi się nie podoba ja jak pisze o grze to lubię pisać o niej do końca... ale dobra napiszę to co miałem napisać ...
Bardzo ale to Bardzo do 2010 Roku chciałbym aby Ekipa z ATARI zawarła współpracę z Rockstar Games i zrobili GTA IV połączone z Grafą z Test Drive Unlimited...
Wyobraźcie sobie Grywalność na wysokim poziomie i Grafikę aut i otoczenia z TDU , kto by wtedy nie wydał nawet 400zł na taką grę no ja na pewno bym wydał... kto by wtedy nie kupił dodatkowych ram . karty czy nawet procka a może i nawet kompa no kto nie !! by w to zagrać... i kto by wtedy bił z tego kase no kto ATARI /Rockstar i inne sklepy komputerowe i w końcu atari by nie był w czarnej dziurze ...
to by była dopiero gra w którą bym grał nawet ze 20 razy
a jak na razie GTA SA przeszedłem 6 razy ...
Czekam na wasze opinie co do mojej jakże długiej wypowiedzi ...
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-06-14, 19:53
Seba_SLR
Mylisz się, my tu nie mówimy o kimś, że jest noob'em czy lamerem ( no aby a artach, ale tylko tam xD tzn. w naszych opowiadanich ), to, że ma ktoś inne zdanie to nie jest lamerem czy tam noobem, dzięki temu można bardziej dyskutować i za twój trud, żeby nas przekonać, daję ci piwko, pij do dna.
Nie grałem w driver, więc nie oceniam, ale grałem za to w vc to jednak uważam, że nie zafajna jest tam grafika
Dokładnie ja szanuję to że ktoś ma inne zdanie ale niech więcej coś o swoim zdaniu powie dlaczego mu się podoba ... bo przez to że napisze Fajna kolejny napisze no to przez to szerzy się wtedy stado dzieci neo i dlatego mówmy wszystkim żeby pisali coś więcej o swoich odczuciach po zagraniu w daną grę a wtedy będzie na pewno milej #####
Normalnie miałem mCI już piwko za poglądy wstawić w tym poście Krzychu
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-06-16, 16:28
Seba_SLR napisał/a:
Driv3r - Kto tu będzie go równał z GTA III czy Vice City Gra od razu widać przemyślana .. i dopracowana .. oczywiście ma braki i to jest widoczne ale w porównaniu do GTA III czy Vice City to ja bym o wiele bardziej wolał pograć w Drivera niż GTA III czy VC
Nie nie nie i jeszcze raz nie GTA III to w moim rankingu GTA trzecia gra
Seba_SLR napisał/a:
Dokładnie ja szanuję to że ktoś ma inne zdanie ale niech więcej coś o swoim zdaniu powie dlaczego mu się podoba ... bo przez to że napisze Fajna kolejny napisze no to przez to szerzy się wtedy stado dzieci neo i dlatego mówmy wszystkim żeby pisali coś więcej o swoich odczuciach po zagraniu w daną grę a wtedy będzie na pewno milej
No i nie lepiej tak zamiast sie kłócic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum