Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-08-26, 10:25
Nitrol napisał/a:
Najlepsza zabawa z kodami to chyba w GTA
Masz rację xD w GTA VC zawsze używałem kodów dla zabawy, 10 razy wpisywałem kod na broń, więc miałem masę amunicji, opancerzenie i zdrowie, gwiazdki pościgu ustawiałem na 4, wszyscy na siebie nawalają, wszyscy posiadają bronie, wchodziłem na konstrukcje budynku gdzie bodajże są do wypełniania misje A, nie znam nazwiska tego facia i z góry wszystkich zdmuchiwałem z powierzchni ziemi xD hah i pomyśleć, że to moja taktyka
może nie koniecznie musisz się dzielić z nami jak ich używałeś // ocieks
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 102 Piwa: 30/6 Skąd: mam tyle talentu?
Wysłany: 2008-08-26, 13:56
Oszukiwać można wszędzie. Jak pisał Machiavelli ''(...) ten wyszedł lepiej,który lepiej umiał używać natury lisa.'' Choć tekst Niccola należy uznać za ironię, to świetnie oddaje realia rzeczywistości... także tej wirtualnej.
Czasami grając w jakąś grę ''zacinamy'' się i tkwimy w martwym punkcie. Prawdziwy player zwykle dzielnie szuka rozwiązania, ale nawet on trafi na swój ''kamień''. Wtedy na pomoc przybywa dobry wujek Google; Tam znajdziemy czity nawet do tak ''niskobudżetowych'' dzieł jak ''Saper''...
Wpisując ''go(o)d mode'' w Gothicu gracz wcale nikogo nie oszukuje,poza sobą samym. Czitując w tybie single wykonujecie z góry zaplanowaną linijkę kodu. To właśnie producenci dają możliwość ''oszukiwania'' .
Nie mam nic do czytania solucji,jeśli napotkało się problem w przygodówce/RPG-u... Natomiast czitowanie w trybie multi jest zwykłym chamstwem i psuciem innym zabawy. Przykładem pierwszym z brzegu niech będzie San Andreas on-line. Tam w multi wszyscy jadą na nieśmiertelności... No komu i po co taka gra, ja się pytam? Lepiej już nie psuć sobie wspomnień i pozostać przy single-u.
_________________ Jeśli nie wiesz ile to dwa plus dwa, pewnie jesteś szczęśliwym człowiekiem...
Pomógł: 1 raz Wiek: 13 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 59 Piwa: 7/6 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-08-27, 18:17
Dawniej grałem na kodach, ale przestałem, niszczy to tylko przyjemność gry . Poradników używam tylko kiedy gra jest dla mnie za trudna, a już kupiłem (zdarzyło mi się nie przeczytać kilku recenzji-mój błąd ) albo kiedy nie mogłem znaleźć rozwiązania w jakiejś grze (w Prey-u kilka razy użyłem, trudno czasami było ). Co do cheatowania, używania botów czy innych takich programików w grach MP, to moim zdaniem jest to chamstwo , sam kiedyś cheatowałem, ale przestałem bo zauważyłem jak innym psuję dobrą zabawę, a i mnie samemu się zaczęło nudzić no i wiecie, 0 adrenaliny i takie tam, żadna zabawa tylko idiotyzm .
1. Kody w SP(dla mało wtajemniczonych single player) w krytycznych sytuacjach w których nie moglem znaleść wyjscia a przeczesałem cały teren to używałem ale zaras potem wyłonczyłem jeśli była możliwość a jeśli nie to zapis i wczytanie. a w gta to jasne ale tylko dla zabawy albo misji której wielokrotnie nie udało mi się przejść
2. Kody w MP(multi player) jedynie w GTA SA ale tak żeby nie zaszkodzić innym Np.: wsiadałem na nieśmiertelności do palącego się wozu żeby go nie stracić albo zrzucałem sobie pojazdy lub brałem broń ale nie typu bazooka, minigun ponieważ to jest zabronione
3.poradniki w trudnych momentach
mogę się założyć że każdy chociasz raz każdy użył kodów czitów czy poradników
ty skup się na nauce (szczególnie ortografii) a nie na grach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum