Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy grafika jest najważniejsza w grze ?
Autor Wiadomość
Gucio777 
Gatsuga xD

Zaproszone osoby: 1
Piwa: 59/59
Wysłany: 2008-09-17, 15:46   Czy grafika jest najważniejsza w grze ?

89 % graczy mówi, że w grze najważniejszą rolę odgrywa grafika. Co prawda jest ważne by gra ładnie wyglądała, ale przez to gra więcej zajmuje i chodzi jedynie na nowych komputerach. Natomiast 11 % osób mówi, że grafika nie ejst najważniejsza, którzy także mają prawdę, gra Counter Strike 1.6 słynie właśnie z grywalności, a nie grafiki. Co sądzicie na ten temat ? Ja uważam, że grafika daje nam więcej dobrego, oraz, że i bez dobrego otoczenia gra może być super. Jestem bardziej przeciętny na ten temat ? :P

Nitrol 
Dark

Piwa: 32/38
Wysłany: 2008-09-17, 16:02   

Jak dla mnie w kolejności najważniejsze są w kolejności:

1. Klimat
2. Fabuła (nie licząc gier w stylu SS)
3. Zabawa :D
4. Grafika
4. Muzyka xD
Ostatnio zmieniony przez Nitrol 2008-09-17, 16:14, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Ocieks 
pr0 mod

Piwa: 66/21
Wysłany: 2008-09-17, 16:12   

Dla mnie i grafika nie jest najważniejsza w grze a przykładem jest Deluxe Ski Jump 2, ponad 10 osób zgłosiło się do turnieju w tą grę gdzie grafika jest na ostatnim miejscu pod względem "wyposażenia". Ale jeżeli mówimy o tych większych grach to tutaj grafika jest ważna ale nie jest najważniejsza. Załóżmy że mamy wypasioną grafikę aż się chce płakać oraz pięć czy cztery misje na jedno popołudnie - i gdzie się teraz tą grafiką nacieszyć ? Haha. Każdy element jest ważny, grafika też ale oprócz tego liczy się też fabuła która powinna być interesująca i ciekawa żeby grać dążył do poznania jej w całości. Muzyka też jest ważnym elementem bo gra jest nijaka gdy gramy bez głosu, muzyka dodaje klimat który też jest ważny

MacAbra 

Piwa: 12/10
Wysłany: 2008-09-29, 16:37   

A ja twierdzę inaczej, ponieważ najważniejsza jest grywalność przecież. Bo sobie wyobraźcie --> jest gra, gra świetna pod względem grafiki, fabuła żałosna, grywalność zerowa, oprawa dzwiękowa z najniższej półki :) i co robicie? Gra ode mnie otrzymuje bonus w postaci spad i do szafy. Pomyślcie nad tym, to wiele nie kosztuje. :mrgreen:

DajMiNazwe 
TruE PlayeR

Piwa: 3/7
Wysłany: 2008-09-30, 07:00   

Moim zdaniem najważniejsza jest fabuła i klimat oraz muzyka (przykład: WoW).
Najnowsze gry z piękna grafiką zazwyczaj nie wciągają tak jak starsze produkcje, przy których programiści spędzali godziny na wymyślaniu kolejnych misji.

Stare gierki przynajmniej miały swoje "tajemnice",a w interfejsie można było znaleźć setki niespodzianek :P

EnTaro 
Vipex 4000

Piwa: 4/13
Wysłany: 2008-10-07, 14:28   

Grywalnośc jest najważniejsza grafika gra 223 skrzypce(patrz Starcraft ;])

Krzychuno 

Piwa: 71/89
Wysłany: 2008-10-07, 16:31   

Temat walkowany chyba juz 4 raz..
Grafa nie jest najwazniejsz,a grywalnosc jest najwazniejsza, ale warto tu pamietac ze czesto wlasnie grafika gry dodaje jej wiele grywalnosci.. I juz nie chodzi mi tutaj o full hd efekty ale o to, zeby grafika "pasowala" do danego tutułu.

Wyświetl szczegóły
EnTaro 
Vipex 4000

Piwa: 4/13
Wysłany: 2008-10-12, 17:18   

Krzychuno mam nadzieje że tyskie ci smakuje xD ale do rzeczy krzychuno podsumował cały temat a kilka osób powyżej wszystkie możliwe argumenty

Jim 
Straż Nocna

Piwa: 30/6
Wysłany: 2008-10-21, 10:45   

Jeżeli gra ma przyciągnąć użytkownika do "zarwania nocki" tylko z powodu niezłej grafiki to znaczy, iż wystarczy zrobić zwykłą kupę, banalny pod każdym względem program z ładnymi teksturami i to się sprzeda. Innymi słowy - coś nie w porządku z poziomem graczy. Moim zdaniem wcale nie trzeba iść do pięciogwiazdkowej restauracji, żeby dobrze zjeść. Czasem wystarczy dobry pomysł i kilka składników z pobliskiego marketu... Tak samo jest z grami. Jeśli coś ma mnie skłonić do refleksji, rozbawić albo wręcz odwrotnie - przygnębić, na pewno nie będą to fajerwerki graficzne! Liczy się klimat, grywalność, pomysł, PRZEKAZ. Ot. A nie treści +18 przekazane w sposób, który nie ma nic wspólnego z dobrym gustem. Czy też poprzez dużo hitboksów...

Kolos 
Graczuspospolitus

Piwa: 7/6
Wysłany: 2008-10-28, 18:06   

Jak dla mnie to nie grafa w grze jest najważniejsza dla mnie się liczy przede wszystkim fabuła i optymalizacja co komu po grze która ma supcio grafę ale i tak po 3 minutach mu się wysypie. Teraz w grach przykładają zbyt dużą moim zdaniem wagę do grafiki zamiast fabuły i akcji. Gry powinny być wciągające nie tylko pod względem estetycznym ale także pod względem fabuły i wątków pobocznych. Gry powinny być robione że grając w nie nigdy nie możemy do końca przewidzieć co się stanie. Podczas gry przydało by się zaliczyć opad szczęki. Ale teraz ludzie (przeważnie) kupują gry ze względu na grafę i to jest błąd. Chwała Bogu że pozostają jeszcze osoby podtrzymujące tradycję granie w tytuły ze świetnymi wątkami fabularnymi. Przecież nie gram w gry ze względu na grafikę na te wszystkie efekty rozmycia, pomazania czy jak to jeszcze zwą. Zagrałbym nawet w grę w odcieniach czarno białych i z kanciastymi postaciami byle by fabuła była świetna. Dla mnie w grze liczy się tylko i wyłącznie fabuła ;) .

Odpowiedz do tematu