Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-02-15, 17:52 Worms 4 : Mayhem
Worms 4 : Mayhem
Recenzja :
Worms 4 : Mayhem to kolejna część znanej gry Worms w której tworzymy własną drużyne i walczymy z innymi na małych planaszach przy użyciu zabawnych broni, a nasimi bohatrami są robaki.
Zasady gry sie nie zmieniły, tworzymy drużyne a potem walczymy z innymi używająć przeróżnych broni. A więc zaczynamy od Single Player w którym musimy sie zmierzyć z trzydziestoma różnymi drużynami na trzydziestu różnych poziomach. Oczywiście aby wygrać każdy z poziomów nie wystarczy tylko pokonać danej drużyny. Czasami musimy zniszczyć określone miejsce na mapie albo zdobyć określony przedmiot.
Nie zabrakło gry sieciowej, a wiadomo że z tym trybem możemy sie bawić do woli.
Tryb Multi-player również nie został pominięty. I wystarczy jeden komputer gdyż gracze mogą wykonywać ruchy na zmiane.
Bronie którymi posługiwaliśmy sie w innych częściach znalazły sie w tej grze z tym że powstały nowe takie jak Poison Arrow, Sentry Gun, Tail Nail, Bovine Blitz czy Iron Donkey.
Jeżeli nie starczy nam podstawowy arsenał to możemy tworzyć własną z gotowych już broni.
Aby nie myliło nam sie kto jest kim w naszej drużynie, każdemu możemy dać jakieś ubranie, czapke, wąsy itp. aby odróżniali sie od siebie.
A tutaj kilka screenów :
Wysłany: 2008-02-15, 20:44
Jejku, ty w to wszystko grasz? ;-) Nie chodzisz w ogóle do szkoły? :-D
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-02-15, 20:56
Do szkoły chodze mam codziennie od 8:20 do 15:10 :-D W połowe tych gier grałem już dawno :-P A zresztą ściągam jedną gre po drugiej gram 2-3 dni, przy okazji pisze recenzje ;-)
_________________ Gracz jest jak ćpun, gdy zacznie, nie może się uwolnić od wirtualnego świata do reala
No właśnie, bo stare poczciwe wormsy 2D mają ten swój urok osobisty. Oczywiście nic nie mam do nowszych częsci, lecz w tym przypadku widok platformowy rządzi.. :-)
_________________ Gracz jest jak ćpun, gdy zacznie, nie może się uwolnić od wirtualnego świata do reala
Damiano
Wiek: 23 Dołączył: 30 Gru 2007 Posty: 29 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-28, 11:44
Worms 4 Jeszcze niedawno narzekałem, że zrobili trójkę, która psuje cały urok tej gry, a już wychodzą kolejne części. Szkoda...
Jeśli szukacie gier podobnych do serii worms :
GunBound
Gusanos
Scorched Earth
LIERO
Creature Conflict
Oprócz tego na różnych stronach jest wiele gier podobnych do wormsów 2D
Ja osobiście wole trójwymiarowe Wormsy choć rzeczywiście dwuwymiarowe mają swój urok. Jednak nie wiem dlaczego Worms 3D bardziej mi się podoba niż Worms 4 : totalna rozwałka
Edit by MOD:):
Kolorów użyuwamy w szególnych wypadkach by podkreslic najwazniejsze treści!
Pomógł: 1 raz Wiek: 13 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 59 Piwa: 7/6 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-08-02, 18:55
Mam tę gierkę i jak dla mnie supcio . Dawniej przeszedłem całą i miałem wszystko odblokowane z wyjątkiem głów Cyber-Robali . Teraz za każdym razem jak ją wgrywam to pobieram save 100% (nie chce mi się z powrotem przechodzić jej od nowa ) robię własny team i napawam się z kumplami. Sterowanie w grze również zasługuje na plusika . Bardzo fajna gra, polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum