Pomógł: 6 razy Wiek: 13 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 323 Piwa: 45/42 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-05-16, 16:17 Harry Potter i zakon feniksa
Jest to gra polegająca na rzucaniu czarów W grze tej sterujemy aby Harrym, Hermiona i Ron pomagają. Jeśli chodzi o innych postaci to sterujemy także Syriuszem, podczas pojedynku z Malfoyem oraz Dumbledorem podczas pojedynku z Voldemortem. Ta gra jest nieco inna od poprzedniej części gry. W poprzedniej części ( Czara Ognia ), nie było możliwe chodzenie po zamku, a w Zakonie Feniksa właśnie do tego wrócono. Co do czarów, możemy je rzucać za pomocą kombinacji myszką bądź klawiszami W, S, A, D np. przyciśnięcie lewego klawisza myszki i poruszanie w lewo i prawo daje nam zaklęcie "Wingardium Leviosa", bądź przyciskanie na przemian klawisze A i D, są także inne kombinacje, ale nie będę ich wymieniał, bo już za bardzo nie pamiętam , aby zaatakować przeciwnika przyciskamy prawy przycisk myszy, wtedy już gra odczytuje inne zaklęcia i takie poruszenie myszki do tyłu, bądź naciśnięcie klawisza S daje nam zaklęcie "Expeliarmus". Jeżeli chcemy kogoś wyzwać na pojedynek rzucamy w niego jakiś urok ( walczyć możemy jedynie z Slytherin ), kto oglądał poprzednie części wie dlaczego . W grze także za odkrycie jakiegoś przejścia bądź naprawienie jakiejś zepsutej rzeczy daje nam punkty, a za punkty odblokowywują się dodatki do gry, czyli np. wywiad z autorem gry. To tyle co chciałem powiedzieć na temat tej gry i oczywiście proszę o ocenki . Aha i jeżeli coś pominąłem i ktoś chciałby napisać o tym niech pisze posty
Tu są zalecane wymagania sprzętowe: Pentium 4 1.6 GHz, 512 MB RAM, karta grafiki 32 MB (GeForce 2 lub lepsza, Vista 128MB GeForce 6600), 5 GB HDD, Windows XP/Vista.
Widziałem Trailer, widziałem recenzję, widziałem screeny, widziałem komentarze, widziałem fora o tej grze i grałem w grę, stwierdze, że ocena 6+/10 to ocena odpowiadająca grze.
- Plusy:
+ najlepsza z całej serii,
+ ogromny teren do zwiedzania,
+ Horgward żywcem przeniesiony z dużego ekranu,
+ sensowny system rzucania czarów,
+ porządna grafika i dźwięk
- Minusy
- wciąż zbyt trywalna rozgrywka,
- wielowątkowa fabuła
- szybko popadamy w schematyzm,
- robimy za chłopca na posyłki,
- praca kamery.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum