Aż dziwie się że na forum nie ma tematu o tej grze.
Race Driver : GRID to gra firmy Codemasters która jest znana z serii "Colin'ów" . Gra bazuje na przerobionym graficznym i fizycznym silniku Dirta (Colin). W grze mamy ponad 40 pięknie odwzorowanych samochodów wyścigowych; 32 rodzaje wyścigów : Drift, LeMans, Formułki (bez F1 chyba ) Muscle w Ameryce, i inne normalne tryby. Do tego w GRID'zie (?) jest bardzo dobrze dopracowana sztuczna inteligencja: przeciwnik na wyższych poziomach trudności jeździ bardzo agresywnie, ale też popełnia błędy.
Ja niestety grałem dopiero w demko ale odradzam gry na klawiaturze. Grać można na padzie ale najlepsza oczywiście kierownica (G25 ^^ ).
Edit: Zapomniałem dodać o zaje**** systemie powtórek, który jest po prostu doskonały możemy przeanalizować cały wyścig lub wypadek ( które są po prostu piękne ). Jest także system flashbacków(?), dzięki którym możemy cofnąć się w czasie po jakimś wypadku i np. wcześniej zahamować unikając błędu. Oczywiście na każdy wyścig mamy ograniczony zapas flashbacków(? ).
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 243 Piwa: 17/23 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-05, 20:33
Gra jest wprost (Ładnie się wyrażam)
Świetne modele wszystkiego.
Grafika oszołamiająca.
Moja jak jej pokazałem gameplaya bez HUDu to myślała, tfu..., była pewna, że jest to video z jakiegoś wyścigu.
Wymagania jak na tą grę też nie są takie kolosalne.
Po prostu gra nie ma minusów.
10/10
Hmmm.... Gra jest dość fajna, lecz gra ma jedne minus jest trochę za łatwa (dobry sprzęt (czytaj G25) i prawie każdy wyścig nawet na najtrudniejszym poziomie masz wygrany), i to chyba wszystko. Z plusów gra jest super grywalna, grafika jest bardzo ładna, no i wyżej wspomniany model zniszczeń zachwyca, gra niestety nie jest dla mnie, bo ja wole realistyczne symulatory (G5P) niż "arkadówki". Grę jednak muszę polecić wszystkim, ponieważ lepszych wyścigów na PeCeta nie widziałem (sam mam w planach kupno gry na PC'ta (mam tylko na PS3)) Jak dla mnie 8+/10
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 243 Piwa: 17/23 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-05, 23:52
MaXiu napisał/a:
Hmmm.... Gra jest dość fajna, lecz gra ma jedne minus jest trochę za łatwa (dobry sprzęt (czytaj G25) i prawie każdy wyścig nawet na najtrudniejszym poziomie masz wygrany), i to chyba wszystko. Z plusów gra jest super grywalna, grafika jest bardzo ładna, no i wyżej wspomniany model zniszczeń zachwyca, gra niestety nie jest dla mnie, bo ja wole realistyczne symulatory (G5P) niż "arkadówki". Grę jednak muszę polecić wszystkim, ponieważ lepszych wyścigów na PeCeta nie widziałem (sam mam w planach kupno gry na PC'ta (mam tylko na PS3)) Jak dla mnie 8+/10
Coooo?!
Właśnie jednym z aspektów gry jest jej trudność! Chyba korzystałeś ciągle z opcji cofania w czasie!
Musze przyznać, że grafika jest przednia grywalność też, troche mi przypomina pro street'a, albo most wanted, ale chyba zagram. Szczerze zawsze lubiłem najbardziej NFS z wszystkich ścigałek ulicznych, ale może być.^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum