Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 119 Piwa: 6/1 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-01-08, 11:01 Colin McRae: DIRT
Colin Mcrae obok Need for Speed to najbardziej znana seria "wyścigówek" wydawanych na PC. Od zawsze starała się ona udawać symulator, co zresztą wychodziło jej całkiem nieźle. Niestety od pewnego czasu w grze nie zmieniało się dosłownie nic, co wprawiało mnie (i Was pewnie też :-) ) w zdenerwowanie :-P Najbardziej irytujące w grach z serii Colin wydawała się właśnie ta monotonia - począwszy od trybów gry na grafice kończąc. Na szczęście ten stan rzeczy zmienił w znacznym stopniu Colin Mcrae DIRT :-)
Pierwszą zmianą, o której warto wspomnieć jest tryb kariery. Koniec z rajdami według z góry narzuconego schematu. Rozpoczynając wspomniany tryb gry zostajemy wrzuceni do "beczki" składającej się z 11 poziomów, na których łącznie czeka 66 wyzwań. Samych wyścigów jest znacznie więcej, gdyż niektóre złożone są z kilku rajdów. Rodzajów tras i wozów jest również sporo. Pustynny rajd przypominający Paryż-Dakar, rajd Pikes Peak Hill Climb oraz odcinki Rally Crossowe. Nie zabrakło także tras łudząco przypominających odcinki z poprzednich części :-)
Kolejną zmianą, o której muszę chyba wspomnieć jest oczywiście grafika Wszyscy dobrze wiemy, jak duże wymagania ma ta gra (patrz - dół), co jednak wiąże się z fantastycznymi wrażeniami z samej gry. Drzewa, samochody, pustynie... To już nie są kolorowe kwadraty i prostokąty :-) Naprawdę nieźle starają się naśladować rzeczywistość!
Jako że nie samymi widokami człowiek żyje, muszę pochwalić również oprawę dźwiękową w Colinie. Przede wszystkim dźwięk silników – każdy pojazd brzmi inaczej i założę się, że bardzo podobnie jak w rzeczywistości.
Ten, kto posiada kierownicę (np. ja - polecam, warto :-) ) jeszcze bardziej zakocha się w tej grze. Świetny widok z kokpitu i fotela kierowcy zapewnia dodatkowe wrażenia. Pozostałe kamery także w zupełności wystarczają do jazdy, podobnie jak klawiatura do sterowania. Nie polecam natomiast gry na padzie.
Wymagania sprzętowe:
» Procesor Intel Core 2 Duo 2.66 GHz
» 1 GB RAM
» karta grafiki 256MB
» Windows XP/Vista
warezman Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sty 2008 Posty: 24
Wysłany: 2008-01-08, 13:49
Wszystkie Coliny były moimi ulubionymi grami :-) Ale ta jest po prostu... fenomenalna Nie wiedziałem, że taki przełom się szykuje, ale jak się dowiedziałem zaraz zmieniłem sprzęt i gram :-D Gra w ogóle się nie nudzi...
BTW. Fajna recenzja Tomek!
Darkevil Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sty 2008 Posty: 40 Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-01-08, 14:06
Wielkim fanem Colina nie jestem, ale muszę przyznać, że grając u kolegi w DIRT - wciągnąłem się :-) Grafika powala, szczególnie, kiedy widzimy takie coś pierwszy raz! Polecam
Pomógł: 6 razy Wiek: 13 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 352 Piwa: 49/48 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-08-18, 14:42
Mi nie pójdzie niestety a taka fajna gra, grałem u kuzyna, wciągnęła mnie, że odejść od komputera nie chciałem, tak samo na mnie działały poprzednie Colin'y ehh, co to byla za gra i pomyśleć, że tu taka najlepsza część nie wejdzie
Zaproszone osoby: 12 Pomógł: 8 razy Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 200 Piwa: 47/11 Skąd: Jesteś?
Wysłany: 2008-08-18, 15:02
Ja grałem w Dirta grafika powala, szczegóły samochodów i otoczenia. Fajne modele samochodów dobrze się prowadzą i uszkadzają. Po prostu gra the best 10/10.
Grafika oczywiście bez zastrzeżeń jest taka jaka powinna być a może i lepsza, dopracowano prawie wszystko a efekty no aż chce się grać, może gra zawita na moim PC ale to jak zrobię porządny upraged Ocena gry : 10/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum