Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-02-28, 18:53 The Sims 2
The Sims 2
Recenzja :
The Sims 2 to slynna gra w ktorej tworzymy wlasnych ludzikow (rodziny) i ich domki aby zapewnic im mile zycie.
W tej czesci zajmujemy sie soba (wirtulanym soba) przez cale zycie (prawie) wybieramy mu ubrania, karmimy, zalatwiamy potrzeby porpostu wszystko. Nasz Sims musi miec gdzie mieszkac wiec wlasny domek przyda sie. Mozemy poznawac przyjaciol aby nasz Sims nie poczul sie zbyt samotny, w zaleznosci od plci naszej postaci mozemy tez poznac milosc i to od nas zalezy czy ozenimy sie czy nie i czy bedziemy mieli dzieci czy nie i ile dzieci miec bedziemy. The Sims 2 to poprostu wirualne zycie ktore mozemy przezyc jak chcemy.
Grafika 3D to oczywiscie kolejny smaczek gry, lepiej gra nam sie w otoczeniu trojwymiarowej grafiki.
A tutaj kilka screenów :
Wysłany: 2008-02-28, 21:10
Cytat:
Przenosze do SYMULATORY
Hmmm... symulatory to gry w ktorych sa elementy akcji lub zrecznosciowki jak np. 18 Wheels of Truck ktora jest symulatorem a jednak sterujemy naszym pojazdem i uwazamy zeby sie nie rozbic (elementy zrecznosciowe) W Sims'ach jedynie budujemy, tworzymy i zarzadzamy czyli gra strategiczno/logiczna ;-) Ale Krzychuno to ty jestes tutaj modem i to ty sie znasz najlepiej :-D
Nie, nie o to chodzi. Sismy to symulator życia:P Dla dzieci i dziewczynek ale jednak:P
Wg. mnie szkoda czasu na te gre.. Lepiej pojeżdzić Viperem w TDU:D
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-02-28, 21:15
Krzychuno napisał/a:
Wg. mnie szkoda czasu na te gre.. Lepiej pojeżdzić Viperem w TDU:D
Ja osobiscie wole pograc i w to i w to (podzielic czas) w Simsach podoba mi sie to ze zajmujemy sie naszym Simsem prawie przez cale zycie i nie tylko dajemu mu pelno miske i dach nad glowa ale tez spotykamy sie z innymi i rozgrywka staje sie bardziej kolorowa i ciekawsza :-) Ostatnio najczesciej gralem w Anniversary ale ostatnio przykleilem sie do Carbona ;-)
Sims faktycznie może ma coś ze strategii, bo trzeba rodzinką kierować żeby się rozmnażałam i godnie egzystowała ale logiki to tam nie ma w ogóle
jakby tak do tego podchodzić to w każdej grze jest trochę logiki.
nawet w takim Quaku najpierw zatłuc tego z prawej? a może lepiej tego z lewej wygląda na słabszego i tak dalej.. tylko w wyścigach nic takiego sie nie znajdzie. chyba ;]
Sorry za offtop ale musze
W wyścigach trzeba wiedziec:
kiedy zmienic bieg;
ile wytracic prędkosci;
jak ustawic przełozenia;
jak ustawic fazy rozrządu;
jak ustawic zawieszenie;
jak ustawic..
jaką cześc tuningowa kupic a jaka nie..?
tez trzeba myslec:D
hmm... ja osobiście lubię simsy. Gram od dwóch lat i raczej mi się podobają, ale nie bardzo wpadły mi do gustu screeny z TS3, wyglądają meble prawie jak w dwójce, a simy jakby byli ulepieni z plasteliny.
Cała seria Sims nie podoba mi się, choć chciałem zaznaczyć, że podziwiam tych ludzi którzy kupują skrupulatnie wszystkie dodatki, które tak naprawdę nic nie dają .
The Sims nie podobają mi się z prostego względu, w grach szukam czegoś innego. Nie interesuje mnie jedzenie wirtualnej kolacji, ubieranie swojego awatara, bawienie się z wirtualnym zwierzakiem itd. jeśli chciałbym się w to bawić to taniej wyszedłby zakup tamagochi .
_________________ Zapraszam Cię Gość na moje forum - 4Gaming.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum